|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbujanje ponoči
20.6.2008 13:12:11   
biga
Kaj naj naredim, da bo moj enoletnik končno začel spati vso noč? Saj vem, da vas je veliko takih, še več pa je nasvetov, a vseeno. Po petkrat se zbuja, zajoka napol v spanju, mu dam dudo, vrže ven in hoče flaško vode, če ne, se joka in čisto razčuje. In to ob vsakem zbujanju vsako noč. Mislim, da preveč povezuje spanje s sesanjem, zato smo ukinili flaško mleka zvečer, če bo kaj bolje. Zaenkrat še ni. Če ga pustim, da bi se sam uspaval, se razčuje in potem je še slabše. Zato se ob vsakem joku dvignem (oz. mož), mu dam za pit in dudo in takoj zaspi nazaj. Problem je tole vstajanje in nespanje v kosu. Kaka podobna situacija oz. rešitev? Naj dodam, da je bil alergik na KML, zdaj uvajamo mlečne izdelke, a ne mara nič, tako da praktično dobi premalo mlečnega, da bi ga morebiti matrala ponoči prebava. Tudi nima nobenih znakov alergije.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 13:28:31   
pegi1
o draga biga, alergija nima veze...
sem "prav vesela" če slišim, da je še kje kak tak enoletnik, namreč, kot bi opisovala našo situacijouser posted image  mi smo že kronično neprespaniuser posted image user posted image .
no tudi jaz bom vesela kakšnega mnenja...

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 13:42:15   
nanč
enako je bilo pri nas,s tem,da naš ni pil ponoči,ker mu enostavno nisem dala!Sem bila zelo vztrajna in ga puščala,da se je en čas jokal šele nato sem šla k njemu in ne vsakičko je zajokal!Pri osmih mesecih je prvič prespal vso noč,sem pa že čist obupala...Včasih sem mojega kr v dnevno poslala spat,da se je vsaj on naspal.Recepta nekega za spanje ne poznam,lahko pa poveš zdravnici in naj ti ona svetuje.Meni je skoz rekla,duda vstran,pa pustit jokat,bo se že navadil...pa veliko sreče.

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu pegi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 14:41:00   
maja1488
Ma jaz se ne strinjam z nanč. Sem mnenja, da otrok kliče ko kaj rabi. Vsaj tako majhen še ne zna izsiljevat. Jaz sem šla k moji vsakič ko je jokala in je nisem pustila, da bi se razkričala. Včasih je pomagalo, da sem jo vzela k sebi, včasih mleko...dudo...
Mogoče mu je vroče, ga kaj tišči...
Ne vem no, jaz sem mojo s tem navadila, da mi pride zdaj (21 mesecev) v našo sobo povedat kaj bi rada in se sploh ne joka, če se zbudi. Sicer že spi celo noč kr neki časa, pa še vedno pride vsake toliko. Včeraj je prišla ob 2 ponoči, da bi se rada malo stisnila k meni.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 15:27:16   
Anonimen
drage moje, pustite času časuser posted image
moja 14 mesečnica se tudi še vedno zbuja ponoči. včasih 1x, včasih 2x, včasih 3x. celo noč je prespala le ene 3x. torej... ampak se ne sekiram preveč. jaz sem istega mnenja kot maja1488, da otrok ko se joka, nekaj rabi. tako majhen še ne ve izsiljevati. še posebej sem pa postala tega mnenja, ko sem prebrala tale članek.
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929
je sicer kar precej dolg, ampak se izplača ga prebrat... saj pravim, sedaj se ne sekiram več, enkrat že bo..... zato pa smo mame....

