|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamenjala je vloge pri igri......
9.12.2005 20:09:24   
mala maja
teden dni pred nastopom.  Naš naj bi igral božička(sedaj bo pa škrat) na novoletni šolski zabavi in ker baje ni znal enega plesnega koraka..... jih je zamenjala-pa ne sam našega več učencev... po dveh mesecih vajuser posted image user posted image

Seveda je bil doma jokuser posted image user posted image user posted image . Še nikoli ni naš mali tako jokal.  Ne vem kaj se je v resnici zgodilo a je bil res sam tisti plesni korak al kaj-mogoče bi blo pa dobr da bi nas obvestila da bi lahko mal povadl tud domauser posted image

doma smo ga tolažil da je škrat boljše ker bodo talali med gledalci bomobone pa pel bodo


ne vem kaj naj si mislimuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
9.12.2005 20:38:03   
muki1
A, to pa je res grdo. Kot v kakšnem ameriškem filmu, res. Jaz bi vprašala učiteljico, zakaj se je tako odločila, no, verjetno.
Mogoče je pa to  kakšna nova vzgojna metoda.
Samo vprašanje, če prideš z njo na konec, če je šla tak otroke mešat.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 9.12.2005 20:39:07 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
9.12.2005 20:39:48   
CUKRČEK
Jaz bi tudi šla do učiteljice in se pogovorila. Menda ve, kako so otroci lahko užaljeni .

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
9.12.2005 20:47:35   
Anonimen
O, marija. Kot da ne bi vedela, koliko žalosti je s tem naredila. Je pa res ena zloba. Un kviz Najšibkejši člen bi morala iti vodit, ne pa učit.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
9.12.2005 23:09:14   
calvo
Ob priliki le povprasaj učiteljico, zakaj se je odločila za menjavo in ji povej, kako je njena odločitev vpljivala na otroka. Drugače pa mislim, da ne bi menjala igralcev teden dni pred premiero (verjetno bo ta reč na vrsti še letos, glede na to, da nastopa Božiček). Izbira igralcev najbrž ni bila naključna (od nih je namreč odvisno, kako bo predstava uspela), če so vadili 2 meseca, zato mislim, da taka odločitev tudi za učiteljico ni bila lahka. Toliko vaj in vloženega časa, da potem menjaš igralce iz čiste zlobe - tega že ne verjamem. Le povprašaj jo po vzroku. Mislim, da je bilo kaj več kot tisti nesrečni "pleni korak".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.12.2005 23:48:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
10.12.2005 0:13:18   
Gina
Hmm,meni je pa tole malo čudno. Če je učiteljica to naredila, obstaja velika možnost, da je za to imela velik vzrok. Ena od bolj stresnih reči, ki se v šoli dogajajo, so nasopi za starše. Takrat otroci večinoma v šoli prav utrujeno nezbrano sledijo, vse skupaj se jim zdi brez veze, nočejo kaj dosti migat, ker je bolj dolgočasno ponavljat nekaj, kar se jim zdi, da je čist simpl. Saj za takole povedat, ko učiteljica tričetrt govori zraven je vse ok, ko moraš pa nekaj sam, si pa nisti predstavljajo še ne, kako bo to, da takrat pa učiteljice ne bo za pomoč, za čisto vse namesto njih povedat, tam. Da bo ona tiho, ker bo to njihov nastop. Skratka, stres za vse. Nekateri otroci so na začetku zelo navdušeni, tekom vaj pa so vedno bolj nezainteresirani in bolj kot jih probaš motivirat, bolj jim je vseeno in bolj se takrat valjajo pod mizo, butajo sošolce, ko je treba kaj povedat, pa niti enega stavka ne povedo. Niti tega ne vedo, da so sploh na vrsti. In ne glede na to, da jim milionkrat razloiš kaj, jih prosiš, motiviraš, pripraviš nove reči, instrumente, kostume.....oni izzivajo usodo in so prepričani, da se jim nič ne more zgoditi. Jaz verjamem, da se kakšni učiteljici kdaj pa malo utrga film in da ima tega dovolj. Zakaj bi dneve in dneve nekoga prosila, naj sodeluje, naj pleše, naj se nauči z njimi, ko vadijo, če pa je vendarle tam nekaj otrok, ki si želijo, pa ne morejo? Tisti, ki bi moral biti v glavni vlogi se pa še kar norčuje. Tudi mene je že prijelo, da bi zamenjala kdaj. Pa še nekaj....takle scenarij se dogaja povsod. V vseh razredih, ne glede na to, koliko je učiteljica stroga (sem delala z mnogimi). S to izjemo, da bolj stroga učiteljica take učence že prej izključi, ne čaka na en teden pred nastopom - tejle je že pošteno voda v grlo tekla.

Meni samo nekaj ni jasno. Kako ni znal korakov? A se jih je imel sam za naučit? Očitno ni bila toliko zmešana, da bi kaj takega rekla. Če pa so se učili v šoli, sem pa prepričana, da je izzival usodo in če je to res, se strinjam z njo, da je prav naredila.
Če pa je varianta druga, da je rekla otrokom, naj se vse besedilo, vse korake doma nauči (tudi take učiteljske cvetke obstajajo in sem ogorčena nad njimi), potem pa je to od nje neodgovorno in nesramno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
10.12.2005 8:29:19   
Anonimen
Kot je napisala Gina, res je morala učiteljici teči voda v grlo, da je zamenjala vlogo. Tudi meni se je že to zgodilo, da je otrok bil nezainteresiran za igro. Raje, kot da bi ga izključila, sem se z njim na samem pogovorila, mu povedala, kakšne bodo sankcije (ampak pazi - nisem se nad njim drla, ker pač bi dosegla nasproten učinek) in otrok se je besedila (pa tudi plesnih korakov) zmeraj naučil.

O kakšnem black outu ni bilo nikoli ne duha ne sluha. Pa dobro, tudi če kaj kdaj pozabi, se za to nisem jezila. Saj to je vendar otroški izdelek in če se otroci med igro zmotijo ter pozabijo besedilo, je še toliko bolj prisrčno, ker se jim starši nasmejijo. 

Ne vem, zakaj je učiteljica tako ravnala. Po moje je moralo tukaj biti še kaj več, kot pa samo plesni korak. Vsekakor

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zamenjala je vloge pri igri......
10.12.2005 8:38:12   
Anonimen
Da nadaljujem:

vsekakor se mi zdi, da je v primerih, kadar otroci niso dovolj zainteresirani za igranje, kriv učitelj, ker jih ni znal dovolj dobro motivirat.

Ravnanje tvoje učiteljice se mi ne zdi ravno pedagoško, četudi je bil otrok med igro nemiren oz. takšen, kot ga je opisala Gina.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?