|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 9:54:23   
mia-2
Zanima me kako vzgajate oz. ste vzgajale vaše 10- mesečnike?Meni osebno to dela velike preglavice.Namreč našemu fantu se ne da lepo prav nič dopovedati da kaj ne sme.Sicer nisem ravno za metode kot je tepež ali kaj podobnega.Rada bi mu lepo dopovedala da npr. ne sme gristi vsepovpreg, cukati za lase, razmetavati igrač, odpirati elementov v kuhinji (ker se je že uščipnil).Če malo povzdignem glas se mi pa smeji!Torej me ne jemlje prav nič resno!!Torej kako mu naj kaj dopovem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 9:58:00   
babylove
Efekt naj bi se dosegel s 3 stvarmi:
- oci (poglej ga v oči, napravi strog pogled)
- glas (strogo in resno, ni potrebno kričanje)
- ponavljanje prepovedi, vztrajnost 

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 10:03:18   
Marogica
Ne vem, no, kako naj 10 mesečniku vse to, kar si naštela tudi dopoveš. Jaz tega ravno nisem delala, ker je otroček še enostavno premajhen. To, da te cuka, je normalno, ker tako majhen otroček nima občutka za stvari, enkao je z odpiranjem predalov, to mu je pač zanimivo, saj mora raziskovati, ker se otrok samo tako uči. Tudi naš dela vse to, kar si naštela, tudi prst si je že priprl, pa je postal bolj pazljiv, pa pokažemo mu, kje naj prime in to 10x. Sedaj ve, kje mora prijeti, odpira jih pa še vedno(star je 14 mesecev).
Počakaj še malo in bodi potrpežljiva ter ga preusmeri v kašno drugo stvar. Takšnega malega se da kar hitro "podkupiti z drugo igračko in v trenutku pozabi na prejšnjo stvar. Ne pričakuj preveč v tej nežni starosti.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 10:11:43   
mia-2
Problem je v tem da mi drugi težijo kakšen je, da nič ne uboga in da če ga sedaj ne bom navadla bo skoz takšen.Ko gledam od kolegic otročke pa vsi mirno sedijo in gledajo okrog sebe- pa so iste starosti?!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 10:12:52   
Magi*
ponavljanje je mati modrosti, so nam vedno govorili v šoli, ali ne?

ja, navihani 10-mesečniki so pač takšni, da radi kaj ušpičijo, še posebej zato, ker mi odreagiramo. to, da lahko njihovo dejanje sproži reakcijo staršev, jim je v veselje. počakaj, ko bodo pri tem začel še vztrajati pri svojem, cviliti, tuliti, se po tleh metati.

no, ni treba ravno čakati. vsakič znova mu povej s strogim glasom (ni se treba dreti), odločno, da se to ne dela, ker se bo priščipnil, ga bo bolelo... jaz ne uporabljam tepeža, samo zelo strogo jo pogledam (to pa znam, hehe). sicer se bo pa parkrat priprl, vsakič mu ponovi: "vidiš, zdaj pa roka boli, tega ne smeš delati..." in kmalu mu ne bo več zanimivo. pa skupaj sva pogledali, kaj vse je v predalu, jaz sem ji iz predala kaj ven zdevala (npr. plastične posode in kuhalnice) in je bil za nekaj časa mir. zdaj je predali niti ne zanimajo več toliko. seveda jo zanimajo pa druge stvari. saj jih morajo - so mali raziskovalci.

za cukanje in grizenje sem ji jaz že čisto od malega kar naprej ponavljala in ji kazala, kako se lepo dela z drugimi ljudmi in igračami. mogoče pa je, da je s fanti težjeuser posted image

v glavnem, tvoj otroček se čisto normalno razvija, samo potrpežljivo mu razlagaj znova in znova in znova. pa še nekaj je pomembno, če kaj prepoveš, se tega drži "kot pijanec plota". če bo videl, da ne misliš resno, ga v nasprotno nikdar več ne prepričaš;)





_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 10:17:04   
Magi*
mia, kje "prodajajo" takšne otroke?user posted image user posted image user posted image


bodi rada, da je mali firbec. ukvarjaj se z njim in pozabi na to, kaj si drugi mislijo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 10:19:26   
babylove
Oprosti, ampak meni se ne zdi normalno, da 10-mesečni otrok mirno sedi in gleda okoli, kot to bojda počno otroci tvojih kolegic. Potemtakem bodi vesela, da je tvoj sin radoživ in radoveden, da je majhen raziskovalec in preizkuševalec. Tako se otroci učijo. Tudi prepovedi se je treba naučiti.

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 10:45:20   
Anonimen
Točno tako, kot pravi babylove. Imam pa stokrat raje radovživega, radovednega otroka kot takega, ki eno sedi pri miru kot pribit, pa četudi je z njim manj dela. jaz sem mu pač 1000 krat povedala eno in isto stvar, če je bilo potrebo in ga 1000 krat odnesla stran, recimo od vrat hladilnika, ki jih je vztrajno odpiral. Pa je mogoče v 1001. zaleglo.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 11:23:33   
Anonimen
Moj je že pri 8 mesecih vedel kaj pomeni beseda NE. In sicer ,če si hoče dati kakšno stvar v usta,ki je zelo majhna mu povem ne in odneha.Sem ga pa že naučila,da npr. bombončki,ki so zaviti v folijo niso za papat in jih tudi ne je,se samo igra z njimi.Prav tako me ne cuka in ne tepe.Smo začeli že z 7 meseci z besedo NE in kaj se sme in kaj ne.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 11:31:38   
k1
očitno smo v fazi, ko začenjamo razmišljati, kako otroku kaj dopovedati.

