|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

"Delanje otroka" je lahko stresno

Uredništvo Ringaraja.net, 10.4.2024
Če se trudite zanositi in vam ne uspeva, veste, da to ni nekaj, česar bi se neznansko veselili, ampak ravno nasprotno, to je lahko zelo stresno.

image
Seks je lahko tudi stres. (Foto: Freepik.com)
/11


Ena od britanskih raziskav je potrdila, da pari v povprečju 104-krat seksajo, preden jim uspe zanositi, kar je štirikrat na teden v obdobju šestih mesecev. Nič čudnega ni, če zato seks zgleda kot zelo naporna služba, še dodatno pa ga otežuje naslednje:


1. Seks po urniku

Seks je zabaven, med drugim tudi zato, ker je spontan. Ko pa poskušate zanositi, se običajno pričnete držati določenega urnika in to takšnega, ki je povezan z ovulacijo. Ta občutek pritiska, razporeda za seks spreminja seks v obveznost, ki jo morate izpolniti in zato seks postane manj zanimiv, manj zaželen.


2. Seks na zahtevo

Veliko moški sanja o ženski, ki si želi veliko seksa. Čez čas pa lahko to postane zelo obremenjujoče, še posebej, če se pri tem izpušča predigro in je odsotna vsakršna povezava s čustvi. Moški se lahko celo začne počutiti kot seksualni objekt, saj ima občutek, da njegova partnerka želi samo njegovo spermo in ne njega.

Prav to je pokazala tudi omenjena britanska raziskava, po kateri se je kar 11 odstotkov moških počutilo "izkoriščene". Nič lažje ni niti ženskam - komaj čakajo, da moški ejakuira in da je že konec s tem.

 

PREBERITE TUDI: Kako čim prej zanositi?


3. Seks je stres za oba

Če zanositev ne uspe hitro, lahko vse skupaj postane precej naporno. Posledica tega je, da bo par manj seksal oziroma bosta v seksu občutila manj zadovoljstva in užitka.

Če jima ne uspe narediti otroka, se morata soočiti še z izventelesno oploditvijo, kar pomeni še dodaten stres.

Nedavna študija, objavljena v ameriški reviji "Plodnost in neplodnost" je pokazala, da so ženske, ki se zdravijo za neplodnost, manj zadovoljne s seksualnim življenjem, manj pogosto seksajo in imajo manjši libido od tistih, ki jim ni potrebno skozi te postopke. Neka druga raziskava je pokazala celo, da lahko izventelesna oploditev ogrozi partnerski odnos.


4. Seks kot rutina

Nihče si ne želi početi enega in istega, na isti način, v istem času in na istem mestu. Če se je tudi vaše seksualno življenje spremeni v "Neskončen dan", je čas, da malce popestrite stvari, še posebej, če si želite zanositi.

  • Ne verjemite "nasvetom babic", da morate svoje seme varčevati za "pravi" trenutek, saj je v resnici ravno nasprotno. Zadrževanje semena lahko namreč povzroči manjšo gibljivost spermijev, kar otežuje zanositev.
  • Uživajte v seksu kadar si to želite in kjer si to želite. S seksom boste učvrstili svojo zvezo in se utrdili v starševski vlogi, poleg tega pa se boste kasneje tega, kako ste "delali otroka" spominjali kot nekaj lepega, romantičnega in vznemirljivega. 


VIR: www.b92.net (na Ringeraja.rs)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Beremo: Refleksologija za začetnike
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
2
Hormonski motilci
Vzroki in posledice motilcev hormonskega ravnovesja – kje se nahajajo in kako se zavarovati pred njimi
2
NOVO: Homeopatija in shiatsu masaža
Spoštovani uporabniki portala Ringaraja, obveščamo vas, da smo med Ringarajine strokovnjake dodali dve novi imeni. Izve...
2
Clearblue izvedel raziskavo o nosečnosti
Nosečnost je naraven proces, ki v ženskem telesu sproži številne spremembe. Ključnega pomena ob zanositvi je podatek o č...
2



5 najboljših spolnih položajev za zanositev
Nekateri trdijo, da lahko s določenimi položaji pri seksu povečamo možnosti za zanositev. Preverite in poskusite, škodit...
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?