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 16:03:26   
Bubacka
Nasa zdravnica je rekla da naj pocakamo do 2 let., naj bi takray zaceli spati! Naj bi to bilo zarad zobkov! Skoraj je 100%.
Mi imamo isto zgodbo, zbujanja 1x, 2x, 3x.........Poskusila sem vse metode in nasvete. Vztrajala sma do 2-3 ponoci, ji tiscala dudiko, pa vodo za pit, pa zaspala, pa spet cez 20 min. se je zbudla! Prov sem vidla da ji nekaj manka! Pol sem vzela njo h nama v postljo in spala tako do 9 zjutraj, brez prebujanja! Potem nama je zmankalo placa v postlji, ker je ful brcala. Pa sem umaknila cist eno stran posljice, pa njo dala cist zraven moje strani postlje, tako da zdej imamo en veliki plac!!! In vam povem da vecino noci prespi v kosu! Vcasih ko se zbudi, ze sama si zna vzeti kozarcek za piti, ali pa jaz ji nahitrico dudiko pa spiva naprej! Povem da sem jaz veliko bol spocita! Ta nacin pri nas zelo dobro deluje!
Jaz na tvojem mestu bi mu dala flaskico zvecer! Ali se boljse kasico od Milupe kje vsebuje nadaljevalno mleko!
Ce je Stella ponoci se zbudla in ni hotla dle casa zaspati nazaj, sem vedla da je lacna, in pol je dobila en jogurt na slamico za pit! In ni res da je otrok pol navadi! To pac pride sam 2x mesecno!
Probaj se tako! Otrocek potrebuje tvojo blizino! Vcasih ko slisim da se premetava po postljici jo sam pobozam, pa spi lepo naprej, kot da rabila vedat da sem vedno zraven!!!

_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 19:07:18   
nanč
Kakor kdo..po moje,če bi na vsak jok ponoči hodila k njemu,še zdaj ne bi spal čez noč.Otrok se navadi,da zajoče in že skočimo.Dostikrat je zaspal nazaj,ker ni bilo odziva.Verjamem,da so zobki delali svoje,malo pa je tud cartanja vmes..moje mnenje!

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 21:10:08   
Paštetka
Ukini vse flaške.Nič čaja, nič mleka. Par dni bo reden jok. Lepo ga cartaj, uspavaj kako drugače.... samo ne popusti. Nekje 3 noči traja, da popusti in ugotovi, da mama misli resno z ukinitvijo flaške. Vsak večer bo manj joka. Se pa zna zgoditi, da bo tudi 1. noč jokal 1 uro.

Se pa moraš ti odločiti.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 21:53:56   
maja1488
Ja zgleda da res vsak po svoje. Jaz sem jo, če se je jokala vedno spraševala zakaj joka. Redko (sem morala bit res ful zmatrana) sem ji sam dala dudko pa je blo. Sem jo vprašala par stvari (te boli zobek, si žejna, bi se cartala...) in zdaj sama pove kaj hoče.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 22:25:50   
Gina
Pri nas tudi bejba ni spala in ni spala. Če sem ji dala flašo in dudko, je pa prec nazaj zaspala. Zbudila se je 10-30x na noč. To je trajalo 3 leta. Jaz sem bila živčna razvalina do takrat. Probala sem vse, čisto vse, kar je bilo možno. NIč ni pomagalo. NI imela vzroka jokat. V bistvu žejna ni mogla biti, zaradi dude tudi ne, ker si jo je znala sama vzeti, skratka.... ugotovila sem, da enostavno ne zna spati v kosu. In nekega dne, ko si nisem več delala utvar, da je majhna, pa da moram potrpet, pa da je boga, pa ko sem bila totalno na koncu z močmi, ko nisem mogla sploh več funkcionirat, sem si rekla, da sem tudi jaz boga, ne le ona, da ji nič ne manjka in sem jo pustila jokat - brez flaške. Sicer sem bila o b njej, kot vedno je spala pri meni, tulila je, zbrcala me je, kaj vem kaj še vse. Do nezavesti. Naslednji dan se je drla 15 minut, od takrat naprej je spala celo noč in tako je še danes.
Kako sem bila jaz trapasta! Otrok se je moral naučiti spati in jaz bi ga morala to naučiti, ne pa da sva se mučili obe. Ma kaj me je rabila, ni me! Napačne knjige sem brala. Čist napačne. Tudi članke čist napačne. NOben članek se ni vprašal: Ali otrok rabi spanje v kosu? in odgovoril: Rabi ga. naučite svojega otroka spati, srečnejši bo. Škoda, ker me je pamet srečala šele tako pozno, pa se mi je otrok tako napačno smilil, ko se mi ni imel za kaj, sama sebi se pa nisem dovolj, sem kar trpela in trpela - meni je bilo nespanje v kosu tako, kot da bi me nekdo mučil, fizično mučil na mučilnici. Ni bilo humano, zato se mi strašno smili vsak, ki to preživlja.
Rešuje naj tudi to vsak po svoje. Večina staršev čaka do nezavesti, tako kot sem jaz, da bo otrok sam nehal s tem. Če bi jaz imela še kakega otroka, ki ne ponoči spal, bi ga najkasneje, ampak res najkasneje pri enem letu pustila dret se, ker takrat je zihr dovolj velik,d amu ne bi nič manjkalo. Ne bi več mučila otroka in sebe. Samo če pa se vam otrok nič ne smili, ker spi enako zanič kot vi, potem pa pač nič.

