|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Hokaido sonček
Sladki sonček iz hokaido buče lahko pripravite za na velikonočno praznično mizo ali pa kar tako. Vedno ga bodo v hipu zmazali.
Šef: Fala Slonček
Vrsta jedi: Jedi iz kvašenega testa, Pecivo, Velikonočne jedi, Za praznovanja
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost priprave: 1/5
Število oseb: 6
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
NADEV
Bučo razrežemo, odstranimo semena in pečemo v pečici pri 230 °C 45 minut, da se povsem zmehča in izhlapi vlaga iz buče. Odstranimo lupinico in zmešamo s paličnim mešalnikom. Temni nadev: Prašek za čokoladni puding zmešamo z dvema žlicama sladkorja, prilijemo mleko in rum, dobro premešamo in zakuhamo v odmerjeno količino bučnega pireja. Kuhamo ob stalnem mešanju še nekaj minut, dodamo koščke čokolade, mešamo še toliko, da se stopi in enakomerno vmeša v nadev ter damo na hladno. Beljaka stepemo v trd sneg, med stepanjem dodajamo preostali sladkor in ga nato vmešamo v bučni pire ter nadev do konca ohladimo.

TESTO
V toplem mleku raztopimo kvas Fala. V posodo odmerimo sol, jo prekrijemo z moko, dodamo kislo smetano, sladkor in rumenjake, prilijemo raztopljeni kvas ter zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo na lističe narezano maslo. Zadnjih deset_ minut mešamo na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Ko je testo gladko in odstopa od posode, ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati. Vzhajano testo pregnetemo, razdelimo na pol (količine zadoščajo za dva sončka) in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo v obliko kroga, odrežemo približno tri cm širok rob, nato pa krog skupaj z zunanjim odrezanim delom razrežemo na osem delov/trikotnikov. Na vsak košček testa položimo žlico nadeva. Dele testa, ki so nastali iz zunanjega dela kroga zvijemo v svaljek in jih pokončno zložimo na sredino pekača, da dobimo osrednji del sončka. Notranje trikotnike testa zvijemo v rogljičke, ki jih zložimo ob svaljkih na sredini. Enako naredimo z drugim delom testa in oblikujemo še drugi sonček.

PREMAZ
Sončka premažemo z mešanico jajca in mleka ter pustimo vzhajati, nato pa prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 40 minut pri 180°C.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Recepte za kvašene dobrote, ki jih lahko pripravite z otroki najdete tudi na www.kruhinpotica.com



Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!