|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ob načrtovanju družinskega oddiha je dobro vedeti

P.R., 1.8.2022
Končno prosti dnevi in čas za družinska doživetja! Ko načrtujete, kam na oddih, da bodo uživali vsi družinski člani, vam bo koristilo nekaj nasvetov.

image
Za dopust izberite Terme Dolenjske Toplice, ki ponujajo udobje in tudi dejavnosti za vso družino. (FOTO: Terme Dolenjske Toplice)
/11


1. Izognimo se dodatnemu stresu

Po napornem delovnem obdobju je dobro, da se čim bolj odpočijemo. Da se izognemo kupu prtljage, dolgotrajni vožnji in gneči, za dopust izberimo kakšen bližji kraj, ki pa ponuja udobje in tudi dejavnosti za vso družino, in to tudi za primere, ko vreme ni najboljše.

 

2. Starši, prilagodite dopust tudi sebi, ne le otrokom

Verjemite, ko si boste sami odpočili in si »napolnili baterije«, boste lažje poskrbeli tudi za otroke. Naj bo vsaj nekajdnevni oddih tudi po vaši meri. Izberite kraj, kjer si boste lahko oddahnili brez skrbi in si privoščili dejavnosti, ki jih sicer pogrešate, in kjer bodo otroci vsaj za nekaj časa našli primerno zaposlitev, na primer pod vodstvom animatorjev.

 

Zunanje in notranje termalno kopališče v Termah Dolenjske Toplice slovi po čistoči in estetski urejenosti, ponuja vodna igrala za manjše in večje otroke, naravno senco, restavracijo, bar in welness ter kotičke za zasebnost.

 

3. Doživetja v vodi in ob njej so odlična za osvežitev, razvedrilo in lajšanje napetosti

Plavanje je ena najbolj zdravih in vsestransko koristnih aktivnosti. Sprošča, krepi mišice in lepša postavo, povečuje motorično sposobnost, in je za tiste, ki imajo preveliko telesno težo, ena najbolj varnih in učinkovitih oblik gibanja. Za otroke pa je še posebej pomembno, da omogočajo tudi družabnost, stran od elektronskih naprav.

 

dolenjske topliceKopanje in uživanje na toboganih sprošča napetost, spodbuja družabnost in krepi samopodobo. (FOTO: Terme Dolenjske Toplice)

 

4. Naj bo oddih priložnost za nova spoznanja, ki širijo obzorje in dramijo čutila

Bodimo dovzetni za nova, drugačna doživetja, saj s tem rastemo, naše vsakdanje težave pa postajajo manjše in lažje rešljive. Med oddihom v Termah Dolenjske Toplice lahko, na primer, spoznate tudi vaje in meditacije, ki pomagajo krepiti čuječnost in mladostnost, sproščajo in pripomorejo h globljemu doživljanju narave in sedanjega trenutka. Z energijo gozda, dišav in glasbe boste zdramili svoja čutila, ki so morda otopela zaradi hitrega tempa vsakdana, in je zaznavanje okolice zato bolj površno. Naučili se boste, kako se na preprost način spet napolniš z energijo in najdeš notranje ravnovesje.

 

5. Spodbudimo hormone ugodja

Eden od načinov, kako zdramiti čutila, so tudi tretmaji za telo, kot so masaže, masažne kopeli in negovalne obloge. Tovrstni tretmaji zmanjšujejo stres in zakrčenost, povečujejo prekrvitev telesa in pospešujejo kroženje limfe, hkrati pa negujejo kožo in zvišujejo raven pomembnega hormona nežnosti, oksitocina.

 

DOLENJSKE TOPLICETretmaji s kakovostnimi ekološkimi učinkovinami sproščajo, pomlajujejo in dramijo čutila. (FOTO: Terme Dolenjske Toplice)

 

6. Adrenalinske aktivnosti, kot je dričanje po toboganih, povečujejo spretnost in samozavest

Odlično je, če so ob vodi tudi možnosti za adrenalinske aktivnosti, na primer vodni tobogani, ki pa imajo še dodaten pozitivni učinek. Pri spuščanju po toboganu se namreč v telesu sprošča hormon adrenalin, kar omogoča lažje spopadanje s strahovi, sproščata pa se tudi hormona sreče, serotonin in endorfin, ki dajeta občutek veselja in zadovoljstva in izboljšujeta samopodobo.

 

dolenjske toplice

Medo Tedo, ki je pravi mojster hip hopa, razveseljuje otroke in tudi starše, saj so ti veseli, da so otroci v varnih rokah. (FOTO: Terme Dolenjske Toplice)

 

Odlična zabava za otroke in sprostitev za starše

Na kopališču v Termah Dolenjske Toplice se lahko otroci igrajo na vodnih igralih, toboganih, vrtnih igriščih in v hotelski igralnici. Uživajo tudi v družbi Meda Teda, ki je – ne boste verjeli – pravi mojster hip hopa in izraznih plesov, rad pa tudi kuha in otroke uči, kako na zdrav način pripraviti njihove najljubše jedi. Kopališče ponuja ob tem tudi veliko naravne sence in kotičkov za zasebnost, pa tudi sproščajoče podvodne masaže in brbotalnike.

 

dolenjske toplice

Jadro varuje najmlajše pred soncem. (FOTO: Terme Dolenjske Toplice)

 

Uživajte dinamičen, a hkrati brezskrben dopust

V Termah Dolenjske Toplice je na voljo tudi velik svet savn, z znamenito japonsko kopeljo in savno na prostem. V pestri ponudbi v restavraciji boste izbirali med jedmi, ki temeljijo na svežih, lokalnih, ekološko pridelanih živilih. Brezplačno se lahko udeležite vaj za čuječnost, se ob večerih razvajate s kopanjem v soju sveč, ali pa na koncertu Balnea Art prisluhnete uveljavljenim glasbenikom.

 

KOLESARJENJE Z DRUŽINOV bližini Dolenjskih Toplic je veliko zelenja, naravnih lepot in zanimivosti. (FOTO: Terme Dolenjske Toplice)

 

Mlade družine bodo vesele sprehajalnih poti za vozičke in poganjalčke, tekači urejene tekaške poti v bližini, poskrbljeno je za pohodnike, ljubitelje raftanja, čolnarjenja in tenisa.

Za družine nudijo ugodne popuste.

 

Oddih v Termah Dolenjske Toplice, v hotelu Balnea **** Superior, lahko rezervirate na booking@terme-krka.eu / 08 20 50 300 / www.terme-krka.si

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinsko potepanje: Lignano
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
4
18 učno – doživljajskih poti po posameznih...
18 učno – doživljajskih poti po posameznih regijah v Sloveniji, na katerih boste uživali s svojimi otroci.
4
Jurčičeva pot
Jurčič je bil pomemben slovenski realistični pisatelj. Rodil se je leta 1844 na Muljavi, kot sin samostanskega kočijaža ...
4
Snežne razmere na slovenskih smučiščih
Na spletni strani www.snezni-telefon.si najdete ažurne podatke o razmerah na 30 slovenskih smučiščih, vključno s cenami ...
4



Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?