Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
Naš malček je bil pikast po trupu, rokicah, nogicah in največ po obrazu že od rojstva. Ker pa pikice niso izvenele niti po 2 mesecu, kot so omenjali pediatri - da se koža čisti, sem kamlu po 2 mesecu umaknila iz moje prehrane mleko in jajce, ker ga dojim in koža se mu je čudežno izboljšala. Kasneje sem opazila, da dobi pikice tudi ko jem krompir in ga seveda umaknila iz svoje prehrane. Šli smo na testiranje in potrdili so močno alergijo na jajce in mleko, na krompir pa ne. Ostalih testov pa niso delali. KDAJ NAREDIJO TESTE TUDI NA OSTALA ŽIVILA? Kajti meni so rekli, da preko dojenja največ prehaja mleko in jajce in zato ostalih stvari ne testirajo.
Ampak naš malček je te dni ponovno čisto pikast, kjub temu da se strogo držim predpisane diete. Sedaj ugotavljam ali je kriv paradižnik ali sojino mleko, ki pa sem ga pila največ en dcl na dan, kot je določil diatetik. Pikice trajajo že več kot en teden, odkar sem pojedla omenjeno hrano in ko se bo izboljšalo si ne bom niti probala poizkusit,da bi ugotovila kaj je krivo kajti malček je pikast čisto povsod in ko se je začelo je imel le par pikic nato pa vsak dan huje, tako da je po enem tednu njegova koža čisto pikasta, nekje bolj drugje manj.
Ni mi jasno zakaj ne naredijo že takoj pri 3 mesecih test še na ostala živila? KDAJ SO VAS TESTIRALI IN ALI SO BILI TESTI POZITIVNI, ČE STE ŽE SAME UGOTOVILE, DA JE OTROK ALERGIČEN KO VI NEKAJ POJESTE. ALI DELAJO TESTE NA OSTALA ŽIVILA ŠELE KO OTROK ZAČNE SAM UŽIVATI HRANO? Jaz se bojim, če so že sedaj hude reakcije, ko ga dojim kaj bo šele ko bo sam užival hrano.

v kratkem cepljen, je imel poslabšanje zdravstvenega stanja(prehlad...), za zobke je verjetno še premajhen-kajti vse to lahko vpliva na kožo, ni nujno, da je kriva hrana. Pri alergijah so zagoni, ki se jih praktično ne da pojasniti-brez vzroka.
peljala na bioresonanco, kjer so brez bolečin stestirali vsa živila, če si pristaš alternative, lahko mogoče poskusiš še to možnost.