|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za tiste z (novimi) mansardami
24.10.2006 22:17:04   
Anonimen
Midva spomladi začneva "graditi" stanovanje v mansardi s skupno površino okoli 110 m2. Kar nekako pa ne znava preračunati koliko denarja bova potrebovala, kako bi razporedila prostore, kakšna tla bi imela...in še in še. Ali ste pri vas vse dali delati mojstrom ali ste tudi sami kaj naredilil? Kakšne tipe mansard imate - odprte, zaprte?
Moj bo veliko  naredil sam, (kar bodo naredili mojstri, pa računava na tisti 20% popust pri varianti "brez računa"...če me razumete...)
Zanima me tudi, kako velike mansarde imate pri vas, in koliko približno vas je urejanje stalo v denarju. Če se kateri ljubi, bi bila vesela tudi kakšne "grobe" specifikacije del, materiala in opreme skupaj s stroški. Tudi kake slike bi bila zelo vesela.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
24.10.2006 22:23:02   
goda13
Moje slikice so v albumu z naslovom mansarda. Delala sva sama od gips plošč do barvanja,..., razen ploščice so nama drugi polagali. Drugi mesec bo 2 leti kar sva se preselila. Približno je vse skupaj zneslo 6 mio sit. Je pa stanovanje veliko 90 m2.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
24.10.2006 22:41:37   
Anonimen
Goda, 6mio? A to s stanovanjsko opremo (omare, kuhinja,kavč...) vred?

Sem si pa že pred parimi dnevi pogledala tvoje slikice in mi je vaše stanovanje delovalo prav luštno. Tople barve sten naredijo stanovanje res domače. Toplo.


< Sporočilo je popravil caffee -- 24.10.2006 22:44:54 >

(odgovor članu goda13)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 4:48:21   
snorlax
Mi načrtujemo selitev drugo leto. Imamo pa celo hišo, tako da so v mansardi samo spalnice, kopalnica z WC-jem in en mali kabinet (verjetno bo likalnica).

Delali so nam nekaj privatniki (ker sva morala imet račune zaradi kredita), veliko večino pa sami. Trenutno smo v fazi beljenja sten, spomladi načrtujemo še parket, potem pa jupi.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 8:55:32   
goda13
caffee- ja s opremo vred. Sva kupila kuhinjo od Garanta ker je bila ful poceni, ker dokler imamo malega se ne splača kupiti kaj bolj vrednega. Tudi kavč sva dobila kar ugodno. Se pozna če delaš sam. Na gips ploščah sva prihranila 1 mio, ker sva jih sama polagala, drugače bi dala toliko samo za delo.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 9:15:58   
goda13
Nama je bilo bolj važno, da stvari, ki jih ne moreš menjat kar vsako leto (ploščice, kopalnica), da so malo dražje in vredu kar se tiče pa opreme, se je pa itak naveličaš in jo brez problema zamenjaš. Tudi številka 6 mio je približna. Lahko, da je bilo več. Sam je bilo zelo veliko narejeno tako kot praviš -20%

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 10:30:59   
*maja
Mi imamo mansardo (vseljeni smo cca. 18 mesecev). Smo pa večino stvari naredili kar sami (edino strojne omete so delali mojstri in ploščice nismo polagali sami). No midva imava celo stanovanje (razel spalnic - tam je tapison) v ploščicah, je pa seveda talno gretje, ker bi bilo drugače preveč mrzlo.
Vse skupaj nas je prišlo cca. 7 mio, pa nimamo vse nove opreme.

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 10:31:25   
*maja
Aja velika je pa približno 110 kvadratov.

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 10:37:34   
soncece24
Midva imava 180 kvadratov mansarde, vseljena sva od februarja. Koliko te bo stala mansarda je odvisno od tega koliko je treba narediti. Pri nas je bilo treba vliti betonsko 10 cm debelo ploščo na celo hišo, dvignit podstrešje, potem pa vse čisto na novo naredit. Hiša je ful ful stara, in narejeno ni bilo nič. Vse skupaj s poščo vred pa do pohištva je stalo 14 miljonov. Midva sva imelo gromozansko srečo, ker je ploščo, estrihe, tla, dvigovanje, elektriko (razen zaključnih del), kopalnice (imava 2) in vse napeljave + barvanje plačal moj oče user posted image user posted image user posted image , to je bilo 12m, midva sva pa potem za zaključke (polaganje laminata, montaža in zagon radiatorjev + plinske peči, montaža zadev v kopalnici + celotna oprema) dala še nekje 2m in se vselila.

Če te zanimajo slike mi pošlji mail na privat, pa ti pošljem.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: za tiste z (novimi) mansardami
25.10.2006 17:57:54   
Peter167
Soncece24 bi me tvoj oče mogoče posvojil? Bom full priden user posted image .

Caffe, cene ti živ bog ne more povedat. Odvisno je od marsičesa. Verjetno mansarda proti stropu še ni izolirana? Če ni, kakšna bo izolacija? Kamena volna, steklena volna, celuloza, kaj drugega? Kako na debelo bi jo dali? Boste delali parozaporni ali paropropustni sistem? Bo konstrukcija samostoječa (predvidevam, da boste uporabljali gips) ali na obešalih ali kako drugače?.... Meni recimo so dali predračun za gips (med prijatelji) za 600.000 SIT. Ko pa sem zahteval točno specifikacijo materiala in sem nekaj postavk spremenil je pa cena čudežno narasla na več kot milijon. Pa povsem isto bo izgledalo...

Ne bom več moril. Hočem ti povedat, da je pri vsakem delu pri gradnji veliko možnosti in tehničnih rešitev. In ti se moraš odločiti za kompromis med tvojimi željami in med ceno, ki jo tvoj žep še zmore.
Naj pa ti takoj povem, da vsak berač svojo malho hvali. Kamorkoli boš šla, bodo najboljši in oh in sploh.

Pa veliko veselja in uspeha pri gradnji.


(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?