|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tekočina
23.6.2005 14:46:34   
Marjetka K.
Koliko popijejo vaši 8 mesečniki? Je 3 dcl premalo? Ima kar trdo blato. In kako ga naj pripravim na to, da bo spil več? Včasih tudi po žlički noče. Dajem mu pa Hippov zeliščni čaj, vendar bolj redkega, da ne bo imel problemov z zobki. Lp in hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   tekočina
23.6.2005 14:55:07   
ZARA
Zara bo stara 14 mes in popije na dan 300-350 ml,včasih več...men se zdi 300ml čist ok,Marjetka...

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   tekočina
23.6.2005 14:58:20   
Primoza
Vprašanje je kaj je`, ker je precej vode v raznih kašicah.

Naš 1 letnik bolj nerad pije. Popije nič več kot 3 decije, največ sokov z vodo, v hribih pa kdaj kakšen mineralni napitek.

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   tekočina
23.6.2005 15:03:04   
Jančika_
Moj ne spije nič, počasi bom popenila. Sprobala sem že vse trike, res. Vse sorte pijač pri vseh možnih temperaturah, nesladko, malo sladko, zelo sladko... iz kozarca, magičnega lončka, flaške - ne bo, pa amen.

Sprejme edino vodo (kar je super), ampak pazi to - izključno po žlički:((. Zdaj si pa predstavljaj, kako dolgo traja, da spravim vanj 50ml! Tolažim se s tem, da spije tri flaše mleka na dan.

Ampak zadnje čase težko kaka in če ne bo več pil, bo to postal resen problem. Slivov sok - bejži, mama. Cukrane kamilice - isto. Ne vem, no... še kakšna ideja?

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   tekočina
23.6.2005 15:03:22   
Mojca P.
Navodilo pediatra: 1 dcl tekocine na kg telesne teze. Med tekocino se steje tudi mleko in juhica, ne samo sok, caj ali voda.
Ziga bo star leto dni in popije vec kot 500ml na dan samo vode+mleko, juha..!!??
Razlike med otrocki so velike, pediater pravi, da to samo pomeni, da vec lula kot ostali; sicer je pa veliko zauzite tekocine priporocljiva zadeva!:rozica:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   tekočina
23.6.2005 15:08:04   
Anonimen
Mi smo tudi probali ji dati vse mogoče za spit. Sedaj smo pristali na Fruteku jabolka+čaj, ki ga rečim pol soka pol vode. Drugače pa spije 150 ml na dan.

Jaz sem že obupala!

BOjana

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   tekočina
23.6.2005 15:27:49   
Jančika_
No, medtem, ko sem pisala, se je gospodič po tednu kakanja bobkov podelal za vse za nazaj (luftamo, luftamo:)-). Vsa čast plenici, da je zdržala.

Joj, kaj bi dala, da bi Vasja več pil! Midva z Joejem spijeva ogromno vode, mali naju ves čas gleda, ko mu daš za pit, se pa stran obrne:zmeden:. Ja nič, bom pa z žličko za njim laufala, ni druge...saj mogoče ga bo minilo in bo začel pit iz česa drugega.

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   tekočina
23.6.2005 15:41:07   
CatJa
Jan do kaksnih sestih mescev sploh ni pil, zdaj pa spije cca. 500 do 600 ml mesanice voda - jabolcni sok.

LP, :rozica:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   tekočina
23.6.2005 23:50:34   
skuštrana
Jaz bom tud počasi živčnega dobila, ker naša noče nič pit...Ne po flaški, ne po magičnem, ne po žlički...Joj, joj.No, tolaži me da nisem edina s tem problemom. Je pa res, da bi non stop na ziziki visela, zdej ko je vroče, tak da si vrjetno tam poteši žejo..:zmeden2:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   tekočina
24.6.2005 9:30:11   
saratanja
Jančika, mogoče namig. Pri nas je sesal mokre krpice, s katerimi smo ga umivali. Ko je bil bolan in nikakor drugače ni pil, smo mu ustka namičili s temi krpicami. Poskusi, mogoče pomaga in se privadi okusu tekočine?

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   tekočina
24.6.2005 9:43:30   
Jančika_
Saratanja, tudi skozi to fazo smo še šli:). Vedno sem morala imet dve krpici, eno za sesanje, eno za umivanje. Samo izven čebrička to ne deluje...

Ne vem, v čem je finta, ker še se ponoči zbudi in mu dan flaško z vodo, veliko spije (danes je že bilo tako). Podnevi pa tako maha okoli sebe, ko zagleda flašo, da je joj.:zmeden2:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   tekočina
24.6.2005 9:49:31   
Marjetka K.
Hvala za odgovore!
Moj je juhico in pije zjutraj flaško, tako da bo približno 1dcl na 1kg. Približno. Čao!:);)9nebesa:angel::kava::nosecka::muca::zajcek:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   tekočina
27.6.2005 10:27:17   
Marogica
Naš otrok (6 mes) spije na dan okrog 400 ml čaja ali prekuhane vode. Jaz mu dam VEDNO za pit po obroku (mleku ali drugi hrani)in še vmes (med enim in drugim obrokom). Mi smo tudi žejni, kadar jemo ali ne? Sedaj, ko je toplo oz. pasje vroče, pa mu ponudim, kadar se spomnim. Najbolje se vidi, da otroku primankuje tekočine, kadar se na glavici (kjer je še mehka) koža za malenkost udre. To je dobra kontrola, da otroku primankuje tekočine oz. je žejen.(povedala pediatrinja).

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?