To, da naučiš otroka spat, nima nobene veze s tem, da se otrok pride pocrkljat, kadar se hoče. Naj pride, seveda. Če se zbudi 10x na noč, ali pa, če že itak spi pri staršu, pa vzrok zihr ni to.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 22:30:55   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Ja zgleda da res vsak po svoje. Jaz sem jo, če se je jokala vedno spraševala zakaj joka. Redko (sem morala bit res ful zmatrana) sem ji sam dala dudko pa je blo. Sem jo vprašala par stvari (te boli zobek, si žejna, bi se cartala...) in zdaj sama pove kaj hoče.


Ja a veš, težko vprašaš 4-mesečnega otroka, zakaj joka, še enoletni ti ne pove vedno. Poleg tega težko govoriš, če se ne zbuja otrok kar naprej noč za nočjo. KO pa daješ dudko kar naprej ali flaško, ali karkoli pač, pa to dan za dnem za dnem za dnem pa nikdar ornk ne spiš, si pa čist munjen od tega na koncu, hočeš samo še spaaaat in to v kosu. Če bi jaz govorila zgolj iz izkušenj s svojimi fanti, bi vsem rekla, kako jih enostavno položiš v posteljo in spijo. Tako enostavno je to. Pri 8. dneh starosti spijo celo noč. Itak se zbudi otrok samo tedaj, če je bolan ali je kaj narobe. Tako bi ti rekla, če bi imela jaz samo fanta. Samo jaz vem,d a nisem imela nobenega vpliva na to, da sta tolk fajn spala. Nobenega. IN obratno, nobenega vpliva na to, da bejba ni spala nič. No, takrat ko otrok ni več tolk majhen, da bi v resnici rabil, pa lahko vplivaš na spanje. Takrat ga lahko naučiš spat.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zbujanje ponoči
20.6.2008 23:04:44   
Višnja
Tudi mi smo imeli oz imamo takššen primer. Soj se je zbujal 2x, 3x, 5x,7x in jok, jok, jok...Vse sem probala. Ukinila večerno flašo - pa je bilo malo boljše, ker je šel spat preveč sit in ni prebavil, pa spet isto...pa sem ga slekla, pa oblekla, pa dudo, pa čaj, pa ....ne vem še kaj vse. pa smo ga dajali k  nam v posgteljo in se je glih tako zbujal.
Potem je bilo malo malo boljše...amapk sploh ne vem povedat kdaj -15,16,17 mesec. Zdaj ima 18 mesecev in ni več tako pogosto aapak ne morem rečt, da spi celo nočč. Še se zbuja in hoče pit, pa me kliče....sem pa ugotovila daa fullll sanjka, ker fulll govori med spanjem.

Jaz nisem našla pravega recepta amapk mislim da sem sprobala vse (razen ga pustit jokat) amapk sem se sprijaznila s tem, da enkrfat bo že boljše.

_____________________________

Nasmeh mojih dveh princev je nekaj najlepšega na svetu!!!!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zbujanje ponoči
21.6.2008 14:24:16   
anves
Tudi naš mali (22 mesecev) se še vedno zbuja parkarat na noč, ampak jaz se s tem sploh ne obremenjujem, bo že prišel čas ko bo spal celo noč. Tudi tamala, se je zbujala večkrat na noč, tam nekje do 2 let oz. 2,5 potem pa se je enostvno to končala, sploh ne vem kako! Ne sekiraj se za to, saj tako prehitro rastejo in ko bodo stari 12 in več pa jih ne boš mogel dvignit iz postelj - pa bo spet problem!

(odgovor članu Višnja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zbujanje ponoči
23.6.2008 0:27:42   
massylou
Kaj narediti, se moraš odločiti sama. Boš prenašala in to vzela kot lastno, ter počakala, da otrok sam preraste, ali boš vzela stvar v svoje roke, uvedla nekaj ukrepov (po izbiri) in probavala, kaj bo ratalo. O tem se je že veliko debatiralo in obče gledano obstajata tu 2 tabora: pro-jok in anti-jok.

