|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za tiste, ki imate otroke doma
1.3.2011 15:30:13   
chezAnA
Živjo!
Imam vprašanje za tiste mamice, ki svojih otrok nimate v vrtcih ali v varstvin in same pazite nanje. (No, lahko je  tudi za očke:) Verjetno nisem edina v Sloveniji, kajne.
Ali katera od vas poskuša slediti kateremu od programov za domače izobraževanje predšolskih otrok? (npr. Tot School, Montessori program, Unschooling, Walfdorf program ...) Če je še katera takšna, bi bila vesela kakšne izkušnje, kakšnega utrinka, ideje:) malo čvekanja uglavnem.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
2.3.2011 15:15:32   
chezAnA
No, pa da najprej jaz odgovorim sama sebi. (Mogoče je vprašanje res čudno zastavljeno)
Imam dva nadebudneža (4 in 2), konec meseca prihaja nova članica v družino. Z možem se za vrtec nisva odločila, ker sem jaz doma, za izredno pomoč pri varstvu nadstropje nižje živi taščica.
Kar nekaj časa se mi je zdelo, da sta moja otroka nekako prikrajšana, ker ne hodita v vrtec. Nisem vzgojiteljica, marsičesa ne vem in ne znam. Zato sem se odločila, da naredim nekaj na tem področju. Ker je internet lažje dostopen (in kot se je izkazalo tudi bolje založen) kot knjižnica, sem ideje za preživljanje dopoldnevov iskala tu. Našla sem nekaj zanimivih starševsih blogov, ki se grejo homeschooling. Ideje so mi všeč, jih pa malo mešam, ne grem samo Montessori ali pa Tot school. Po pameti, kar se mi zdi zanimivo in primerno za tamaladva.
TUkaj so trije takšni primeri: (Prvi link večinoma sledi Montessori programu. Pri tadrugem linku so ravno dobili novorojenčka, zato bo treba malo pobrskati za nazaj za ideje za delo s starejšimi otroki. Ima pa krasne ideje za ureditev otroške sobice! Noro! Tatretji link pa je Tot School.)
http://countingcoconuts.blogspot.com/ http://www.sewliberated.typepad.com/ 
http://1plus1plus1equals1.blogspot.com/ Kje pa vi dobivate ideje za preživljanje dopoldnevov?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
2.3.2011 15:26:37   
uškinamama
pRI petih je šel v vrtec. Skupaj z ostalimi "vzgojitelji" smo uporabljali zdravo kmečko pamet in srce. Izpadel je krasen fantek user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
2.3.2011 18:24:34   
juhica
Evo jst sem tudi doma. Sicer sem delala v vrtcu kot pomočnica vzgojiteljice, ampak seveda doma ni vrtec. Jst starejšega odpeljem v vrtec za štiri ure (ko niso počitnice), bo že 6 let star. Tamlajši se sam zaigra, je tak tip otroka, jst pospravljam (mi pomaga včasih), pojeva zajtrk v miru, zakurim, kaj spečem ali pripravim kosilo. Vmes se malo pocrklava, mogoče prebereva knjigico - tamali ponavadi riše, kaj "bere", sestavlja kocke ali gleda risanke. Gremo k sosedi ki ima otroke na obisk, skupaj v trgovino ali pa v drug kraj k babi na obisk (ponavadi še s starejšim). Ob pol enih starejšega pobereva v vtrcu, se skupaj poigrata, pojemo kosilo in gre mlajši spati. Popoldne pa je že ati doma, ali gremo k sosedom na obisk, ali oni pridejo k nam, pa veliko se skupaj igrata...

