|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   znajo sami jesti?
24.9.2005 14:18:39   
nynna
Zanima me če znajo vaši enoletniki že sami jesti, ali pa če vsaj poskušajo. Naši še ni nič jasno.user posted image Kako naj jo začnem učiti? Pa zanima me še če že pijejo iz skodelice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: znajo sami jesti?
24.9.2005 14:30:54   
Jetka
Naša pije iz skodelice, ji jo pa držimo. Ker če ji ne, maha gor in dol z njo.
Če sama je? Vedno ji damo v roke žličko, potem pa z njo od začetka celo kaj zagrabi in ji celo rata prinesti v usta, ampak "futramo" jo pa v glavnem mi. Ne sprašuje, kakšna je kuhinja.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: znajo sami jesti?
24.9.2005 15:30:22   
KIRA
Uh, naša mi že dolgo krade žlico z roke, že par mesecev -  pravzaprav raje je sama, kot pa da jo krmim. Kar lepo je z žlico, čeprav včasih še kaj mimo gre. Tud z vilco ji že rata hrano nabost, ampak ker običajno to počne z mojo veliko vilico (mamina je vedno lepša pa boljša, pa hrana iz maminega krožnika tud), težko trufi v usta, pa hrano dol vzame in jo tako da v usta, ampak ne vedno. Precej prefrigana je za njenih 13 mesecev. ona bi rada vse sama, ampak ji jaz ne pustim. vilice sploh ne - brez nadzora pa itak, da ne bi SLUČAJNO (ker zna pazit) kaj v učko... Saj veste kako je to - ostri predmeti in otroci - ne morš bit dovolj previden. stran jemat ji pa tud preveč nečem, naučit se enkrat mora...

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: znajo sami jesti?
24.9.2005 19:54:02   
Anja167
Mi smo stari 14 mesecev in ne jemo sami. Pije podobno kot vaša, čeprav trenirava v kadi (saj bo). Žlica je pa za vse prej kaj drugega kot za jest... user posted image

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: znajo sami jesti?
24.9.2005 20:27:56   
nejcko
Naša bo čez teden dni stara 15 mes in že kakšen mesec kar dobro sama je. Seveda bi bilo fajn, če bi ji kakšno pelerino ali pa celo šotorsko krilo okoli namaotali, haha.
V bistvu jo večinoma še mi pitamo, ampak nam to uspeva le pod pogojem, da ima svojo žlico v rokah in se hkrati tudi sama hrani.


(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: znajo sami jesti?
25.9.2005 11:43:22   
BARBARA R.
Že tako dolgo, da ne vem več od kdaj. Le juho in kompot je začela šele pri 14.-h mesecih. No, sem ji dovolila.
Pije pa iz klasičnega kozarca bolj brez občutka. Samo če je tekočine za slab cm visoko, če je več se kaj hitro polije.
 
    user posted image

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: znajo sami jesti?
25.9.2005 11:50:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: nynna

Zanima me če znajo vaši enoletniki že sami jesti, ali pa če vsaj poskušajo. Naši še ni nič jasno.user posted image Kako naj jo začnem učiti? Pa zanima me še če že pijejo iz skodelice?


A se hecaš ?? Zara bo stara 17 mes, pa  žlice niti prijet noče, kaj šele da bi z njo jedla...mogoče če ima res dober dan (za te stvari, seveda...) vzame žlico in "kao" sama papa (right)...seveda je hrana povsod, kjer ni treba...upam samo, da se kmalu kaj obrne...

LP

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: znajo sami jesti?
25.9.2005 11:55:10   
*maja
Naš ta mali je šele zdaj začel sam jesti in piti iz skodelice pa je star 22 mesecev.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: znajo sami jesti?
25.9.2005 12:48:10   
Jančika_
Naš bo kmalu 14 mesecev in ne zna jesti sam. Sicer mu vedno dam pri hranjenju njegovo plastično skodelico in žlico, potem pa broži po njej in tu in tam žlico prinese do ust, svojih ali mojih. Nakar seže not s prosto roko, zagrabi kašo in mi jo ponudi (joj, kako je zlatuser posted image ). Obenem ga jaz hranim iz druge skodelice, ki je izven njegovega dosega.

