|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tempera barvice-pomoč
28.9.2004 13:24:10   
erika
Naš Blaž je spet prišel iz šole popackan z tempera barvicami in to po čisto novih hlačah in puloverju. Ko se je to zadnjič zgodilo, nisem mogla barvic spraviti ven, zato je oblačilo uničeno - je bil res velik flek.
Ali mi lahko svetujete kakšno rešitev?

Tamara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   tempera barvice-pomoč
28.9.2004 13:27:53   
Tom Sawyer
Oblačilo namočim, na madež dam nekaj paste iz Vanish Oxi-ja, pustim delovati nekaj časa (navadno 1 uro ali več), nato operem v pralnem stroju.


(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   tempera barvice-pomoč
28.9.2004 14:00:31   
Donja
Dosti madežev sem odstranila, če sem dala gor tekoči Ariel in pol oprala, čez nekaj časa. Dobro čistilo je tudi PreWash od Amwaya. Dobijo se tudi čistila za določene stvari v takih majhnih plastenkah in eno je za barve.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   tempera barvice-pomoč
30.9.2004 14:38:12   
KatjaP
PreWash od Amwaya je zakon - trava, sadje, tempera, fasadne barve vse očisti. Sama najprej preizkusim obstojnost barv - na notranji strani oblačila najprej malo namažem in počakam nekaj minut - če se barva ne spremeni potem oblačilo ne bo uničeno.Za manjše madeže je pa tekoči prašek Ariel vsaj pri meni zmagovalec. Mastne madeže sem včasih odstranjevala z univerzalnim čistilom Meglio ampak potem oblačila hitro izgubijo barvo.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   tempera barvice-pomoč
30.9.2004 21:25:22   
pika8
:zmeden:Tudi jaz sem vrgla pulover stran.Nisem ga mogla sprati z nobenim vanishom,teta mi je podarila astonish,z ničemer tega nisem sprala,pa sem ponovila postopek,ne pretiravam 4x.Pol pa sem poiskala eno staro veliko atejovo srajco in predpasnik,tisto pa lahko paca ,kolko mu je volja.:)Potem ni več prišel nikoli več umazan od barve.;)

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   tempera barvice-pomoč
30.9.2004 23:38:14   
erika
Sem ubogala vaše nasvete in uporabila PreWash. Misija uspela, jaz navdušena, mali je pa izdavil: no fajn. Sedaj sem mu tudi jaz pripravila eno ponošeno moževo srajco za zaščito.
Hvala vsem za nasvete.

Tamara

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   tempera barvice-pomoč
4.10.2004 9:53:02   
KatjaP
V LeClercu sem kupila plastičen "brezrokavnik", ki je namenjen ravno pri uporabi vodenk in tempera barvic. Je pa rečitev tudi očitova stara srtajca. Čeprav se držim načela, da se v stanovanju ne uporabljajo vodene barvice, ker se lahko vse preveč popaca.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   tempera barvice-pomoč
4.10.2004 10:43:22   
Tom Sawyer
Hm, kje pa potem lahko pri vas otrok ustvarja?

Pri nas doma se lahko packa - ve se sicer, kje (za kuhinjsko mizo), ve se, da bo treba pospraviti in počistiti za seboj, ve pa se tudi, da ne bo panike, če bodo majica in roke umazane (pa tla denimo tudi) - majica je očkova, roke se umijejo in tla očistijo.
Torej?


(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   tempera barvice-pomoč
4.10.2004 11:50:12   
KatjaP
Moj sin lahko riše z barvicami, flumastri, igra se s plastelinom,... samo vodenk in temper mu pa res ne dovolim uporabljat v stanovanju. Vodenke in tempere so aktulane pri babicah in dedku. Vsi živijo v hiši imajo balkon (mi ga nimamo), dvorišče, prostora kolikor mu srce poželi tako, da pri njih lahko ustvarja po mili volji. Ne mislit, da zganjam teror nad svojim sinim. Samo nekaterih stvari se doma ne počne.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   tempera barvice-pomoč
4.10.2004 11:53:56   
Donja
Midva s tamalim pa sva zadnjič s kredo barvala tlakovce pred hišo. Pa so se nama pridružila nečaka (11 in 9 let) z mamico in smo vsi veselo barvali in to tako dolgo, da so bili vsi pobarvani. Bila je super umetnija. Pa je že nekajkrat deževalo, pa so eni še vedno druge barve. Tašča je sicer malo pisano gledala, ampak mi se ne damo.:bravo::)-

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   tempera barvice-pomoč
4.10.2004 12:14:56   
Tom Sawyer
Razumem, vendar v takem primeru slikarska zabava v pozni jeseni, zimi in zgodnji pomladi odpade, kajne?
Kakorkoli, vsak po svoje.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   tempera barvice-pomoč
4.10.2004 12:33:13   
KatjaP
Res je - vsak po svoje. Babice in dedek mu dajejo potuho, tako da pride barvanje z vodenkami na vrsto tudi pozimi in še ob kakšnih drugih priložnostih. Mogoče mu bom kdaj dovolila packat v stanovanju - beri ko bo imel svojo sobico in bo lahko v njej packal kolikor mu bo volja. Tudi meni mama ni dovolila brvat z vodenkami, ko smo živeli še v stanovanju, ko smo se pa preslili v hišo, sem dobila svojo sobo, svoje kraljestvo in tam sem počela kar se mi je pač zazdelo. Lahko komentiram samo to, da imamo vsi drugačne poglede na vzgojo in vzgajamo svoje otroke po svojih najboljših močeh.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?