|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ali pripovedujete pravljice svojim otrokom?

Uredništvo Ringaraja.net, 18.3.2021
Danes je vsekakor pravi dan za pripovedovanje zgodb, saj praznujemo svetovni dan pripovedništva - ustnega pripovedovanja zgodb.

image
Kdo pri vas doma največkrat pripoveduje zgodbe? (FOTO: Freepik.com)
/11


19. marca že od leta 2004 obeležujemo mednarodni dan pripovedništva. To pomeni, da praznujemo ustno pripovedovanje zgodb. Odlično je, če pripovedovanje postane del vašega življenja vsak dan, saj služi sprostitvi, socializaciji ter razvoju domišljije in jezika.

 

Kdo pri vas doma pripoveduje zgodbe?

Seveda otroci radi poslušajo zgodbe, ki jih pripovedujeta očka ali mama pred spanjem. Koristno pa je tudi, da otroka čimvečkrat povabite k pripovedovanju zgodb. Tako se tisti najmlajši učijo jezika na zanimiv način.

Raziskave so pokazale, da otroci, ki v zgodnjem otroštvu skozi pripovedovanje usvojijo zbrano poslušanje, povezovanje in uporabo jezika, kasneje dosegajo boljše rezultate v šoli. Hkrati se učijo tudi empatije do drugih. 

 

Statistika v Sloveniji

Žal pa s pojavom sodobne tehnologije upada zanimanje za knjige in pogostost pripovedovanja. Raziskava je pokazala, da je v letu 2019 manj kot 30% slovenskih družin bralo svojim otrokom.  

 

Hiša otrok in umetnosti

Ta vikend lahko praznujete kar dva mednarodna dneva in ju povežete v dogodkih, ki jih pripravljajo v Hiši otrok in umetnosti. Ker so zaradi epidemije gledališča zaprta, so se odločili, da vsak teden ob sobotah še naprej omogočaljo ogled njihovih Predstav na daljavo. Ker želijo, da so predstave dostopne vsem, si jih vsi lahko vedno ogledate brezplačno. Tako lahko v tem vikendu praznujete dan pripovedništva, v nedeljo pa svetovni dan lutkarstva, zato bosta ta vikend na sporedu kar dve lutkovni predstavi. 

 

PREBERITE TUDI: 6 prednosti otroka, ki bere

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
136
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
117
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
40
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
9



Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?