Moja mama pravi, da krasno pije iz skodelice. Še vedno ne vem,  če je to res, ker doma vse spljuva ven - sicer pije, a potem vse pljune ven in se zraven reži, jaz ga pa lahko direkt celega preoblečem. S slamico je isto - pri mami ali svakinji baje lepo pije, doma o tem ne vemo nič in smo na flašiuser posted image .

Pred kakšnim mesecem je končno zakapiral magični lonček, a spet se zgodba ponovi: vse spljuva ven in se mu to super dopade. Zato imamo magičnega kar v banji, pa naj to izvaja med kopanjem. Mogoče ga bo kdaj minilo in bomo lahko imeli tudi suho vajouser posted image .



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: znajo sami jesti?
25.9.2005 12:59:05   
Gina
Naš do 14. meseca ni hotel sam prijeti žlice. Potem sem mu pa res vsak dan dajala žlico v roke, ker sem vedela, da gre v vrtec čez en mesec. Trikrat je dal v usta, potem se je pa pustil futrat naprej, ni hotel več sam jesti. Ko je pri 15. mesecih šel v vrtec, niti spraševala nisem nič. Uvajal ga je pa tako mož, tako da sem šele po enem tednu prišla v vrtec sploh ponj, pa mi reče vzgojiteljica, ja saj vaš pa tako lepo sam je. Me je kar kap zadela. Zgleda da so otroci tako nanj vplivali, pa vrtec, ker so itak vsem dali žlice v roke, potem pa kdor je jedel, je jedel, kdor pa ni, so ga pa nafutrali. Od takrat naprej mu dam žlico in je sam. Edino z juho je še problem, tista se še malo poliva, ampak se kar potrudi, da ne leti vse dol.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: znajo sami jesti?
25.9.2005 22:39:03   
andrejaz
S prsti že zna zelo dobro jesti, žlica pa je za igranje. No, enkrat je imel preblisk in je nesel kake 10krat zapored v usta žlico in gor hrano. Zdaj spet čakamo, kakšen takšen preblisk.
Pije pa super iz magičnega lončka, pri hranjenju pa mu dajem piti iz lončka z nastavkom za pitje. Sam ne drži lončka za pitje ampak mu ga moram jaz držati, ker drugače samo maha z njim naokoli.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: znajo sami jesti?
26.9.2005 9:47:30   
Ajsha
Punca je stara 16m in že 4 mesece sama je z žlico - požrešnost očitno naredi svoje user posted image  Ker se ji zdi škoda hrano stran metat, tudi njena okolica ni umazana. Iz kozarca pa pije tako, kot je napisala že ena predhodnica - če je noter malo vode, sicer se polije.

_____________________________

Love is in the air...

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: znajo sami jesti?
26.9.2005 11:19:15   
Blink1
Ja, seveda....s prsti. Z žlico leti vse okoli, na vilčko ji dam nekaj, pa nese v usta. Juhe in podobne tekoče stvari držimo kilometer stran.

Pije iz flaške, če pa s kozarca, pa je vse polito.user posted image

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: znajo sami jesti?
26.9.2005 21:45:38   
frutka_
Naš zna že zelo lepo jesti, uporablja tudi vilico pri večjih kosih, ki jih lažje piči. Sam lepo poje predvsem goste jedi npr. puding, jogurt, kroglice v juhi, krompir, omake,...Iz lončka na nastavek pije tudi že dolgo, sicer pa mu pri pitju iz kozarčka še pomagamo, ker se sicer polije.
Zajtrki npr.sploh niso problem, ker se mali sam naje. Hrane pa niti ni toliko okrog, je dokaj čist pri jedi.
Od leta naprej uporablja žličko zdaj pri 15-ih mesecih pa običajno kar samostojno poskuša končati obrok.


LP

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: znajo sami jesti?
26.9.2005 23:00:12   
Jančika_
Frutka, ti pa vedno vsak špas pokvarišuser posted image . Mi se tu hvalimo, kako NE znajo, ti pa....

No, moj otrok je danes prvič uspel nekaj prinesti z vilico v usta. Sicer količinsko bolj za ptičke, a vendarle. Mogoče pa še bo kaj iz njega.user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: znajo sami jesti?
27.9.2005 12:30:13   
Bib
Pri nas tudi še ni kakšnega interesa, mogoče bo, ko bo šla v vrtec.user posted image

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?