|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje
5.5.2005 15:00:26   
chips
IN sicer, 18.4. sem imela nuhalno svetlino rezultati so odlični , slišala sva srček , v bistvu vse je bilo o.k.
Ampak sedaj pa me prsi nič več ne bolijo tako kot so me na začetku!Samo še huda slabost me spremlja in bruhanje, pa krči na levi strani trebuha in full močan beli izcedek imam.Kaj bi to pomenilo .V torek sem imela 2. pregled pri G. in je rekel da je vse v redu ampak mi ni naredil ultrazvoka,
Kaj se naj sedaj mislim.
LP, chips 14t4dni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vprašanje
5.5.2005 15:03:44   
Čiračara
To je tudi mene skrbelo:), ampak je to normalno. Meni se je bolečina v prsih umirila nekje okrog 10-12tedna.

Lp:angel:

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vprašanje
5.5.2005 15:04:49   
Jančika_
Prsi niti niso merilo, ker se lahko ves čas spreminjajo. Slabost pa je kar dober pokazatelj, da je vse OK. Če te res skrbi (pa mislim da za to nimaš razloga), si plačaj en UZ, da te pomirijo. Ni nujno, da pri tvojem G.

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vprašanje
5.5.2005 15:37:20   
Anonimen
Vsaka nosečnost je drugačna. Kar opisuješ je povsem naravno.


Večini nosečnic slabosti izzvenijo nekje do 12. tedna. Pa ne vsem, nekaterim je slabo celo nosečnost.

Nekatere bolijo prsi prve tri mesece, spet druge celo nosečnost.

Brez skrbi!

(odgovor članu chips)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   vprašanje
8.5.2005 10:30:55   
Anonimen
Mene so prsi nehale bolet približno v 8. tednu, prej pa tako, da nisem mogla na trebuhu spat. Postale so skoraj take, kot pred nosečnostjo. Tudi mene je to presenetilo in me je bilo strah, ker sem imela 1. pregled šele ob koncu 10. tedna! In je bilo čisto vse OK, ker mi je delala UZ.

Tako da če imaš ostale znake in je v torek poslušala srček, potem se nimaš kaj bat.

(odgovor članu chips)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   vprašanje
25.10.2008 9:56:11   
itja
Lep pozdrav!
Sem v 8 tednu nosečnosti in včeraj sem imela prvi ultrazvok ter pregled pri ginekologu. Novice niso bile sijoče. Z plodom, ki je velik 12 mm, se lepo razvija,...z maternico in z vsem ostalim je vse ok, se pa mi za posteljico nabira tekočina oziroma kri, ki pa lahko povzroči spontani splavuser posted image   Novica me je seveda pretresla in iz veselja in smeha je nastala zaskrbljenost in žalost oz. sekiranje. Dobila sem tablete in strogo mirovanje - še na sprehod ne smem.
Zanima me, če je katera imela podobno ali enako izkušnjo in kako se je izteklo, kajti ginekologinja mi je rekla, da se to dogaja pri večini žensk in da se pri večini izteče dobro.

Že vnaprej hvala za odgovore!!!
Zaskrbljena mamica

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vprašanje
26.10.2008 21:42:23   
Anonimen
itja
Bodi prosim pozitivna. Sporoči kaj se dogaja.
Žal, nimam odgovora zate saj sem splavila v 8 tednu....user posted image
Čuvi se in res miruj... Uf, je še mene skrb zagrabla...
NOČKO.. pa bolho na pomoč.

(odgovor članu itja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vprašanje
26.10.2008 21:50:08   
enkratna
itja, jaz sem imela hematom (tak "zbiralnik krvi"), zaradi katerega sem bila prvič na urgenci v 11T (panika), drugič pa 4 dni v bolnici, v 12T (več krvi = večja panika). Sicer mislim, da so me obdržali v bolnici bolj preventivno (tudi zaradi zgodovine), zaradi grozečega splava.
Je pa to problem predvsem tam do 12-13 tedna, ko posteljica še ni pritrjena na maternico, mislim pa, da potem to ne bi smel biti več razlog.

