|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zasvojenost
30.1.2008 12:51:00   
Anonimen
pozdravljeni!

ime mi je lara in sem zasvojena z ogljikovimi hidrati!

dajte mi prosim pomagaaaaattttt! kako naj se te zasvojenosti odrešim! ful sem že nesrečna, ker bi rada shujšala! bila bolj zdrava in fit! ampak vseeno ob misli na muffin ali čokolado se zavem, da se jim nisem pripravljena odrečt! da mi več pomeni kos čokolade, kot fit telo. kot tisti ki kadijo in ne želijo nehat! ampak vseeno ne bi imeli raka na pljučih. res ne vem kako naj se zadeve lotim user posted image user posted image user posted image user posted image

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zasvojenost
30.1.2008 13:04:44   
aluš
Nisi edina, sva že dve.user posted image

Pomagat ti ne znam. 100x lažje sem brez kosila kot brez čokolade. ratam živčna, ker mi  "cuker" pade. Pa moj mož ima tud rad čokolado. Tako, da rešitve zame najbrž ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zasvojenost
30.1.2008 13:10:29   
lelaval
Lara, to zasvojenost sem jaz tudi že pri sebi ugotovila. user posted image Sicer nisem obsedena s čokoladami, ampak z OH, pa sem keksi, peciva, bomboni - NJAMI.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
30.1.2008 13:14:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zasvojenost
30.1.2008 13:17:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

Lara, sposodi ali pa si kupi (še boljše) knjigo: Jem, torej hujšam. Montignac je avtor. tam notr imaš zelo nazorno napisano, kakšno reakcijo sprožijo OH-ji v telesu. dvignejo raven inzulina,...

pa se probaj držat njegovih navodil. sicer je to bolj način življanja, kot pa 14 dnevna dieta. samo res učinkuje.




poznam montinjaka, tudi njegovo knjigo sem brala. jaz umrem, če bi mogla po tej metodi jest, ker mi vzame res čist vse kar mam rada. od makaronov do krompirja. čeprav men za toplo hrano sploh ni. jaz bi lahko živela od piškotov, peciv, štrudlov, čokolade in bombonov. mogoče sem pa ke kak sendvič??!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zasvojenost
30.1.2008 13:19:25   
qwasy
Poskusi prešaltat na "dobre" OH : ovsene kosmiče, ajdovo/proseno/pirino... kašo, polnozrnate piškote, suho sadje ... v tem smislu, no. Meni tudi OH zelo odgovarjajo. Zadnje mesece sem jedla bolj beljakovine, ker dec hujša po Montignacu, pa so se mi prav uprle.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zasvojenost
30.1.2008 13:28:32   
ElaM
Še ena, ki obožuje OH. Če meni prepovejo testenine in krompir, najbrž ne bi preživela.user posted image  No, pa zasvojena sem tudi s kofetom, še dobro, da ni OH.user posted image
Najboljši recept, kako ne-jesti sladkarij je, da jih preprosto ne kupiš. Tako delam jaz, če jih imam doma, zihr jem toliko časa, da zmanjka.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zasvojenost
30.1.2008 13:32:44   
klavdijas
NE DELAM REKLAME
Vrtela sem se v začaranem krogu hujšanja in basanja z OH in čokolado, brezupen primer vam povem
Sedaj pa že 4. teden jem Herbalife. Saj je drago kot ˝p......˝, sam mi pomaga.
Res sem odvisna od OH in sladkarij. Lahko pojem makaronov tok kot uni trije skup, sirove štruklje, orehove štruklje, da o pecivu, tortah, čokoladi ne govorim. V kompletu je tud ena beljakovinska stvar, ki ti zamnjša želj po sladkem ( če ješ premalo beljakovin - beri meso, imaš veliko željo po sladkem) . Ta čas sem spekla 6 tort, pa se moram pohvaliti, da tud ene posode nisem polizala, pa tud 2x čist majhen košček sm probala.
Od tega Herbalajfa sem tud bistveno manj lačna, ne večerjam, se počutim bolje, pa tudi kakšno kilo sem že izgubila.

Lp,

     Klavdija

http://kamnitnik.moj-album.com/

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.1.2008 13:58:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu klavdijas)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zasvojenost
30.1.2008 14:18:30   
nuala
Kaj pa če bi v prvi fazi pustila prehrano tako, kot je, pa npr. vsak dan 30min športala? Ali 3 - 4x na teden 1 uro?
V drugi fazi bi poskušala jesti več dobrih OH in manj slabih ob rednem treningu?
Potem te bo tudi telo opozorilo na to, da potrebuješ tudi beljakovine.

