|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

11 zvezdnic, ki so odkrito spregovorile o splavu

Uredništvo Ringaraja.net, 28.4.2023
To je 11 tujih zvezdnic, ki so o svoji travmatični izkušnji spontanega splava spregovorile v javnosti.

image
Svojo izkušnjo je opisala tudi Chrissy Teigen (@chrissyteigen/Instagram)
/11


Kar 10 – 20 % vseh nosečnic se zaključi s splavom (spontanim ali induciranim). Po nekaterih podatkih pa naj bi kar vsaka 4. nosečnost predčasno končala s spontanim splavom.

To je 11 tujih zvezdnic, ki so o svoji travmatični izkušnji spregovorile v javnosti, saj je nujno, da tudi te mamice dobijo glas in možnost javnega razpravljanja o tej temi, ne da bi se nanjo gledalo kot na tabu.

 

1) Beyonce

Beyonce je leta 2013 Oprah v intervjuju povedala, da je pred rojstvom prve hčerke Blue Ivy doživela spontani splav:

"Tedaj sem spoznala veliko parov s podobno izkušnjo in ti so postali pomemben del moje zgodbe. Eden od razlogov, zakaj v javnosti nisem govorila o nosečnost je bila bojazen, da ne bo šlo vse po načrtih. A moja ožja družina je vedela, da pričakujeva. In po splavu je bilo za vse težko. Zelo težko. Zlahka lahko rečem, da je bila to zame najhujša življenjska preizkušnja. Zdelo se mi je, da nisem razočarala le sebe in očeta otroka, temveč vse, ki me imajo iskreno radi."

 

 

 

2) Mariah Carey

Mariah Carey je o svojem splavu, ki ga je doživela med prvo nosečnostjo z možem Nickom Cannonom spregovorila za Access Hollywood: "Za oba je bil to velik šok in težko sva se prebijala skozi izkušnjo. O njej nisem mogla govoriti z nikomer. Ni bilo lahko."

 

 

 

3) Demi Moore

Demi Moore je zanosila kmalu po začetku zveze z Astonom Kutcherjem. Deklico, za katero je že imela tudi izbrano ime, je izgubila v 6. mesecu nosečnosti. Kasneje je povedala, da je takrat krivila sebe in tolažbo iskala v alkoholu in protibolečinskih tabletah.

 

 

 

4) Chrissy Teigen

Chrissy Teigen je zgodbo o spontanem splavu svojega tretjega otroka Jacka delila preko Instagrama. "Dobila bi epiduralno in rodila 20 tednov starega dečka, otroka, ki ne bi mogel preživeti v moji maternici,« je zapisala. Prezgodnji porod je sprožilo odluščenje posteljice. "Tudi če bi šla že prej v bolnišnico, ne bi mogli veliko spremeniti. Tudi doma so me zdravniki redno obiskovali, me tolažili s pozitivnimi besedami in me mirili, da se vse še vedno lahko konča dobro. A potem se je zgodila tista noč po ultrazvoku, ko sem krvavela več kot kdajkoli prej. Tekočina okoli Jacka je postala nevarno nizke ravni, komaj je še lahko lebdel v maternici," je delila.

 

 

 

5) Sharon Stone

Sharon Stone se je spopadla kar s tremi splavi v drugem tromesečju nosečnosti, potem pa sta se s soprogom odločila za posvojitev sina Roana.

"Pri zadnjem splavu sem bila 36 ur v porodni sobi. Bila sem še v bolnišnici, ko naju je klical posvojitveni odvetnik ter nama povedal, da lahko posvojiva dečka. Tedaj nisva več imela pomislekov," je povedala.

 

 

 

6) Michelle Obama

Nekdanja prva dama je v intervjuju za ABC News povedala, da je pred prvo hčerko imela spontani splav: "Po splavu sem se počutila sama, osamljena. Zdelo se mi je, da sem poraženka. Ni se mi niti sanjalo, kako pogosti so v resnici spontani splavi, saj o njih nihče ne govori. S soprogom sva tedaj preživljala težke čase, samo sedela sva v bolečini. Bila sva zlomljena."

 

 

 

7) Nicole Kidman

Tudi Nicole Kidman se je podobno, kot Sharon Stone zaradi več neuspelih nosečnosti nazadnje odločila za posvojitev: "Spontani splavi so bili zame zelo travmatična izkušnja. A vedela sem, da jo bom lažje prebolela, če bom o njej spregovorila, kot če bi jo zadržala zase."

 

 

 

8) Whitney Houston

Leta 1993 je igralka v intervjuju z Barbaro Walters zaupala, da je spontani splav doživela med snemanjem filma Telesni stražar: "Bilo je zelo boleče. Čustveno in fizično. Že naslednji dan sem bila znova na snemanju. Bilo je težko, a leto za tem sem rodila Bobbi Kristino in to je bila zame največja sreča."

 

9) Uma Thurman

Lanskega decembra je Uma Thurman razkrila, da je pri 15-tih zanosila s starejšim moškim: »Splav v najstniških letih je bil najtežja odločitev v mojem življenju. Povzročila mi je veliko bolečine in še danes me žalosti, a je to bila pot do življenja, polnega veselja in ljubezni. Izbira, da otroka ne donosim, mi je omogočila, da odrastem in postanem mama, kakršna sem hotela in morala biti,« je dejala.

 

 

 

10) Mila Jovovich

Znana igralka je na Instagramu delila svojo izkušnjo s spontanim splavom: »Noseča sem bila štiri mesece in pol, ravno sem snemala film v vzhodni Evropi … Dobila sem prezgodnje popadke, med posegom pa sem morala biti budna. To je bilo eno od najhujših doživetij, ki sem jih morala kdaj prestati. Še vedno imam nočne more zaradi tega. Bila sem sama in nemočna.«

 

 

 

11) Brooke Shields

Ameriška igralka je spontani splav doživela po umetni oploditvi zaradi zdravstvenih zapletov: "Bila sva sesuta. Mislila sem, da je močna želja po otroku dovolj, da se nama bo uresničila. Nikoli ne bom našla vseh odgovorov, zakaj je do tega prišlo, a sedaj vem, da je velika razlika med želeti si otroka in postati mama."

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Kako se telo med nosečnostjo spremi...
Telo med nosečnostjo se spreminja za to, da nudi podporo razvoju novega bitja. Poglejte si zanimivo simulacijo, kaj vse ...
17
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
6
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...
6



Koliko kave lahko spije nosečnica?
Preverite, kje je tista varna meja popite kave v nosečnosti, da ta razvada ne bo vplivala na večjo verjetnost za spontan...
Kdaj te bom prvič začutila?
Od tistega dne dalje, ko se nosečnici na testu pokaže tisti magični plusek, komaj čaka, da bo začutila prve gibe svojega...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?