Sama sem postala pri naši malecki precej potrpežljiva, ker je take sorte, da sva morala z mojim od 1. dneva marsikdaj stisnit zobe in pozabit na povprečje.
Smo bolj na strani povezanih staršev in zaenkrat nismo zagovorniki puščanja jokati in navajati otroka na netolažbo. Smo pa že bili večkrat skoraj na robu obupa, ko je naše dete pol leta vsako noč jokalo tudi 13x (min. 8x).
Ampak vse mine. Tudi to je. Sedaj se mogoče zbudi 1-2x. Če se. Ima 14,5m.
Odvisno je od tega, kakšen je tvoj otrok. Našo bi dotolklo in ji pustilo veliko brazgotino, če ne bi bila tolažena že od 1. ure naprej (bolše da se ne spominjam prve noči v porodnišnici). Kakšnim je pa skoraj vseeno (videti je tako).
_________________
Pa še malo blablabla:
Otrok se prebuja, ker mu kaj manjka/je kaj narobe ali zato, ker ne zna sam zaspati nazaj, ko se zbudi.

Odrasli se zbudimo, se pokrijemo/obrnemo/popraskamo... in zaspimo nazaj, ne da bi se sploh nujno spomnili in zavedali zbujanja.
Dojenček pa se zbudi zaradi šibkega spanca, lahko se tudi popolnoma predrami in ne ve, kaj potem, zaspan pa je še vedno. In potem joka, če ne zna zaspati.
Odrasli prav tako dosti več časa prespimo v globokem spancu, kot otroci, ki veliko več časa prespijo v fazi REM (se hitro zbudijo). To je naravno, saj malček funkcionira tako, da teži k samoohranitvi. In če bi spal pretrdno, se ob morebitni življenjski ogroženosti ne bi mogel dovolj hitro ovesti in poklicati na pomoč - tako je naredila narava in je ostalo še iz prazgodovine
.
Nihče v kosu ne prespi cele noči. Niti dojenček. Nekateri se med določenimi spalnimi intervali povsem predramijo, drugi mogoče še mignejo ne. Nekateri znajo zaspati sami brez glasu, drugi potrebujejo celoten uspavalni ritual, tretji spet...

Za dojenčka je slabo, če se ga pusti jokati (podnevi ali ponoči) do obdobja nekje 6-9 mesecev. Kasneje to lažje prenese in pusti to na njem manj negativnih posledic. Jih pa. Tudi psihosomatske.
Otrok naj bi "znal" spati celo noč najkasneje do okoli 3. leta, kasneje naj bi ga tega bilo potrebno umetno naučiti, da bi se mu privzgojilo spalne navade, če jih že prej ni osvojil. To pomeni, da je "normalno", da se otrok do 3. leta ponoči prebuja ( user posted image  ).

Razlogov za prebujanje ponoči je malo morje. Od tega, kar sem napisala, da mogoče ne zna sam zaspati nazaj, do zunanjih dejavnikov (hrup v sobi, v okolici, svetloba, temperatura, vlaga v zraku, ležišče, soba...), notranjega neravnovesja (lakota, žeja, zebe, vroče, lulat, kakat, vetrovi, prebava, bolezen, bolečina...), čustvenih potreb (strah, osamljenost, pomanjkanje stika, nežnosti, ljubkovanja...) in še marsikaj (sanje, lastno premikanje, dnevni dogodki, dosti kasneje tudi navada...).

Vsak sam se odloči, če bo otroka že zgodaj pustil jokati. Se je pa dobro o tem nekoliko informirati, saj lahko nekateri ukrepi v določenem starostnem obdobju na določenih otrokih pustijo trajne posledice. Govorim o negativnih posledicah.

< Sporočilo je popravil massylou -- 23.6.2008 0:32:46 >

(odgovor članu anves)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zbujanje ponoči
23.6.2008 0:28:16   
massylou
Ojoj, sem cel roman napisala. user posted image

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zbujanje ponoči
24.6.2008 22:20:55   
maja1488
Se podpišem pod tvoj blablabla massylou.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zbujanje ponoči
25.6.2008 11:04:08   
PETRAMS
Kaj naj rečem mi smo/in se včasih imamo enake probleme pa je Aleša stara 14 mes.Do 6mes je bilo super in lepo spala potem zobeki in seveda cartanje....Sedaj hvala bogu 3dni spi celo noč,no se pa zgodi da se tudi ponoči se zbudi in ji potem dam mleko.Sem probala 2 dni da sem ji ponoči potem dala čaj vendar ni nekako pomagalo se je kar budila dokler ni dobila mleka.Kaj jaz vem enkrat bo minilo saj je tudi pri prvem tako da sedaj samo še malo potrpljenja in bo.Lepo bodite se naprej in upam da čim prej prespane noči.Dijouser posted image

_____________________________

Lp,Petra ;)

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zbujanje ponoči
25.6.2008 15:50:30   
melany
user posted image  

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zbujanje ponoči
25.6.2008 16:04:06   
Udb
Jaz se bom pra prav pohvalila. Moj sinko je star 2 leti in 8 mesecev in sedaj ŽE 1 mesec spi celo noč!! Tko da...

