|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
dodaj dodaj fotografijo
Sestavine

BISKVIT
7 jajc
350 g sladkorja
300 g moke
1 dcl vode
1 dcl olja
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
2 jedilno žlico kakava
500 ml kokosove vode
ČOKOLADNA MASA
500 g mascarpone
200 ml sladke smetane za stepanje
1 kremfix
3 jedilne žlice nutelle
MASLENA KREMA
200 g margarine
2 jedilni žlici nutelle

Torta za mojega sina
Malce zahtevna, a zelo dobra
Šef: ninocka7926
Vrsta jedi: Sladice
Posebnosti: jed brez posebnosti
Čas priprave: 2,5 ure
Zahtevnost priprave: 4/5
Število oseb: 20
(št. glasov 6)
Navodila za pripravo jedi
BISKVIT
Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilij sladkorjem. Dodamo vodo olje in počasi primešamo moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Mešamo na roke. Maso damo na pol in eni polovici dodamo kakav. Ločeno pečemo dva biskvita, v okroglem pekaču za torto-premer 28, v ogreti pečici na 180°C priblično 30 min. Pustimo da se ohladi in nato biskvita prerežemo na pol. Kokosovo vodo potrebujemo za navlažitev biskvita.

SADNA MASA
Sladko smetano zavremo in ji dodamo namočeno želatino- 2 vrečki. Dodamo ji še spasirane jagode s 50 g sladkorja. Pustimo, da se malo ohladi. Večkrat premešamo. Borovnice skupaj s 50 g sladkorja v prahu in 100 ml vode pokuhamo in dodamo namočeno želatino. Malo še premešamo, da se želatina stopi.

ČOKOLADNA MASA
Sladko smetano stepemo s kremfixom in sladkorjem v prahu. Mascarponeju dodamo nutello in vse skupaj zmešamo.

TIČINA MASA
Tičino maso pregnetemo in odtrgamo stran en konec mase. Večji konec pustimo bel in ga tanko razvaljamo. Manjšemu koncu dodamo rdečo barvo in jo tudi razvaljamo.

MASLENA KREMA
Margarino penasto zmešamo z nutello. Torto naredimo takole: Biskvit pustimo v tortnem modelu. Na dno damo svetel biskvit, ki ga namočimo. Jaz sem na sredino biskvita postavila tanko lopatko, da sem ločila sadni del od čokoladnega, lahko pa naredite eno plast sadno in eno čokoladno. Vsak naslednji biskvit sem prerezala na pol. Na eno stra lopatke sem vlila sadno jagodno maso- to sem pustila kratek čas da se je strdila in po vrhu sem polila še borovnice. Na drugo stran lopatke pa sem vlila čokoladno. Pokrila sem s temnim biskvitom, ga navlažila in nadaljevala z vlivanjem mas in vse tako naprej po plasteh. Totro sem čez noč pustila v hladilniku. Naslednji dan sem tortni model- obok odstranila. Odstranila sem tudi lopatko, ki je bila na stredini. Premazala sem jo z masleno kremo. Nanjo sem dala belo tičino maso- razvaljano. Rdečo tičino maso sem oblikovala v spidermana in sem jo dala na belo maso. Malce sem jo šepobarvala s črno barvo. Pajkce sem naredila tako, da sem stepeni sladki smetani dodala malo črne barve in sem jih s pomočjo brizgalke nabrizgala. Dober tek.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo



Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!