Poleti, spomladi in jeseni je pa čist drug režim, cele dneve zunaj, tudi sosedovi otroci so doma in se veliko igrajo skupaj sami (smo na vasi), na vrtu, na terasi, gremo na kak izlet, pa na pohode okoli vasi in v gozd.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
2.3.2011 21:52:47   
ribica.
Ne postavljaj si prezahtevne naloge. A ni važno samo to da si z otokom? NJim je res vseeno če ti hočeš montesori al whatever, sam da te imajo ob sebi. Jaz nisem nikoli sama sebi postavljala takih uradnih nalog, pa sem imela oba otroka doma do 4. leta. Tud ta 3. bom imela doma do 4. leta. Kadar smo bilidoma, se je urnik pač prilagajal vsakodnevnim opravkom, hišnim opravilom. Moja dva sta pri tem sodelovala, malo sta se igrala, risala, pogledala kakšno risanko, poslušala kakšno pravljico, ki sem jo prebrala in se vedno cartala pri meni. Ko je vreme in letni čas dopuščal, pa smo zelo veliko časa preživeli zunaj.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 9:30:53   
chezAnA
Uh, sem izpadla kot kakšna ultra super u iber do sebe zahtevana mama. Ne, ne. (Ponavadi sem preveč flegma.)


Da razložim prednosti, ki so se pokazale odkar poskušam dnevno dodati kakšno dejavnost s teh blogov:
  • stanovanje je bolj pospravljeno
  • otroka sta podaljšala čas koncentracije ful.
  • sta bolj umirjena
  • s temi dejavnostmi se večinoma lahko ukvarjata sama (mene ne potrebujeta, kar je dobra vaja za situacijo pri nas čez nekaj mesecev, no, čez en mesec)
  • videla sem, da preveč reči naredim namesto niju in da jih zmoreta sama (kompletno oblačenje, obuvanje, pospravljanje za sabo, nalivanje vode v kozarec ...)
  • igrače sem pospravila v "mamino omaro", ki je samo moja. Vsak teden jih dam pet ven, ostale pospravim in tistih pet igrač je TAKO BLAZNO zanimivih kot nikoli prej
  • jaz sem bolj spoščena, umirjena in zadovoljna sama s sabo
  • v naše dopoldansko življenje sem vpeljala nek urnik. Nisem redoljuben tip osebe in mi neke vrsta blaga prisila dobro dene.
  • Posledično je tudi mož bolj zadovoljen ko pride domov in zdaj včasih tudi kaj naredi od doma za službo (je več z nami)
Pa da ne bo izpadlo, kot da sem nek control freak. Tudi mi se večino časa cartamo, beremo, pojemo, plešemo, kuhamo ali pa smo zunaj. Vendar se moja tretja nosečnost bliža koncu in je vse to kar precej naporno zame. Ideje po blogih sem videla že prej in ko sem jih preizkusila, sem videla, da delujejo. Dejansko sem imela vsaj eno uro čistega miru, če sem jima prejšnji večer pripravila nekaj pladnjev z igračami in nalogami. Kar je v mojem stanju neprecenljivo. Pa sem pač pomislila, kakšen učinek bi šele bil, če bi se zares zraven spravila. Pa še nekaj . Ker SEM preveč flegma, me takole dnevno "načrtovanje" na nek način prisili, da počnemo nekaj kvalitetnega, kar ju koneckoncev zaposli in sta oba potem bolj mirna in zadovoljna.

Ker vem, da v Slo tole ni preveč razširjeno (kot na splošno izobraževanje otrok doma ni), sem pač pomislila, da mogoče pa takole vseeno najdem katero, ki bo imela kakšno izkušnjo in mnenje o "vrtcu doma." Mogoče še kak nov vir idej odkrila ... Človek pač ni nikoli dovolj pameten, da ne bi mogel biti še bolj;)

Drugače pa itak, zdrava kmečka pamet je zakonuser posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 9:57:47   
juhica
Neeee nisi prezahtevna, no vsaj jst mislim da ne, kvečjemu sem jst bolj lena pri tem... jst sem samo naš trenutni urnik opisala, mam pa srečo, da sta oba otroka precj strpna, počakata če je treba. Upam, da bo naš tretji malo bolj priden kot ta drugi - to pomeni da bo vsaj malo spaluser posted image  in se kakih par ur manj dojil....