(odgovor članu melany)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zbujanje ponoči
25.6.2008 21:39:12   
lenika
Jaz sem bom tudi pohvalila. Moj je pa star 2 leti in že 1,5 leta spi celo noč. No od enega leta naprej pa res vsako noč.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zbujanje ponoči
25.6.2008 22:47:13   
pelka
obstaja ena res ful dobra knjiga, ampak žal samo v angleščini - Tracy Hogg: The Baby Whisperer Solves all Your Problems. jaz sem jo prebrala šele, ko je bil tamau star 7 mesecev, pa mi je blo žal, da je nisem že pred porodom... tam not je ful scenarijev, kako se lotit spanja v različnih starostnih obdobjih, pa noben ne vključuje pustit jokat dokler ne neha. otrok, ki se ponoči zbuja in hoče sesat (joško, dudo, vodo, mleko...), se očitno ne zna sam uspavat in ga je treba tega naučit. dobro je uvesti ninico, če je še nima, če se zbuja vedno ob istih urah, ga je dobro kakšno noč zbudit malo prej kot je njegova običajna ura (da kao pade iz ritmauser posted image ), če pa stoji ali sedi v postli in sitnari sredi noči, je treba par noči vztrajat in mu samo skos dopovedovat, da naj se uleže in pančka, brez drugih debat in strategij. če hudo joka, ga vzameš v naročje, da neha, potem pa takoj nazaj v postlo v stilu - vse je okej, zdaj bomo pančkali ker smo zaspani. drugo je, če otrok ne more ali noče spati, ker ga je strah - v tem primeru se priporoča odpravljanje strahu tako, da starš vsaj eno noč spi v isti sobi, ali pa vsaj molče sedi zraven, da zaspi. potem se postopoma oddaljuje od postle, dokler v kakem tednu ne prileze ven iz sobe... no ampak v resnici je treba prebrat knjigo, ker tole je en zelo približen povzetek...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zbujanje ponoči
25.6.2008 22:50:53   
Anonimen
Kar k sebi sva jo vzela pri enem letu. Pa je prespala celo noc.

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zbujanje ponoči
26.6.2008 8:16:36   
RoZala
Moja triletnica je spala prve pol leta celo noč, potem pa se je začela zbujat in se zbuja še danes. Velikokrat se zbudi in joka ampak v sanjah, se ne zbudi. Ker imam še 5-letnika, ki od rojstva ni spal (zdaj pa ene pol leta spi), lahko rečem, da sem že 5 let kronično utrujena, neprespana in nimam pojma kaj naredit. Tko, da od mene nimaš glih nasveta, ga pa jaz rabim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zbujanje ponoči
28.6.2008 17:51:04   
staši
Meni tamali (zdaj ima šest let) ni spal dve leti in pol .Bila sem pravi nočni ptič.Razjokat ga nisem mogla pustit ker bi potem zbudil starejšo hčerko pa še z taščo in tastem smo takrat živeli ,pa vsakokrat je v sobo prišla ko ga je čula .Doživljala sem prave nočne more.Sej dokler sem bila na porodniški se je to dalo ,samo potem ko sem šla v službo pa ne znam več opisat kaj je vse bilo .Sej ponoči ni dosti jokal ,enostavno ni spal in zjutraj okrog štirh zaspal Glej nimam kakega nasveta ker še sama ne vem kako mi je to uspevalo ,samo ena noč je bila ko se je zgodil čudež in ko sem se zjutraj zbudila in ga zagledala v svoji postelji si ga nisem upala pogledat ker nisem vedela če je živ.Bil je star dve leti in pol ko je prvič prespal noč in zdej ne moreš verjet kak zaspanec je.Vso srečo ti želim!

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zbujanje ponoči
28.6.2008 17:55:25   
staši
Bravo Gina sem istega mnenja kot ti ,če bi zdej imela še enega otroka ki nebi spal bi isto metodo uporabila kot ti

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?