|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z večernim spanjem
11.1.2007 11:54:46   
aljuška
jao,jao, dejte mi povedat,kdaj hodijo vašiuser posted image  spat zvečer? Moja je tako nabrita in napolnjena z energijo, da jo komaj spravim do postelje, pa potem še po pojstli skače in nikakor da bi šla spatuser posted image ..Tam okoli 21.30 mi šele zaspi, še prej obvazno pravljica, dve, tri, ker ji nikoli ni zadosti, potem pa bi ona kar še skakala, pa petarde gledala (ja, od novega leta jo drži touser posted image  ) pa Našo malo kliniko vrtimo non-stop ( in zvečer valdja pravljico o dr.Mucuuser posted image user posted image  )..Kako naj jo spravim spat ob neki primerni uri?? Itak, da skoraj jaz zaspim prej kot  ona..samo da se uležem na pojstlo, pa se mi že oči manjšajouser posted image user posted image ..Kako hudiča jo dat spat?? Moram it skozi jaz z njo v pojsteljo ( nima svoje sobe, spimo vsi v eni splaniciuser posted image )...In nič ne pomaga da se jezim..Ona ne bi šla spat in pika. Help!!

_____________________________




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z večernim spanjem
12.1.2007 10:28:52   
Nea_teja_
MOJA JE STARA 2LETI IN POL PA SE NAM JE POJAVIL ISTI PROBLEM  NIKAKOR NE V POSTELJO KO REČEM GREMO SPAT SAM ZAČNE NE AJAT  SE MI ŽE KR MEŠA POL PA SKAČE IN NORI TOLIKO DOLGO DOKLER SE ŠE MIDVA NE SPRAVIVA V SOBO PA ŠE POL NI MIRU TAKO DA ZASPI ŠELE OB KAKIH 22.30 ČE MAM SREČO KO PA JO NESEM V NJENO POSTELJO SPI 10 MIN IN ZOPET JOVO NA NOVO  SEM ČISTO ŽE HIN KAJ NAREST

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.1.2007 20:27:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težave z večernim spanjem
12.1.2007 23:00:29   
shooo
he, he nasa o stra eno leto pa ne zaspi pred 22.!!
kadar se mi zdi zaspana ze prej gremo v splanico ze med 20.30 in 21, pa ponavadi itak ne zaspi nic prej.
v splanici pa malo hecanja (ku-ku- blazno hecno ze pol leta,trkanja v les,gledanja knjigic)cartanja, mogoce spije se malo mleka, odpojem ji par pesmic (karkoli, tudi hudo mravljico, balasevica, beatle..)samo cist potiho mora biti, to ji primami spancek na ocke i ce je res zaspana zaspi trdno, ce pa ima se kaj energije se spet sparvi pokonci i ni sans da bi se vlegla.potem pa kar dol pade jo pa moram do trdnega spanca bozat po dlani.
celi proces.
jaz nimam pojma kak otroka sparviti spat prej kot je zaspan?se to sploh da?


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
13.1.2007 9:29:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težave z večernim spanjem
13.1.2007 18:15:27   
KatjaD
Kdaj gre spat je čisto odvisno od tega koliko in kdaj spi podnevi. Če slučajno pade v komo ob 16-ih in spi do 18-ih, potem sigurno ne morem pričakovat, da bo šel zvečer spat pred 22-eto. Drugače pa zaspi ob cca. 20-ih, po kopanju, uspavanki, malo mleka in ob prižganih uspavankah na CD-ju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: težave z večernim spanjem
13.1.2007 20:55:13   
viv_
Pri spanju ni debat. Tamalo smo "natrenirali" da zaspi sama okrog 20:00. Malo sem rabila, da sem Zarjo dokonca naštudirala in ugotovila, kdaj je "The Moment" ko jo je treba položit v košek. Dobrodošle so bile tudi izkušnje pri Mirni. Pri Zarji smo od prvega dne naprej uvajali ritual umivanja, oblačenja v pižamico, pojest in spat. Včasih je šlo gladko, včasih ne... Zdaj sem pa ugotovila, da okrog 7 zvečer rata sitna. Takrat jo dam na previjalno, jo slečem in je vsa vesela. Takrat jo umijem in v pižamco. Potem se še kakšne pol ure pogovarjava, kar jo zelo utrudi - govori 100 na uro, se smeji, telovadi z rokicami in nogicami... Ko ima zadosti je pa jok. Potem jo pa vzamem v spalnico, nahranim, v košek in dudo v usta, pa je konec.