Skratka veliko sreče rpi prihodu novega družinskega člana ti želim in najbolj važno je, da ste vi kot družina zadovoljni in da si ti umirjena in zadovoljna kot si napisala. Pa fino je res, da je neka nasplošna rutina prisotna....

Ribica, prvi je šel pri 4 v vrtec, brez problemov (no za 4 ure sicer) gre rad, ta drugi bo tudi šel pri teh letih, ta tretji pa pri treh če bo vse po sreči.... Ja takrat se mi zdi najmanj stresno....

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 11:47:30   
Roberta69
Jaz sem pa prav vesela, da si odprla to temo in upam, da bo tudi kaj odgovorov user posted image , zanimivih linkov...

Jaz sem imela starejšega sina doma do 2,4 let, jeseni je šel pa v vrtec. Večino časa sva preživela zunaj...

Se moram posvetiti mlajšemu, pa drugič...

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 11:59:32   
skuštrana
Hej,

mi jih tudi imamo doma. No, letos sta šla večja dva vrtecc, Liza pravzaprav že lani. Je pa tako, da smo zelo veliko zunaj, pa s prijatlji ki tudi niso v vrtcu smo se dobivali, doma pa smo predvesm kaj ustvarjali - vodneke, slano testo, brali knjigice, plesali... Sem jih pa večkrat (jih še) pustila da se zamotijo sami, kar jim zelo lepo tudi uspe. Najhujše je kadar je doma en sam, takrat je potrebno full animacije, če so vsi je lažje. Res da je popolni nered v stanovanju, ampak fajn se pa imajo user posted image Po nekem posebnem programu nisem delala, pa se mi zdi da jim čisto nič ne manjka ker niso v vrtcu. Letos je Liza predšolarček in jo full hvalijo, da ima koncentracijo, da zna sledit zgodbi, skratka da je pripravljena za šolo (jaz pa v jokuser posted image ). Je pa full odvisno od otroka do otroka, Arsen je takšen da ga vse zanima, zna si zanimacijo poiskat tudi sam. Dam mu kartonsko škatlo on iz tega naredi znanost. Liza ni takšna, ona potrebuje animacijo non stop, druagče se bo dolgočasila na kavču, tako da se je potrebno okoli nje malo bolj angažirat če hočem da kaj počne. Mali je pa še ravbar, on bi samo razmetaval, pa uničeval user posted image user posted image je bolj Lizin karakter.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 12:04:04   
skuštrana
Juhica, meni se tudi zdi da je najbolj ok če gre otrok v vrtec nekje pri 3 letih. Ali pa še kasneje. Liza je šla pri 4, Arsen pri 3, tamali bo pa tudi počakal na 3 potem pa v vrtec...

Pri Ronji tudi najdete full idej kako z malo narediti veliko http://vecna-optimistka.blogspot.com/user posted image


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 3.3.2011 12:07:33 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 13:31:28   
ronja
Jaz ju nisem imela v vrtcu, dokler nisem šla nazaj v službo (sem imela eno za drugo), zdaj pa sta sicer v vrtcu, ker ju pač moram nekam dat, ko grem delat;).
Vseeno pa malo gledam razne metode, povsod iščem ideje, kaj bi lahko počeli skupaj, kako kaj pokazat, itd... Ne gre mi za učenje samo, ker to se bosta itak v šoli naučili, bolj za širino, spodbujanje naravne radovednosti in pa enostavno za to, da se mi ne spipa ob zlaganju kock in futranju njunih punčk, da delamo kaj, kar je tudi meni zanimivo ali pa vsaj novo;). Zdaj se sicer že lepo sami zaigrata, vseeno pa vedno zasijeta, ko "gremo kaj skupaj delat":) In za te iskrice v učkih to v bistvu delam. Res bi rada, da bi imeli lepo otroštvo, tako da bi bilo skala v njunem življenju, na katero bi se lahko vedno oprli. Itak jim ne moremo pomagat v tem, kaj jim bo življenje prineslo, lahko jim damo samo osnovo, da bojo z vsemi neprilikami lažje shajali.

