|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čompe ali sreča po gorenjsko

Hit Alpinea, 4.10.2022
Slovenci imamo radi krompir, zato nam tujci hudomušno pravijo, da smo krompirjevci ali krompirjev narod. Najbrž je to resnica, saj o njegovem pomenu za ljudi zelo zgovorno govorijo njegova številna lokalna imena.

image
Rezanje buč (Hit Alpinea)
/61


Tudi v družbi Hit-Alpinea imajo radi krompir, še posebej čompe. Tako radi, da so za trenutek celo pomislili, da bi krompirjeve počitnice poimenovali kar čompaste počitnice, ponudbo trenutno aktualnih paketov pa v kaj bolj hranljivo jesenskega, na primer gomoljček, pomfri, pire, in podobno.


Mislite, da pretiravajo in da se jim je popolnoma skisalo? Da so se preobjedli surovega krompirja? Brez skrbi, v redu so! Zdravi, čili in spočiti. Tako kot boste tudi vi, po oddihu v Kranjski Gori pod jesenskim soncem in ko se boste lahko do sitega najedli krompirja, saj njihov počitniški paket vključuje zajtrk in penzionsko večerjo.

 

Sreča je nenavadnih oblik in podoba najbolj priljubljene poljščine v deželi Kranjski je le ena izmed njih. Sreča je tudi vonj po omamno dišečih krhkih maslenih piškotih nepravilnih oblik in rahlo zažganih robov, ki se spretno vije po hotelskih hodnikih ravno vam v nos. Spekle so jih majhne ročice najmlajših hotelskih gostov skupaj s Hitovimi hotelskimi animatorji.

Sreča je v drobnih stvareh. Kot odpadlo listje pisanih barv, ki šelesti pod vašimi koraki med jesenskim sprehodom po Kranjski Gori. Tjarampadadi, srečo je tudi na vrvici - zato nobenih skrbi, saj ste kosmati štirinožni prijatelj in vi, v (nekaterih) tamkajšnjih hotelih dobrodošli.

In sreča je krompir. Tak nad žerjavico pečen je odličen, tak »počitniški« pa še boljši. Nič čudnega torej, da so pri Hit Alpinei ponudbo v paketu Krompirjeve počitnice obarvali temu imenu primerno.

 

peka piškotov

Sreča je vonj po omamno dišečih krhkih maslenih piškotih, ki so jih spekle majhne ročice najmlajših hotelskih gostov skupaj s Hitovimi hotelskimi animatorji. (FOTO: Hit Alpinea)

 

Ker o krompirju vemo že skoraj vse, so mu na Gorenjskem dodali še zelje in tako dobili Presnjak. Prvič slišite? Podajte se v Kajžnkovo hišo v Ratečah in na poseben in sila zanimiv način odkrijte kaj to je. Pa veste, da ga lahko pripravite tudi sami doma. Seveda, če imate krompir. Tistega ta pravega. In takega v prenesenem pomenu – torej, če boste imeli srečo in našli izhod! Kajžnkova hiša namreč ni le stara domačija, je tudi prvi Muzej pobega v Evropi. Če bo torej ta jesenski gomolj na vaši strani, boste po uri in pol vedeli kako v Ratečah pripravijo čompe na tisoč in en način, pa tudi kdo je imel zvrhano vrečo »krompirja« pri prvih spustih po planiških skakalnicah pred davnimi leti. Muzej pobega je namreč del stalne muzejske razstave, za igro pa uporablja prave muzejske eksponate in rekvizite.

Vstop v muzej je za celotno družino del ponudbe počitniškega paketa hotelov omenjen družbe. S paketom si privoščite oddih, zabavo, počitnice, razvajanje, krompir in »krompir« – vse je možno. Si je rekel že Kolumb in namesto proti Indiji odjadral v Ameriko. Vi pa v Kranjsko Goro.

 

muzej pobega

Kajžnkova hiša ni le stara domačija, je tudi prvi Muzej pobega v Evropi. (FOTO: Hit Alpinea)

 

Zdaj ste na vrsti vi. Sledite tej povezavi in rezervirajte svoj počitniški oddih. Za vse, ki ste vztrajali in prebrali članek do konca pa so pripravili posebno kodo za popust KROMPIR5. Če to ni »krompir« …

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dobrodelna misija v Afriki: Žalostni obraz...
Otroci do 10. leta ne vidijo koščka mila, nimajo zobne ščetke, ne morejo priti niti blizu šole, ne le v šolo. Na par dni...
3
Grad Bogenšperk
Grad Bogenšperk leži v občini Šmartno pri Litiji. Grad je dvonadstropna stavba s štirimi raznorodnimi trakti, ki povezuj...
3
Z dojenčkom na morje: na kaj ne smete poza...
Na kaj moramo biti pozorni, ko gremo z dojenčkom na morje? Praktične nasvete je v video prenosu v živo pripravila Janja ...
3
Z avtodomom po Sardiniji
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
3



Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
Družinska potovalna lekarna: seznam pomemb...
Pripravili smo seznam stvari, ki jih je zelo priporočljivo vzeti s seboj, ko se odpravljate na dopust z malčkom. Preveri...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?