Mirna zaspi tam okrog 9 - pri njej je pa okrog 7h večerja, potem kopanje, kar dolgo, umivanje zobkov, pižamica, pogledat risanko, potem ji je pa treba še pravljico povedat, pa kolenček zmasirat, pa en šnopček (iz štamperla popije mal vode) in je tudi z njo konec.

Jaz se sploh ne pregovarjam, a je zaspana, a ni zaspana. Pač je treba spat.
Čeprav Mirna včasih še hodi po svoji sobi, kar vidim zjutraj, ker ima v postelji naloženih 100 stvari.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: težave z večernim spanjem
13.1.2007 22:19:35   
Magi*
mi smo tudi pri naši Zarji uvajali večerni ritual od vsega začetka. in tako se je mala navadila iti spat bolj ali manj ob isti uri, okoli 20.00. ni pa šlo vedno gladko, ampak jaz sem bila vztrajna. imamo pa še danes problem, da se ponoči zbudi (no ja, bolj proti jutru), ponavadi čisto prešvicana in potem jo vzameva k sebi. nekaj časa jo je šel mož v sobo uspavat, zdaj pa jo vzameva k sebi v posteljo in jutro pričakamo skupaj. nimava več energeije ponoči se pregovarjat. bo že boljeuser posted image

aja, večerni ritual pa je večerja, kopanje, umivanje zobkov, pižama, skupaj greva na stol v njeno sobo, kjer ji pojem in recitiram pesmice in potem me sama prosi, da jo dam v posteljico. običajno takoj zaspi. tega ritma in ure je že tako vajena, da tudi če je kdo na obisku reče: gremo spat in me vleče v kopalnico:))


_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: težave z večernim spanjem
15.1.2007 10:10:18   
Pajaca
Pri nas so bila podobna sranja. Potem pa sem jima en dan rekla (tavelka je mela 2 leti, tamal pol leta) od jutri naprej hodita spat ob 7. Zvečer je bila večerja ob 6, potem umivanje in ob 7 v posteljo, sta čudno gledala kaj je zdaj to, vsakega v svojo posteljo. Pa sta bila najprej čist paf, pol pa dretje, pa sva izmenično hodila k njima. A bo mir al ne, kaj se dereta, otroci morajo ob 7 spat in pika. Po enem tednu dretja in pregovarjanja sta dojela da je to to in da ni več pardona in da sta mami in oči resna.

Zdaj še vedno lepo hodita spat ob 7, včasih prej, včasih kasneje, a ob 7.30 že oba spita. Pride kakšen dan ko se tavelko pusti malo dlje, pa ko se kje kaj zamudiš a načeloma je to to. Risanka, ko gre lumpi umit zobe greš še ti, potem pa spat, pa če se na glavo postaviš....

Sam ko se odločiš je to to. Nič več crklanja pa bom s tabo spala pa to.... 2 metuljčka cekinčka, za vsakega enega in konec.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: težave z večernim spanjem
15.1.2007 12:49:13   
nejcko
Naša 2,5 letnica ga tudi včasih biksa za znoret. Je precej večerna tička, zjutraj bi pa spaaaalauser posted image . Pri nas tudi ni debate, ko je treba iti spat zvečer. Spat hodita skupaj s 5-letnim bratcem, in sicer sta ob 21.00 najkasneje v postelji. Velikokrat sin že zaspi, ona pa, ko vidi, da se bratec več ne odziva na njene provokacije, mirno leži v postelji. Velikokrat mislim, da je že zaspala, potem pa čez kako uro ali dve zakašljam ali kihnem, pa mi zaželi "na zdravje"user posted image . No, samo dokler ne teži, mi je vseeno, če takoj ne zaspi.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?