Meni so svetovali počitek, tablete za podporo rumenega telesca sem tako ali tako že jemala od začetka (Dobroston), odsvetovani so bili spolni odnosi in vsake aktivnosti, kjer bi kaj dvigovala, se raztegovala...

Srečno! user posted image



(odgovor članu itja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vprašanje
26.10.2008 22:15:07   
Anonimen
itja, ena od nas decemberk 2008 se je v začetku nosečnosti srečevala s podobnimi težavami, pa je sedaj z njo še vedno vse v najlepšem redu in veselo čveka z nami v pričakovanju user posted image .

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   hematom
7.11.2008 14:57:43   
itja
Lep pozdrav!!!
Ker ste mi ene napisale da naj javim kaj se dogaja da boste vedele,...kako poteka moj problem s hematomom,...
Danes 07.11.2008 sem bila na ponovnem pregledu in  na ultrazvoku.Zraven prvega hematoma,ki je za posteljico se mi je naredil še eden. Gin. sicer ne ve od česa je nastal ta tadrugi,tako kot tudi ne ve za prvega, predvideva pa da je mogoče počla kakšna žilica,in da je nastal zaradi tega.Sem pa bila danes potolažena,ko sem odšla iz ambulante,saj je rekla,da se plod razvija vredu,velik je že 29,8 mm, in da se zdaj lahko naročim na nuhalno svetlino,...tako,da mi je vlila pozitivno upanje za naprej,...morem pa vam povedat da sem zdaj teh 14 dni, ko sem čakala na ta pregled bila tako adijo,podzavestno in psihično uničena,da nisem mogla niti jest in nič,...ampak mislim,da bo zdaj malo boljše,...user posted image

Za vse tiste,ki pa še veste kaj o tem ali pa če ima katera kaj o teh tabletah za napisat,pa še to:

ker sem ravno danes šla v lekarno iskat tablete elevit,ker so mi zmanjkale,me je na ta problem z vitaminom A v tabletah Elevit opozorila teta v lekari in mi celo odsvetovala jemanje teh tablet.Začudeno sem jo pogledala,ker,sem svoji ginekologinji povedala za jemanje teh tablet in mi ni nič rekla,da bi imele česa preveč ali premalo.To sem ji tudi povedala pa me je celo vprašala kdo je moj gin.in bila začudena,da nisem bila na to opozorjena.Svetovala mi je neke druge tablete (ki sem jih kupla),katere pa vsebujejo samo 0,4 mg folne kisline,ko Elevit vsebujejo 0,8 mg,ko sem ji to povedala je sicer rekla,da če želim lahko vzamem Elevit,da je to moja odločitev,da mi pa rajši potem priporoča Cnetrum-mama al nekaj takega pa še Tifol,če želim zaužit 0,8 mg folne kisline. Sicer sem zdaj vzela te druge tablete,ampak bom jutri klicala ginekologinjo in njo vp.ker me res zanima zdaj kak pa kaj s tem in zakaj potem delajo tako veliko reklamo,če nam te tablete v lekarni odsvetujejo.
Pa pozdrav do naslednjič!!!

če pa katera kaj ve o tem pa prosim pišite!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hematom
7.11.2008 15:25:23   
polonca78
itja, tudi jaz sem imela hematom. mislim, da se je do 13. tedna (nisem več 100%, ampak mislim da je bil 13.) in se je vse uredilo, imamo doma 9 mesečno vrtavko. sicer sem imela 1 mesec bolniške, ampak sem taka vrtavka, da nisem toliko počivala kot bi morala, pa se je vse dobro končalo. tudi meni je gin. rekla, da to ni tako redko in se pri večini srečno konča. tako da le mirno in veliko sreče!

(odgovor članu itja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




čaj
Lelly28 RR

kakšen čaj najrajši skuhate svojim otrokom ?

sadni (44%)

zeliščni (22%)

mešano (33%)


Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!