|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ali vaši otroci v šoli sploh kaj pijejo?

Maks Vrečko, 30.5.2011
Koliko vode popijejo vaši otroci čez dan? Zakaj je pitje vode pomembno za male in velike preberite v prispevku.

image
/11



Govoril bom iz lastnih izkušenj: pojma nimam, koliko moj Matic v naši šoli (5.r.) popije. Morda kakšno skodelico čaja po malici in kompot po kosilu, kaj več so zgolj pobožne želje. Doma ga z ženo sicer stalno opominjava, a kaj dosti ne zaleže. Iz tega zornega kota je neprecenljiva učiteljica Romana iz Osnovne šole Zadobrova pri Ljubljani.

Ne samo, da se zaveda, kako pomembna je voda za boljši učni uspeh  
(možgani so 90% iz vode), svoje poslanstvo uresničuje tudi v praksi. Projekt Flaška v eko šoli je doživel nesluten uspeh, saj so otroci v času enega pouka popili skoraj 1 liter vode! Tega res nisem pričakoval. Ravnatelj šole g. Vladimir Znoj projekt v celoti podpira in v jesenskem času bo Flaške dobilo še nekaj razredov.
Kapo dol za O.Š. Zadobrova!

 

Ko smo ravno pri učenju: rad gledam filme na Youtubu, saj je marsikatero stvar (npr. kvantna mehanika) precej lažje razumeti z ogledom filma kot z branjem golega teksta. Zaradi tega smo se odločili za novost na naši spletni strani: Flaška TV. Zbrali in ocenili smo nekaj filmov, povezanih z tematiko vode, zdravja, ekologije … Vabljeni k ogledu!

 

Za konec pa še kratko poročilo o dogajanju v zadnjem času: prisotni smo bili na treh prireditvah: sejmu Altermed, Eko konferenci in Ekofestu. Na vseh treh dogodkih sem nastopil tudi kot 'predavatelj' – očitno zgodba o Flaški zanima vse več ljudi. In z veseljem jim jo povemo!

 

Na Eko konferenci pa smo skupaj s turistično destinacijo Radol'ca predstavili edinstveno radol'ško Flaško, ki je postala uradni turistični spominek destinacije.

Res pester mesec je za nami :). Želimo vam veliko pomladanskih užitkov!


Maks Vrečko

Ekipa Flaška

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Na BIO kmetiji je lepo!
Ringarajevci smo se s HiPP-om odpravili na potep na Bio kmetijo Ljubica. Preberite si in poglejte video, kako smo užival...
4
Eko maraton v Mariboru
Ekološko noto prireditve so organizatorji združili v ekipo »Eko čistilcev«, ki zadnja dva meseca obiskuje tekaške in kol...
3
Oljčno olje
Varovalne učinke oljčnega olja pripisujejo visoki vsebnosti biofenolov (imenovanih tudi polifenoli), v deviškem oljčnem ...
3
V Radovljico na tržnico
Vabljeni v "Radolco" na tržnico, kjer vas pričakujejo*SONČNE KARAVANKE* z domačimi izdelki in degustacijo.
3



Vodni odtis
Vsak Evropejec v povprečju porabi od 100 do 200 litrov vode na dan.
Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?