Jaz bi na tvojem mestu def. šla do enega fitnes centra, pa se malo pomenila s kakšnim trenerjem.  Takim realnim...

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zasvojenost
30.1.2008 15:18:34   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

pozdravljeni!

ime mi je lara in sem zasvojena z ogljikovimi hidrati!





user posted image user posted image user posted image  bravo LARA, da si priznala. Kot si napisala je to čista odvisnost. Jaz sem čisto na istem kot ti. Ponavadi se po kosilu kar tresem, ker hočem sladkarijo.

Najboljše je da nimaš nič doma. Za tamalega moram kupiti gumi bonbone, ker tega ne jem ostalo bom pa vse eliminirala. Pa kakšne suhe piškote bom kupila, ker teh tudi ne jem.

Po mojem je s to odvisnostjo tako kot če nehaš kaditi ali piti, ker imaš dejansko abstinenčno krizo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zasvojenost
30.1.2008 16:38:03   
dulcinea
Ime mi je Dulcinea, in zasvojena sem z internetom - ja, predvsem z ringarajo. 

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zasvojenost
30.1.2008 17:07:54   
*tajda*
zelo dobra knjiga je NE KAJ JEŠ KAJ TE ŽENE DA JEŠuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zasvojenost
30.1.2008 18:40:26   
Gina
A veš kaj, lara, jaz imam pa eno čisto svojo teorijo. Komur gre na živce takšen način razmišljanja, ker je res zelo alter, naj me prosim preskoči. Sem že enkrat pisala o tem, pa ne najdem.

Ljudje smo sestavljeni izključno iz energije, saj to je fizikalno čisto jasno, samo v praksi se vedno tega ne zavedamo, ker preveč trdnih reči vidimo, ker imamo preslab vid, da bi vse elektrončke srečali. user posted image  Skratka, kakorkoli obrneš, temeljimo na misli. Ta misel oblikuje našo energijo. In kakor naša energija funkcionira, tako izgledamo. Če nek naš energetski center dela ok, je tisti del našega telesa uravnotežen, nismo ne debeli ne suhi, če ne dela ok, je tisti del našega telesa malce preobilen ali malce presuh (kar je glih tko zanič ali ne zanič kot obratno), in vselej imamo tudi tam zdravstvene težave. Recimo da mi rdeča čakra ne dela ok. Zihr bom imela ali presuhe ali pa predebele noge. Odvisno od smeri, v katero grem. Če se mi podobno godi z oranžno čakro, bom imela velik trebuh, pa okol trebuha šlauh ali obratno, ga ne bom imela, če se mi nekaj godi z rumeno, bom imela težave okrog želodca, za zeleno bom opazila na pljučnem delu telesa, pa prsih, modra je malo bolj skrita, ker grlo redko zateka navzven, ampak čutiš pa vseeno zelo dobro, enako velja za vijolično in belo. Hočem ti reči tole, povsem jasno je, da ne moreš z dieto nekaj narediti dolgoročno, dokler ne spremeniš reči v glavi. Pa ne reči v zvezi s hujšanjem. Niti slučajno ne. Če imaš problem z rdečo, moraš rešiti reči v zvezi s tvojim lotevanjem dela, funkcioniranjem na tem področju, prilagajanjem, z egoizmom ali neegozimom, pa v katerokoli stran že, če imaš problem z oranžno, se lotiš tega reševanja na področju veselja do življenja, stvari, strasti, če imaš problem na rumeni, se lotiš reči na samozavesti, na tem, da te ljudje ne izkoriščajo, ali pa si morda preveč popustljiva, če imaš problem z zeleno, seveda delaš na svoji (ne)posesivnosti in tako naprej v tem smislu. Ko rešiš osnovni problem, te prenajedanje s hrano mine. Postane ravno pravšnje. Dokler imaš pa problem, pa na kateremkoli področju že, pa ga telo, energetska baza rešuje tako, da je. Toliko je, da lahko dobro funkcioniraš na teh vibracijah, ker sicer zboliš. Ne moreš ti razmišljat v eni smeri, funkcionirat energetsko pa v drugi. To dvoje je skregano s pametjo. Torej moraš jesti, če želiš sploh začeti reševati osnovni problem, ki seveda ni hujšanje. Telo potrebuje te vibracije, to frekvenco za funkcioniranje, za življenje. če razmišljaš npr. preposestniško, mora imeti zelena čakra toliko in toliko energije več, kot jo sicer človek rabi in si jo bo vzela - s hrano. In z vsemi čakrami je tako. Tako da je logično, da lahko hujšaš in hujšaš na silo, pa ni haska, še bolj je logično, da sploh ne moreš hujšat. Nihče ne more. Kdorkoli pa dela nekaj na silo, ne reši dolgoročno nič. Popolnoma nič, razen da razmišlja zgolj in samo o tem koliko, kaj, kdaj sploh lahko poje. To delaš lahko leta dolgo, pa boš še vedno imela problem s težo, v bistvu se lahko leta dolgo mučiš s hujšanjem, bo telo vedno zahtevalo funkcioniranje na tvojih frekvencah, dokler ne spremeniš samega razmišljanja o veliko globjih rečeh, toliko časa boš rabila točno določeno hrano. KOnkretno ti OH. Zato je brez veze na silo hujšat. rešitev je mnogo bolj kompleksna in mnogo bolj dolgoročno učinkovita, če se je lotiš na pravem koncu. Saj si razumela mojo kolobocijo, a ne.user posted image  

