|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

24 močnih fotografij brazgotin carskega reza

Uredništvo Ringaraja.net, 17.3.2024
V prizadevanju za razbijanje stigme okoli carskega reza matere na družabnih omrežjih vse pogosteje prikazujejo brazgotine po carskem rezu. Te močne fotografije so dokaz, da način rojstva ni niti približno tako pomemben kot dejstvo, da ste rodile.

image
Brazgotina po carskem rezu (Arhiv Ringaraja.net)
/241


V filmih je porod po navadi prikazan kot dramatičen prizor v porodni sobi, kjer ženska več ur trpi bolečine, preden rodi naravno. Po najnovejših razpoložljivih statističnih podatkih Centrov za nadzor in preprečevanje bolezni se v resničnem življenju nekaj več kot tretjina porodov konča s carskim rezom.

V 33 odstotkih od skoraj štirih milijonov rojstev na leto se otrok rodi z rezom v ženski trebuh in maternico. Večina mam ne načrtuje carskega reza. Če je otrok postavljen v medenično lego, če mati nosi dvojčke ali ima zaplete, se možnost carskega reza vsekakor poveča. 

 

PREBERITE TUDI: Carski rez je zahtevna operacija


Ne glede na to, kako rodiš - vaginalno ali s carskim rezom - rodiš otroka. Včasih se to dejstvo izgubi zaradi stigme, povezane s carskim rezom.

Nekaterim materam se zdi, da kot so zamudile porod, ki so si ga zamislile, ker niso rodile naravno in niso doživele nožničnega poroda.

Druge se sramujejo, ker so bili operirane.

V prizadevanju za razbijanje stigme okoli carskega reza matere na družabnih omrežjih vse pogosteje prikazujejo brazgotine po carskem rezu.

Njihove močne fotografije in zgodbe so dokaz, da način vašega rojstva ni niti približno tako pomemben kot dejstvo, da ste rodile.

V galeriji zgoraj si poglejte 24 močnih fotografij brazgotin carskega reza.


Vir: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...
44
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
29
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
22
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
10



Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
24 močnih fotografij brazgotin carskega reza
photo
V prizadevanju za razbijanje stigme okoli carskega reza matere na družabnih omrežjih vse pogosteje prikazujejo brazgotin...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?