|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Petruta
 (14.1.)





ponedeljek, 14.1.2013

Pozitiven indirektni coombsov test10

Pozdravljeni,

prosila bi, če bi mi lahko na moje težave odgovoril dr. Pušenjak, saj kot sem že prebirala iz foruma je eden redkih zdravnikov, ki se spozna na te stvari - imam namreč pozitivni indirektni coombsov test. Imam anti Rh protitelesa: anti -C, titer =256 gel test, ICT, gel: Pozitiven, ADCC -<10% - pričakovana hemoliza malo verjetnost. Status Abdomen: manjši kot odgovarja velikosti nosečnosti. F/S: 25, CTG bazalna frekv.: 140, UT, prepričljiv. UZ - vzdolžna glavična, posteljica zadaj, plodovnica normalna, BPD 8,30 (33 5/7), AC 27, 15 (31 2/7), FL 6,23 (32 0/7), OTT 1880 g, DOPPLER art. umb. Pi 1, 55, RI 0,81. Dg. Grav. 31 6/7, ICT +. Titer je 1:256 in je v porastu. Priporočajo kontrolo če z 4 tedne. To je bil izvid z dne 2.1.2013, nato sem 3.1. začela krvavet (to je bil 33 teden nosečnosti) in bila sprejeta na porodni oddelek, kjer so mi takoj vbrizgali deksametazon dva odmerka in bila sem čez noč priklopljena na ctg. Odvzeli so mi tudi kri, kjer so se odločali ali me morajo cepiti zaradi krvavitve oz. ali bi morala dobiti ponovno zaščito, kasneje po izvidu se za to niso odločili. Ugotavljali so tudi kakšno kri ima otrok in povedali so da je negativen. Iz bolnišnice sem bila izpuščena 10.1., ta dan so mi naredili še UZ in povedali, da se kaže blažja anemičnost pri otroku, 11.1. sem imela ponovno UZ in povedali so, da je vrednost (ne znam povedati česa) 40 in da je vredu. Jutri imam ponovno pregled z UZ. Povedali so mi tudi, da so se titri po krvavitvi povečali iz 256 na titer = 500 gel test. Sedaj imam tudi izcedek rumeno rjave barve. Prosim vas za vaš nasvet kaj narediti? Dodala bi še, da sem obravnavana tudi v revmatološki ambulanti, kjer me obravnavajo na sum na sjegronov sindrom, kjer imam samo zmanjšano izločanje sluznice in solz, v krvni sliki je bilo ugotoviti, da imam nekoliko slabšo krvno sliko zapisal je da se kaže anemičnost pri meni in sicer SR imam 30, K-levkociti 10.14, K-erci 3,49, K-hemoglobin 110, K-hemotokrit 0.330, MCV 94,6.
Glede na vse navedeno vas prosim za vašo mnenje.

 



Klikni tu in ustvari svoj spletni dnevnik!
Edinstveno obdobje, nepozabni spomini! Zabeleži vse mejnike in pomembne dogodke vaše družine v spletnem dnevniku. Deli jih z Ringarajino skupnostjo ali zakleni le zase.
Prijavite se ali pa se registrirajte, da boste lahko objavili komentar.








19.1.2013
Če še nisi ugotovila - Dr. Pušenjak odgovarja na med.over.net forumu (ABC ginekologije in porodništva).
Prijavite se ali pa se registrirajte, da boste lahko objavili komentar.


Klikni tu in pokukaj v druge javne dnevnike!
Skupaj upamo, se veselimo, jočemo, rastemo...