Prebrala sem, kar sem na netu našla o MS, pa Waldorfski program malo poznam, imajo oboji tudi svoje uradne strani, unschoolign gledam bolj za ideje za naprej, ker zdaj sta še mali in ju ne mislim niti šolat niti nešolat, hehe. zdaj se še igramo. Se pa lahko igramo fajn igrice, pri katerih bi se lahko tuid česa naučile. Vendar mi to trenutno ni cilj, bolj zabava za nas vse. Vsake ideje sem vesela, hvala za linke, bom pogledala enkrat, ko bom lahko videla v barvah (v službi imam trenutno posebne pogoje;).

- od takih aktivnosti sicer največ "ustvarjamo": slano testo, risanje, packanje, štemplanje (to mata sploh radi - sploh s krompirjem - jupiii)... Trenutno pripravljamo en malo večji "projekt" - igralno podlago s cestami, ribniki, gozdovi... to bom jaz porisala, gor pa hišice iz škatlic in jih bosta sami postavljali... Nekaj idej imaš tudi na mojem blogu pod "ustvarjanje z otroki" ali pa pod temo otroci (izbereš v meniju).
- Lutke smo tudi že delale in sta navdušeni, nad vsemi možnimi variantami.
- Pa kuhata radi z mano - to se sicer verjetno ne bo štelo v unschooling, vendar se mi zdi fajn za splošno izobrazbo, da je otrokom pokažemo, kako kaj nastane, iz česa je kruh, kako narediš testenine, itd... Nič od tega ni nujno, brez vsega se komot preživi, je p avečino tega otrokom zabavno in zanimivo. Ker otroke navadno zanima, kako kaj deluje, kako je narejeno, sploh se jim fajn zdi, če znajo sami naredit.
- Kakih igric za abecedo ali tako se pa še ne grem, zaenkrat je črke še ne zanimajo in ne vidim smisla.
- Barve sta se po moje najbolj naučili, ko sortiramo perilouser posted image .

Nimam ene "šole", ki bi ji sledila, gledam okoli in zbiram ideje, ki so mi všeč, ki se mi zdijo koristne ali zabavne (najboljše je, če so oboje;). Včasih poberem kako idejo tudi iz vrtca, celo od zobozdravnice sem jo (zajčke in mucke iz gumijastih rokavic)... Lahko so to tudi ideje iz raznih ustvarjalnih stani, ki nimajo veze z otroki, pa pač so primerne tudi zanje.

Jaz navadno delam tako (kadar sem zdrava): eno "vodeno aktivnost" dnevno imamo (torej tako, ki zahteva tudi mene oz. mojo angažiranost - da pripravim (in pospravimuser posted image ) ali da jima sploh pomagam naredit), potem pa je to lahko nekaj čisto na izi, ala slikanje s prstnimi barvami ali pa kak bolj zahteven projekt, recimo da sešijemo puloverček za tamalo ali izbereta blago za svoje punčke, kombiniramo različne možnosti, itd... (poizkušam se pa držat pravila "manj je več" pri malčkih:) skratka izbiram bolj izi projekte).
To je super laufalo, dokler sem jaz malo prej hodila iz službe, zadnje čase pa ne morem in mi tele nadure doma kar falijo... Ampak upam, da bo čez nekaj mesecev boljše - vsega naenkrat pač ne morem.
Je pa tudi kak dan, ko se mi nič ne da in se sami zaigrata in ne diram nič, zadnje čase jih je vedno več, ker sem zmatrana od tempa v službi, hehe. Med vikendi pa se potrudim, da ali gremo na kak izlet (če sta zdravi in je vreme primerno) ali na kak sprehod ali pa imamo res kako aktivnost.