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zasvojenost
30.1.2008 22:29:14   
Barbs
user posted image user posted image user posted image
Gina, meni so tvoja razmišljanja v bistvu čisto všeč in često se strinjam z njimi; ampak pomisli v kakšnem času živimo in me razveseli, pa povzemi, kar si v prejšnjem postu želela povedatiuser posted image   ( to je tisto, ko ti druge razlagajo, da sicer poveš vse, kar je treba povedat ampak na tu mač dolgi način... ) Jaz te razumem, (trenutno, ker na temi hujšanje ne znam nič na kratko povedat).  Glede dioptrije, ki jo omenjaš - da imamo ljudje preslab vid - ja, bom morala k okulistu, sem se že naročila.
Ojoj, če bi se midve srečali na kavi, bi mogli nočitev z zajtrkom vzet, da se pomenivauser posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 30.1.2008 22:30:11 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zasvojenost
30.1.2008 22:37:57   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

pozdravljeni!

ime mi je lara in sem zasvojena z ogljikovimi hidrati!

dajte mi prosim pomagaaaaattttt! kako naj se te zasvojenosti odrešim! ful sem že nesrečna, ker bi rada shujšala! bila bolj zdrava in fit! ampak vseeno ob misli na muffin ali čokolado se zavem, da se jim nisem pripravljena odrečt! da mi več pomeni kos čokolade, kot fit telo. kot tisti ki kadijo in ne želijo nehat! ampak vseeno ne bi imeli raka na pljučih. res ne vem kako naj se zadeve lotim user posted image user posted image user posted image user posted image




hi LARA...we love you!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zasvojenost
30.1.2008 22:40:01   
Anonimen
Naj ti moz pomaga pri muffinih :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zasvojenost
31.1.2008 9:44:41   
Anonimen
Pozdravljena user posted image  Jest sm Paandora oz Dorči.user posted image Ti priporočam knjigo Tudi z ogljikovimi hidrati si lahko zasvojen.Je čist simpl ,pa nobenega stradanja.Ješ lahko vse ,samo v pravilnem vrstnem redu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zasvojenost
31.1.2008 10:25:53   
Anonimen
gina in kako porihtaš pol te čakre?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zasvojenost
31.1.2008 10:52:19   
valentina2006
....še ena, ki se ne more upret: user posted image  user posted image  user posted image  ... ŽAL

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zasvojenost
31.1.2008 13:33:52   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: LARA
pozdravljeni!

ime mi je lara in sem zasvojena z ogljikovimi hidrati!


Welcome to the club!user posted image

Torej, tudi jaz sem zasvojena z OH, predvsem tistimi rjave barve (čokolada & co). S tem sem se sprijaznila in mislim, da je neozdravljivo. Če obožuješ krompir in čokolado ti ne pomaga nobeno čiščenje čaker in nobeni premiki v glavi. No, vsaj zase to vem.
Torej, edina 'rešitev' je: miganje, miganje, miganje. Dvigneš rit in greš v telovadnico, na aerobiko, fitnes, tečt...to ima več učinkov:
1. ful boljše se počutiš, ker si nekaj naredil zase in ne travmiraš doma in se ne smiliš samemu sebi
2. pokuriš en del kalorij, ki si jih požrl z ljubljenimi OH-ji
3. čudežno te mine želja po prenažiranju, ker ti je škoda da bi ves trud in švicanje zapravil
pa še kaj...