jaz sem si v knjižnici izposodila knjigi: kako otroku postaviti meje (dr. jane bluestein) in Otrok od rojstva do šole (Penelope Leach). baje sta ful dobri knjigi. pa da vidimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 14:41:34   
bombonček
Naša palčica je stara 9 mesecev in je prava raiskovalka prav tako ji jaz ne morem nič dopovedati vendar sem vstrajna tako,da hodim za njo in ji govorim ne,ne tega ne smeš, ajs,pusti to vendar se tolažim da enkrat že bo.Vsaj upam so pač v obdobju ko raziskujejo.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 20:20:13   
Naja31
Ja, meni se tudi zdi, da kaksen dan samo NE govorim. Si grem že sama na živce user posted image
Zdaj mu namesto 100 x NE raje odvrnem pozornost tako da mu ponudm neko igračo. Ko npr. vleče predale ven, mu dam igračo in predali niso več zanimivi.

Je pa pri nas tudi tako, da mu rečem NE, on se mi pa smeji. Star je 11 mesecev.

(odgovor članu bombonček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
1.3.2006 20:37:38   
eva1
Ja moj je tudi pravi mali user posted image ...rečem ne, pa on zamiga z glavo(ker ve kaj pomeni ne), PA SE NASMEJI, PA VESELO NAPREJ, ALI PA TISTI TRENUTEK ODNEHA, POTEM PA SAMO STRAN POGLEDAM, PA ŽE SPET ŠPIČI NAPREJ(Uf se oproščam za velike črke, neki nagaja)...no ma jaz edino ne pustim, da me tepe ali pa grize, ko je tegoten, takrat ga primem za rokico in odnesem stran...pa se mi zdi da je malo bolje sedaj...bomo videli kako bo v prihodnosti, ker neke meje pa morajo biti...kar se tiče ostalih stvari-mah kaj vem okoli štedilnika je strogo ne, pri omarah pa kr naj zlaga tistih par loncev ven, pol mu pa kuhalnico dam in kuha(sej nekaj pa tudi mora počet)! Kaj vem, vsak postavi otroku svoja merila, in pomoje najbolje, da vstrajamo...kako pa bo zaleglo, bo pa čas pokazaluser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
3.3.2006 8:29:35   
k1
samo da javim, kako sta tidve knjigi, ki sem jih zgoraj opisala: kako otroku postaviti meje - gre bolj za vzgojo starejših otrok in najstnikov.

knjiga: otrok od rojstva do šole  pa je ful dobra, edino žal mi je, ker je nisem imela že od rojstva dalje, ker je res super.

dobre živce ob "divjakih" še naprej!

lp

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
13.3.2006 20:52:36   
bobek05
draga mia, naš anej bo v čet. dopolnil 9 m in je bolj ali manj kopija tvojega user posted image  nekaj časa sem celo mislila, da je hiperaktiven, ker ne more biti 5 s pri miru, pa mi je pediatrinja razložila, da je čisto normalen in da pač spada med bolj "žive" otroke

je BLAZNO radoveden, vse hoče videt, slišat, biti zraven, prijet, vrčt stran, dat v usta, zglodat, oslinit, prežvečit, vrti se kot vrtavka, plazi po celi dnevni gor in dol, se prekopicava, kotali.... 1x mi je že padel iz postelje (ni imel niti buške), ampak vsi mi pravijo, da je izredno živahen otrok

pa sem se tudi tolikokrat ozirala k mojim kolegicam, ko smo šče na pijačo, njihovi otročki pa so tak pridno sedeli pri miru v vozičku ali pri mamah v naročju in samo opazovali in se igrali s kakšno igračo (pazi to po POL URE!!!) - aneja ena igrača zanima cca 5 min - med pogovrom se mi 100x zarotira, hoče imet vse kar vidi na mizi, pa pod mizo pa okoli mize, noče sedet v mojem naročju, pa ne v vozičku...

skratka, ne morem ga pustit samega niti za minuto - ves čas "ga vleče" k radiatorju, TV, rožam, stolu... hojice nima (ker je po naravi tak velik, da so mu vse premajhne, pa v stanovanju sploh ni prostora zanjo - se ne bi mogel premikat in bi se ves čas kam zaletaval), stajice tudi nima, ker bi v njej znorel.. pogruntala sva namreč, da NE PRENAŠA omejitev (med plavanjem niti fredovega obroča noče imet, ker z rokami ne doseže vode in potem ne more tolčti po vodi)...

pa nič ne pomaga, da mu ves čas pravim NE, ko z roko steguje k radiatorju (pazi to, se je že 2x spekel na radiatorju pa ga še ni izučilo user posted image  )...

eh, kaj čem - rada ga imam takšnega kakršen je - moja mama pravi, da je 100 bolje, da je živahen in radoveden kot pa da bi samo pasivno sedel in vegetiral.. user posted image  sva na koncu dneva oba hin in utrujena (anej in jaz), ampak je pa vsak dan nekaj novega in tak luštno ga je zraven opazovat user posted image

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vzgoja 10. mesečnika?!
13.3.2006 20:58:56   
bobek05
aja, ko mu rečem NE, se ustavi in me (začudeno) pogleda in mu še 1x strogo rečem NE, pa se stran obrne in se že steguje, da bi dosegel radiator

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?