Vsak dan pa beremo pravljice in pesmice, navadno tako popoldne kot obvezno zvečer, včasih pa še zjutraj (odvisno kdaj vstanemo). Knjige imata pač radi in tega nimata nikoli dovolj.

Vsekakor pa pri nas ne velja, da je v vrtcu bolj zabavno, ker se skoz nekaj dogaja, ker je doma tudi tako (razen če sta bolani). Dostikrat se zgodi, da vzg. ponosno povejo, kako so pekli kruh, pa se meni to ne zdi nič takega, saj ga pečemo skoraj vsak teden,... itd... Dostikrat pa kako idejo pri njih poberem (recimo vremenski koledar - malidve totalno navdušeni)!

Kar se blogov tiče: tik predno se je zaprl, sem našla blog "childhoodmagic", ki je bil enkraten - žal ga je mamica izbrisala, ker ni želela več toliko blogat - pravi, da ji je to preveč časa požrlo, časa, ki bi ga rajši namenila družini - je pa res veliko blogala.

Nam se dobro obnese tudi beležka aktivnosti, kjer imam razdeljene ideje glede na vreme in čas trajanja, tako da vedno lahko najdem kaj za počet in nimam izgovorov, hehe.

Trenutno delamo pustne kostume in jima je to zelo zanimivo:). Dele, ki niso zanimivi, naredim ponoči, ostalo pa naredimo skupaj.

Res da je popolni nered v stanovanju, ampak fajn se pa imajo

Podpis, duša dvojčica, ehhe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.3.2011 23:20:56   
ronja
Sem pogledala:
- prvi link: svaka čast za to, da vse to dela, se mi pa vseeno zdi, da kar malo pretirava - otrok je ipak komaj 3 leta star! Ko sem brala o homeschoolingu so mame, ki so to že dale skozi, vedno svetovale, da ne začneš prezgodaj, sploh ne pri 3 letih, ampak šele kasneje, da naj se takrat samo igramo skup. Lahko so aktivnosti, samo tole je res ornk ušenje - štetje in vse... Sicer če je otroku všeč, zakaj pa ne, samo meni bi manjkalo spontanosti.
- drugi link: fauš do ušes, koliko imajo prostorauser posted image . Ma, jaz bi jima ful rada uredila take sobice, zadnje čase sem našla ogromno idej, pa nikakor nimam tega kje izvest. KO se bomo selili, bosta pa že večji...

tretjega še nisem pogledala, bom v kratkem.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
4.3.2011 18:44:03   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sem pogledala:
- prvi link: svaka čast za to, da vse to dela, se mi pa vseeno zdi, da kar malo pretirava - otrok je ipak komaj 3 leta star! Ko sem brala o homeschoolingu so mame, ki so to že dale skozi, vedno svetovale, da ne začneš prezgodaj, sploh ne pri 3 letih, ampak šele kasneje, da naj se takrat samo igramo skup. Lahko so aktivnosti, samo tole je res ornk ušenje - štetje in vse...



Hehe, to je bistvo montessori metode. Da se začne že ob rojstvuuser posted image   Pač, ko otrok pokaže zanimanje.
Tu nastopi moment vključevanja zdrave pameti. Jaz za sebe in svoje otroke vem, da tega ne bi zmogli, zato si pri njej sposojam zamisli za našo, no, v bistvu skupno ustvarjalno igro.  Po pameti, v normalnih količinah. Ima pa nekaj super idej pa odličen občutek za red in urejenost, ki ga meni kronično primanjkuje.user posted image

