|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Bralnice pod slamnikom: Niso vse knjige za hec!

Uredništvo Ringaraja.net, 16.4.2021
Založba Miš bo tudi letos izpeljala svoj tradicionalni mladinski literarni festival z naslovom Bralnice pod slamnikom, ki širi zavest o pomenu bralne kulture in medgeneracijskega sodelovanja.

image
Tudi letos tradicionalni mladinski literarni festival z naslovom Bralnice pod slamnikom (FOTO: Freepik.com)
/11


Če kdaj, je ravno v teh časih lahko knjiga človeku v uteho in oporo, zato se strokovnjaki še toliko bolj zavedajo pomembnosti spodbujanja branja kakovostne literature. Tudi zato se je založba Miš, kljub nepredvidljivim razmeram, odločila, da ob podpori Javne agencije za knjigo RS in občine Domžale tudi letos izpelje svoj tradicionalni mladinski literarni festival z naslovom Bralnice pod slamnikom, ki širi zavest o pomenu bralne kulture in medgeneracijskega sodelovanja.

 

Letos poteka že enajstič

Rdeča nit festivalskega dogajanja pa je tokrat spletena okrog problemske literature za otroke in mlade. Prav zato so organizatorji – Miš založba in soorganizatorske knjižnice iz Domžal, Tolmina, Idrije, Sežane, Nove gorice, Maribora, Novega mesta in iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska sobota – letošnji festival naslovili tematiki primerno, in sicer Ni hec.

 

Vse do junija

Letošnji festivalski dogodki, ki se bodo odvijali vse do junija, za zdaj potekajo v okviru festivalskih dni sodelujočih knjižnic in drugih ustanov preko spleta. Če bo situacija v prihodnjih tednih boljša, bodo organizatorji dogodke, kot je bilo v navadi v preteklosti, izpeljali tudi v živo, vključno s slovesnostjo ob zaključku letošnjega festivala sredi junijskih dni.

 

Niso vse knjige za hec: problemska literatura med bralci

Festivalsko dogajanje se je kot vsako leto tudi tokrat začelo s strokovnim srečanjem, ki je letos potekalo pod naslovom Niso vse knjige za hec: problemska literatura med bralci, na njem pa so kot vedno sodelovali priznani strokovnjaki s področja branja in literature, denimo mag. Tilka Jamnik, dr. Gaja Kos, dr. Vanesa Matajc in drugi.

 

Literarni natečaj za otroke in mladino

Festival je tudi letos razpisal literarni natečaj za otroke in mladino, na katerega se sodelujoči prijavljajo z najraznovrstnejšimi pisnimi in likovnimi izdelki, ki zajemajo letošnjo festivalsko temo.

 

PREBERITE TUDI: Da bodo otroci radi brali

 

Pogovori po spletu

Kot je v navadi, tudi letos festival gosti domače in tuje ustvarjalce otroške in mladinske književnosti, s katerimi bodo potekali pogovori po spletu, ogledati pa si jih bo moč na Facebook strani Miš založbe, na založbinem Youtube kanalu in na spletni strani festivala www.bralnice.si.

 

Osrednja tuja gosta

Letošnja osrednja tuja gosta sta norveška pisateljica Mina Lystad, ki je pri založbi ravno v času začetka letošnjega festivala izdala knjigo Fejk, lani pa še knjigo Luzerka, in nizozemski pisatelj Gideon Samson, ki je lani pri založbi izdal knjigo Dnevi na otoku.

 

knjiga fejk

Knjiga Fejk norveške pisateljice Mine Lystad

 

Pogovora z obema gostoma bo vodil Boštjan Gorenc Pižama; z Mino Lystad se bo pogovarjal v sredo, 21. aprila, ob 20. uri, z Gideonom Samsonom pa v četrtek, 20. maja, ob 20. uri. Vse redno osvežene informacije o omenjenih pogovorih in drugih dogodkih lahko spremljate na festivalski spletni strani www.bralnice.si in na spletni strani Miš založbe.

In še to: pri Miš založbi niso pozabili niti na najmlajše bralce! V okviru festivala je letos prikupna slikanica Mišja abeceda avtorice Tatjane Pregl Kobe in z ilustracijami Marte Bartolj. Namenjena je najmlajšim, ki se šele spoznavajo s svetom črk in branja.

 

PREBERITE TUDI: RINGARAJIN KLEPET: Skupno branje pomembno krepi družinske odnose

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
16
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...
12
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
10
Nenadno šepanje otroka - moramo biti zaskr...
Dva tedna po okužbi zgornjih dihal, na primer po prehladu, se lahko pojavi nenadno šepanje malčka ali otroka. Za kakšno ...
9



Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Ustvarjajmo skupaj: Ta čudovita pomlad
Narava se počasi prebuja iz zimskega spanja in sončni žarki nas prav nežno božajo ter vabijo v naravo. Raziskujte pomlad...