|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

7 nepričakovanih sprememb vagine med nosečnostjo, o katerih vam ne bo nihče nič povedal

Uredništvo Ringaraja.net, 21.11.2022
Ste vedeli, da se pogosto med nosečnostjo spremeni tudi vaša vagina? O teh spremembah se govori le redkokdaj, zato vam razkrivamo sedem nepričakovanih in neobičajnih sprememb, ki jih lahko pričakujete "tam spodaj".

image
Med nosečnostjo se spremeni telo, med drugim se spremembe dogajajo tudi na vaši vagini. (Freepik.com)
/11


Rastoči trebuh, strije, srbeča koža, gosti in bujni lasje, večja noga, to je le nekaj sprememb, ki jih lahko pričakujete med nosečnostjo in so v bistvu precej poznane spremembe, toda ali ste vedeli, da se pogosto med nosečnostjo spremeni tudi vaša vagina? O teh spremembah se govori le redkokdaj, zato vam razkrivamo sedem nepričakovanih in neobičajnih sprememb, ki jih lahko pričakujete "tam spodaj".


Vagina lahko postane modra

Vaša vagina se med nosečnostjo lahko obarva modro ali vijolično, kar je pogosto tudi pri znak, da ste noseči. »Že po šestih tednih nosečnosti se lahko vaša vagina, sramne ustnice in maternični vrat zaradi povečane prekrvavitve obarvajo modro ali vijolično,« pravi ginekologinja.

 

Morda boste opazili kri

Čeprav nosečnost pomeni začaasno prekinitve menstruacije, so lahko krvavi izcedki v prvem trimesečju pogosti in v večini primerov niso znak za preplah. Kar 25 odstotkov bodočih mater med nosečnostjo doživi krvavitev ali krvave madeže, vendar kljub temu iz previdnosti o tem vedno obvestite svojega ginekologa.

 

PREBERITE TUDI: Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?

 

Na vagini se lahko pojavijo krčne žile

Noge niso edini del telesa, dovzeten za izbočene, boleče, škrlatne krčne žile. Zaradi povečanega pretoka krvi, povečane maternice in nosečniških hormonov se lahko v nosčenosti pojavijo tudi na predelu okoli vagine.

 

Približno 10 odstotkov nosečnic dobi krčne žile na nožnici, večinoma okoli petega meseca v drugi nosečnosti, redkeje v prvi nosečnosti. Tveganje se povečuje s številom nosečnosti, a dobra novica je, da težave običajno izginejo približno šest tednov po porodu.

 

Nožnica lahko oteče

Dodatna kri, ki teče skozi vašo nožnico, lahko povzroči otekanje vagine. Morda tega ne boste opazili, ko boste pogledali 'tam spodaj', vendar boste občutili oteklino oziroma dodatno "težo".

 

Lahko se pojavi napihnjenost vagine

Napihnjenost vagine se pojavi, ko se v vaginu ujame žep zraka. Ko se ta zrak sprosti iz vagine, se sliši kot vetrovi, vendar to ne pomeni nič slabega. Ni še jasno, kaj povzroča to napihnjenost, vendar je verjetno posledica kombinacije rastočega trebuha, različnih spolnih položajev, vadbe in preobremenjenosti mišic medeničnega dna.

 

Vagina bo mogoče bolj srbeča

Hormoni v nosečnosti lahko povzročijo prekomerno rast naravno prisotnih vaginalnih bakterij ali glivic, kar pogosto povzroči bakterijsko ali glivično okužbo. Okužbo boste prepoznali po sivkasto-belem ali rumenkasto-belem izcedku, lahko pa tudi po nenormalnem srbenju. Na srečo je takšne okužbe zelo enostavno odpraviti s pomočjo zdravila, zato če začutite kakršnekoli simptome, ne trpite, ampak poiščite zdravniško pomoč.

 

PREBERITE TUDI: Spremembe na dojkah v nosečnosti


Spremeni se tudi vonj vagine

Zaradi sprememb vagine med nosečnostjo, se lahko pojavijo tudi subtilne spremembe v vonju - vonj je nekoliko bolj kiselkast. Nekatere nosečnice so občutljive na vonj in ga takoj opazijo, vendar če ni prisotno tudi srbenje ali pekoče občutek, ni razloga za skrb.

 

VIR: Yumama.com


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
7
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
5
VIDEO: Devet mesecev nosečnosti v štirih m...
Oglejte si vse te fantastične spremembe pri nosečnici, pa tudi v njej - od spočetja do poroda.
5
Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
4



Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?