Tretji link je najprej na prvi pogled zelo kaotičen in nepregleden, vendar se splača malo pobrskati. Gre za načelo učenja majhnih otrok med igro, v vsakodnevnem življenju. Je veliko zelo luštnih idej.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
4.3.2011 23:30:59   
skuštrana
Ja, montesori je bolj "znanstveno" naravnanuser posted image Nisem se nikoli poglabljala v njega, jaz sem bolj pristaš Waldorfa. Ampak vse v svojih mejah, po mojih izkušnjah nobena skrajnost ni dobra. Liza je bila v Waldorfskem vrtcu in je bilo super na začetku, nato pa se je zamenjala ravnateljica in katastrofa...Sedaj sta oba v "normalnem" in sem tudi čisto zadovoljna kako z njimi delajo. Imam pa prijateljico, ki je full v tem Montessoriju, tamali tudi ni v vrtcu pa se včasih (kadar smo vsi zdravi kar je redko) dobimo pa ona kaj pripravi in potem skupaj čaramo...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
4.3.2011 23:58:27   
Serendipity
O, super ideje ste mi dale! In super tema. Bom malo preštudirala te ideje in jih vključila.  user posted image

Ronja - kapo dol. Sem si tvoj blog dala med zaznamke, da ga še kaj pokukam! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
5.3.2011 0:12:04   
skuštrana
Jaz sem imela en tak dober link za ustvarjanje z mladički, potem pa je mož sesul računaknik in je šel link pa-pa...Pa se ga ne morem spomnit, niti ne vem kako sem do njega prišla. Tale je tudi ok http://www.enchantedlearning.com/crafts/toddler/ in http://www.enchantedlearning.com/crafts/

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
7.3.2011 10:41:28   
chezAnA
Hvala za linke, bom pogledala ob eni pozni večerni uri:)
Zdaj bi napisala samo še en vir idej, ki sem se ga spomnila (drugače bom pozabila. Sem kot zlata ribica:)
V knjižnici sem našla celo zbirko knjig od Mary Ann Kohl. V njih ima ideje za ustvarjanje in uporabo umetnosti tudi npr. pri učenju matematike . Spomnim se knjige Gnetimo skupaj (vsebuje okoli 100 ali pa še več različnih idej za izdelavo mas za oblikovanje), Mali matematik, trenutno imam sposojeno Mali umetnik, pa še jih je. Super luštne idejice so notri. Priporočam.
Nič, šibam naprej.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.3.2011 21:23:55   
scarlett_
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

O, super ideje ste mi dale! In super tema. Bom malo preštudirala te ideje in jih vključila.  user posted image

Ronja - kapo dol. Sem si tvoj blog dala med zaznamke, da ga še kaj pokukam! user posted image user posted image user posted image



Enako, tudi jaz! Super tema!
Ronja, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.5.2011 13:16:07   
Mamasem
Super tema! Škoda, da ni bila že prej odprta user posted image . Jaz sem imela doma vse tri (trije otroci v treh letih) in sem tudi imela kar nekako določen okvir dneva. Zjutraj so se otroci prosto igrali, potem smo skupaj pospravili in počistili, nato pa sem jim dala vnaprej pripravljene pladnje (podobno kot na montessori linku) oz. pripomočke za ustvarjanje. Po malici smo šli ven, nato so šli počivat, jaz pa sem skuhala kosilo. 
Večkrat sem z otroki cele dneve ali vikende sama in ker nimamo v bližini nobenih sorodnikov ali pomoči, je kar fajn, da se otroci čimbolj zamotijo. Pri nas je ob 'težkih' dnevih najbolj vžgalo, da sem ta velikima dvema prepustila kopalnico in sta tam pretakala iz ene posodice v drugo, pa iz ene steklenice v drugo, delala različne poskuse ... To sta navadno počela zelo dolgo časa, jaz pa sem imela malo miru in časa za dojenčico user posted image . Na koncu sta se preobleka in skupaj smo - vsi 4 zadovoljni - pobrisali kopalnico.
Pa še nekaj so med 10 in 15 mesecem zelo radi in dolgo počeli: vtikali zobotrebce v luknjice od kozarčka od zobotrebcev. Fajn aktivnost za fino motoriko, koordinacijo ...

