|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Bučni zavitek s skuto
bučni zavitek je zdrav in zelo okusen.
Šef: Jelly1
Vrsta jedi: Sladice
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost priprave: 3/5
Število oseb: 4
(št. glasov 25)
Navodila za pripravo jedi
VLEČENO TESTO
¦ V skledo presejemo moko. Sredi moke naredimo jamico, v katero dodamo olje in ščepec soli. Sestavine na sredi gladko razmešamo, potem pa postopoma prilivamo mlačno vodo. Testo mesimo z roba proti sredini, tako da je testo na sredini vedno gladko, uporabimo pa toliko vode, da dobimo ustrezno gostoto. Nazadnje vse skupaj pregnetemo v gladko in prožno testo. ¦ Testo oblikujemo v hlebček. Premažemo ga z oljem ali stopljenim maslom, ovijemo v prozorno folijo in pri sobni temperaturi pustimo počivati 30 do 60 minut. Lahko pa tudi čez noč. ¦ Hlebček položimo na delovno površino. Nato ga pomokamo in tanko razvaljamo v obliki kroga s premerom približno 50 centimetrov. Pustimo ga počivati 5 minut. ¦ Čist, po možnosti bel namizni prt pomokamo, potem pa nanj položimo razvaljano testo. Tanko ga namažemo z oljem ali s stopljenim maslom ter s pomočjo zunanje strani dlani začnemo vleči.

NADEV
¦ Bučo razpeškamo, izdolbemo in nastrgamo. ¦ Pekač tanko namažemo z maslom. ¦ Preostalo maslo pristavimo, počasi stopimo in odstavimo. priprava ¦ V posodi segrejemo olje, na katerem na hitro prepražimo nastrgano bučo. Prepraženo odstavimo in ohladimo. ¦ Pečico segrejemo na 180 °C. ¦ V skledi zmešamo ohlajeno bučo, skuto in ščepec soli, kislo smetano, jajce in limonino lupino. ¦ Na testo namažemo plast nadeva, ki ga po okusu potresemo s sladkorjem in cimetom. Zvijemo v zvitke, ki jih položimo na pomaščen pekač, tega pa za približno 30 minut potisnemo v segreto pečico. ¦ Pečen zavitek vzamemo iz pečice; nekoliko ga ohladimo. serviranje Nekoliko ohlajen bučni zavitek s skuto narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
¦ Zavitek 5 minut pred koncem pečenja premažemo z mešanico sladke smetane in rumenjaka. ¦ Pri nakupu buč izbiramo čvrste in težke plodove s trdo lupino. ¦ Svežo, klasično pripravljeno skuto prepoznamo po tem, da je slabše mazava, po sladkastem okusu, svetli barvi in vlažnosti (ne vodenosti!). Skuta slabše kakovosti vsebuje veliko kisline. ¦ Pri sladkanju nadeva bodimo previdni. Sladkost lahko korigiramo pred serviranjem, ko zavitek potresemo s sladkorjem v prahu. ¦ Testo začnemo vedno zvijati pri namazanem oziroma nadevanem delu. Na ta način dosežemo, da se pečeno testo lista, podobno kakor listnato testo. ¦ V sodobni kuhinji maslo, kjer je le mogoče, nadomeščamo ali vsaj kombiniramo z (ekstra deviškim olivnim) oljem. ¦ Beli sladkor, če je le mogoče, nadomeščamo z rjavim sladkorjem, medom ali javorovim sirupom.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!