|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (15. - 21. januar)

Ester Mikolič, 14.1.2024
Proti sredini tedna bomo zato lahko pri sebi in tudi otrocih čutili več nemirnosti, dodatne energije in zahtevnejše izzive v komunikaciji.

image
Kaj nas čaka v prihodnjem tednu? (Foto: Freepik.com)
/11


Ker smo v prejšnjem tednu imeli mlaj po njem vsak da energija bolj raste in priporočljivo je, da to izkoristimo za kratkoročne načrte, ki smo si jih začrtali. Proti sredini tedna bomo zato lahko pri sebi in tudi otrocih čutili več nemirnosti, dodatne energije in zahtevnejše izzive v komunikaciji. Občutili bomo tudi prijetne aspekte, kjer nas bo vabilo k sodelovanju in prijetnim dejavnostim kot so ples, druženje, igra in zabava.


Ponedeljek bo dan z Luno v ribi, kar pomeni, da smo na splošno bolj prilagojeni sočutnemu, intuitivnemu in razumevajočemu delovanju. Več bo zaznati popuščanja, lenobnosti in sproščanju, odličen čas, da se posvetimo sebi. Pri odločitvi, da vstopimo v vloge mame je naš čas pretežno posvečen otroku, kar lahko psihično in fizično izčrpa še tako močno osebo. S tem, ko si vzamemo čas zase otroka na drugi strani naučimo ljubezni do sebe, saj je zgled najlepše darilo, ki ga namenimo svojim zakladom.

 

V torek in sredo bo več borbenosti in dokazovanja svojega prav, želeli bomo dokazati, da velja naša, kar lahko vodi v dodaten nemir za nas in našo okolico. Opazili smo že, da kar nosimo v sebi odslikavamo zunaj sebe. Dogodek samo je, kako nanj odreagiramo pa je v večini odvisno od nas samih. Otrok izsiljuje (dogodek), bomo dokazovali svoj prav in uveljavili vse možne ukrepe, da mu dokažemo, da velja naša (reakcija) ali bomo jasno in stabilno skomunicirali ter postavili mejo v miru in ljubeče (reakcija). Nobena od situacij ni pravilna ali narobe, pomembno je, da se po katerikoli ne počutimo notranje nemočne. Sem zagovornik tega, da ima vsak starš notranji kompas, ki najbolje ve, kaj je za njegovega otroka najbolje. Več romantike lahko zaznamo v sredo proti večeru, odličen čas, da se posvetimo svoji boljši polovici, saj je to tisti del, ki ga velikokrat zanemarjamo.

 

PREBERITE TUDI: FOTO: Kako materinstvo spremeni žensko

 

Z Luno v Biku bomo v četrtek in petek bolj umirjeni in željni pospravljanja ali zaključevanja projektov. Pomirjeni bomo sami s sabo, več bo veselja in urejanja, lahko celo več nakupovanja. Ker bo aspekt med Luno in Marsom v petek spodbujal dodatno energijo si dovolimo to uporabiti za aktivno preživljanje časa v naravi, če nam narava dela le to omogoča. Nemirnost, neprijetne misli, ki se dogajajo tudi našim otrokom, predvsem v fazi od 8. let dalje se v neki meri ublažijo s tem, da fizično poskrbimo za svoje telo. Starš, ki aktivno išče načine za svoje boljše počutje in uporabi znanje ter informacije za vzgojo se veliko hitreje sooča z vprašanji, ki se pri odraščanju otrok pojavijo kot strela z jasnega. Dovolite mi, da z vami podelim svojo izkušnjo, ki se je pričela pri naši osemletnici. Pri nas so se nedavno nazaj pojavila vprašanja o minljivosti in času, ki beži hitro mimo nas.

 

Starš, ki je prestrašen in nima jasnih misli ter je prestrašen težje odgovarja na taka vprašanja, otroka pa pušča v negotovosti. Do določene starosti smo mi zadolženi za otrokovo kontrolo in varnost, saj njegovi možgani niso razviti še v tolikšni meri, da bi vse informacije povezal v celoto. Svoje stranke vedno spodbujam, da krepijo svoje znanje na različnih področjih, iščejo informacije, saj je to nekaj kar nam nihče ne more odvzeti. To je bogato znanje, ki nam služi večno.

 

Za vikend bo prijetno vzdušje za druženje in regeneracijo, prav tako pa bomo v nedeljo priča zanimivemu dogodku in sicer se Pluton – kralj podzemlja in preobrazbe premakne v svobodnega in svobodomiselnega Vodnarja. O temu pa več naslednji teden.

Zavedaj se, da s svojim delovanjem kot starš vplivaš na vse pretekle in nadaljnje generacije v svoji liniji. Čudovit/a si.

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
22
Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...
11
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
8
Z otrokom se je treba pogovarjati!
Otroci so naš največji zaklad. Neštetokrat zapisana besedna zveza, s katero se bo najverjetneje strinjal vsak starš. Vse...
4



Kreativna vizualizacija za začetnike
Priljubljen avtor Richard Webster v knjigi predstavlja učinkovit sistem vizualizacije za uresničenje vseh vaših sanj, vk...
Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?