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
9.5.2011 20:36:05   
chezAnA
O, mamasem, tako domače sem se počutila ob branju tvojega posta. user posted image Kot da bi opisovala naše dopoldneve.
Ker vidim, da vam je tema všeč, lahko nalepim še kakšen koristen link, kajne

http://belladia.typepad.com/crafty_crow/

Evo. Tukaj je en, kjer zbirajo ideje za ustvarjanje z različnih blogov. Če sledite linkom, se vam odpre malo morje novih virov idej, med drugim tudi tale, ki mi je zelo všeč:
http://chasingcheerios.blogspot.com


(odgovor članu Mamasem)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
25.5.2011 1:20:04   
polma
Krasna tema!user posted image

Mislim, da imate veliko srečo, da ste doma z otroki in tudi če kak dan "prešpricate" ne bo hujšega. Meni služba dopušča da sem s sinom kdaj tudi dopoldne doma ali pa ga grem iskat po 4h urah in ful uživam z njim. Tako sva delali tudi s hčerko in se nama pozna, da sva bili veliko skupaj.

Ahhh...če bi imeli vsi take prostorčke kot družina na 2. linku...user posted image

Aja...nasvetov pa žal nimam nobenih-naš poba je najraje zunaj-na kolesu, po drevesih, s palicami in kamni, z blatom...ne mara likovnega ustvarjanja. V stanovanju zelo rad čečka po stenah, valja plastelin ali slano testo po stanovanju, rad prčkari po škatli kjer ima makarone, proseno kašo in posodice-da je vse usvinjano...mislim da tole niso lih staršem prijazne dejavnosti...user posted image

< Sporočilo je popravil polma -- 25.5.2011 1:28:17 >


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
7.6.2011 14:12:21   
chezAnA
polma, iščem otrokm prijazne aktivnosti;)

Saj ne vem, a sem že tečna s temi linki?
Tudi če sem.user posted image Tule imam enega, ki si ga MORATE ogledati. Tole je pa kot... KAj pa vem. Nimam besed. V marsikaterem komentarju ga imenujejo za genija za igrače. Se kar strinjam. Mislim, da sem postala odvisna od njegovega bloga:
http://madebyjoel.com

Povejte, vam posredujem še kakšen link?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
7.6.2011 15:35:56   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

polma, iščem otrokm prijazne aktivnosti;)

Saj ne vem, a sem že tečna s temi linki?
Tudi če sem.user posted image Tule imam enega, ki si ga MORATE ogledati. Tole je pa kot... KAj pa vem. Nimam besed. V marsikaterem komentarju ga imenujejo za genija za igrače. Se kar strinjam. Mislim, da sem postala odvisna od njegovega bloga:
http://madebyjoel.com

Povejte, vam posredujem še kakšen link?

Jaz sem tok vesela za to temo in jo skos klikam user posted image , tako da naj se nikoli ne zapre user posted image .


(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
9.6.2011 0:17:23   
chezAnA
U, super.user posted image
Všeč mi je tudi:
parisbourke.com
www.arvindguptatoys.com/toys.html
www.sciencetoymaker.org
blog.giddygiddy.com/giddygiddy/diy-craft-project/
Ko najdem še kakšno fajno stran, jo pa še prilepim.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.6.2011 22:47:42   
Izabelina
tut js sm čis navdušena nad to temo... moja punčka je stara sicer šele 8 mesecev ampak ker nimam službe (in ker planirava kaj kmalu user posted image št.2) bo ostala doma skupaj z mano. Tile linki me neznansko osrečujejo user posted image v glavi se mi podijo zamisli za stanovanje, ki je dojenčkom in otrokom prijazno, link 2 je supr pa tut link 3... joj ko bi bil še proračun tako neomejen kot moja domišljija, ideje in plani user posted image

pa nasploh me montesori metoda zadnje čase čisto fascinira user posted image
zagotovo pridem še sem pogledat!!


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?