Življenje je prekratko, da bi se odpovedoval svojim užitkom (če le ti niso preveeeeeč škodljivi), pa drugi strani pa zaradi njih imel še slabo vest in se sekiral.user posted image

Torej, začni migat!!!user posted image

P.S. Zdej sem ful pametna,user posted image ker sem se po skoraj 4-ih letih zabušavanja in zapečkarstva končno spravila na aerobiko. Počutje je 100% boljše, čokolado še vedno jem, le sekiram se ne več zarad tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zasvojenost
31.1.2008 20:11:16   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: taška30


Torej, tudi jaz sem zasvojena z OH, predvsem tistimi rjave barve (čokolada & co). S tem sem se sprijaznila in mislim, da je neozdravljivo. Če obožuješ krompir in čokolado ti ne pomaga nobeno čiščenje čaker in nobeni premiki v glavi. No, vsaj zase to vem.


Jah, v bistvu ne veš, ker nisi spremenila ničesar, kar bi ti premaknilo čakre. Anede da ne?user posted image user posted image  Čaker ne premakneš z nobenim "čiščenjem", ker mi res ni jasno, kako bi lahko kdo energijo čistil zgolj z vizualizacijo, bo pa že treba malo več migat s svojimi mislimi in dejanji, da boš eno čakro spravila v normalni tek. A veš, če si ti npr. recimo posestniški, tega ne moreš tolk na izi spremeniti v glavi, res ne verjamem, da se to da npr. v dveh mesecih, se pa od daleč vidi na telesu in z vsako bistveno človeško lastnostjo je tako. Nenormalno vrtenje čakre pa posledično potroši več energije. Telo jo mora dobiti, če nočeš glih zboleti zaradi neravnovesja. Torej človek je. Ali pa nič ne je, pa ful kadi, v neko skrajnost gre. Tako je.

Lara odvisno na katerem energetskem centru imaš problem. Saj sem ti zgoraj napisala, na čem moraš delat. Na sebi, svoji miselnosti. Odvisno od področja, ki ti dela probleme. Ne dela ti težave debelost. Težave ti dela npr. prilagodljivost, egoizem, posesivnost, samozavest, neveselje do dela, življenjska energija, ....pojma nimam kaj od tega ali pač še mnogo drugega možnega. to veš ti. Če pogledaš svoje telo, se na njem to vidi. Tam kjer si presuha ali kjer te je preveč, tisti center ti ne del ok, oz. bolje rečeno, na tistem področju napačno funkcioniraš.

barbs, a je kaj bolj jasno? Krajše ne znam, sorči, za to pa nisem nadarjena.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zasvojenost
31.1.2008 20:53:13   
Anonimen
gina sori ampak še vedno ne štekam. sem šla šeenkrat prebrat in zdaj sem izluščila da sem največ predebela okoli pasu..čista moška debelost. torej področje oranžne čakre po tvojem zapisku. strast, veselje do življenja, stvari. ja in kaj naj zdaj nardim? veselje do življenja imam. strasti nimam. s stvarmi pa ne vem kaj bi rada povedala. ... a to pomeni da si moram omislit ljubimca user posted image  ne hecam se, ampak res ne vem kaj naj zdaj s temi informacijami user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zasvojenost
31.1.2008 21:19:05   
daysi
[quoIZVIRNO SPOROČILO: LARA

pozdravljeni!

ime mi je lara in sem zasvojena z ogljikovimi hidrati!

Dobrodošla med vsem nami "zasvojenkami".

Tudi jaz sem član anonimnih OH-jevcev.

Lahko zdržim cel dan ob vodi, pa tri dni stradam, ampak francoskemu rogličnu z marmelado , pa krofom, pa piškotom, pa čokoladi,user posted image user posted image user posted image ...se pa na žalost user posted image ne morem upreti.

Za meso mi ni, za zelenjavo še manj, vendar se zelo silim, da mi uspeva kaj od tega spraviti vase. Sadja bi pojedla do onemoglosti, pa mleko, jogurti,...

Pa sem krvna skupina 0 in bi moral jesti ravno to, kar mi ne diši. groza user posted image user posted image . Se vrtim v enem začaranem krogu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zasvojenost
1.2.2008 9:47:24   
piščanc
taška30 je premaknila svojo čakro, zgleda da je potrebovala nekaj narediti zase.

nekako s strinjam z gino, samo teh čaker ne razumem preveč. v glavnem, tvoje telo je del tebe, kako ti funkcioniraš. moogče za svoj obstoj pač potrebuješ OH, delaš bolj na tem področju, potrebuješ tako energijo. in ljudje smo različni, nekateri suhi, drugi debeli. nekateri imajo presežek energije, drugi presežek telesne mase. ampak zakaj bi bilo eno boljše od drugega? ti se samo sprijazni sama s sabo, pa bo najboljše.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?