|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dan Zemlje pri Polžkih iz vrtca Kekec

Uredništvo Ringaraja.net, 24.1.2010
Otroci iz vrtca Kekec-skupina Polžki pridno ločujemo odpadke in jih nosimo na ekološke otoke. Posadili smo tudi veliko zelenja za katerega skrbimo.

image
/11


DAN ZEMLJE

 

Spremembe v naravi nas silijo, da začnemo razmišljati o naši Zemlji.

 

Vsi v vrtcu se zavedamo, da mora biti naše vedenje do narave spoštljivo in odgovorno. Zato naše otroke že zelo zgodaj seznanjamo z ekologijo. To je in bo velika popotnica za nas in za naslednje rodove,da bodo tudi oni odraščali v čisti in zdravi naravi.

 

Otroci iz vrtca Kekec-skupina Polžki pridno ločujemo odpadke in jih nosimo na ekološke otoke. Posadili smo tudi veliko zelenja za katerega skrbimo. Čeprav so otroci še majhni, stari 2-3 leta, že vedo, da nam zelene rastline dajejo kisik, ki je potreben za življenje.

 

Vedo tudi kako pomembna je čista voda, urejeno okolje, zdrava prehrana, čisti zrak... Skupaj smo posejali semena rožic, jih skrbno zalivali ter tako vzgojili sadike rož. Sadike smo presadili v jogurtove lončke, te dali v okrasni lonček, katerega smo sami okrasili z mavcem in ga pobarvali.

 

Ob dnevu zemlje pa smo naše rožice razdelili: staršem, sodelavkam, nesli pa smo jih tudi na policijsko postajo, pošto, banko, občino, cvetličarno, lekarno, knjižnico, upokojencem, z namenom, da začnejo razmišljati o ekologiji. Vsi so nas lepo sprejeli in obljubili, da se bodo trudili za čisto okolje.

 

Tako kot bodo rasle in uspevale te rožice, tako bodo tudi ti otroci rasli in uspevali vsak na svojem področju, v srcu pa bodo nosili spoštljiv odnos do narave, ki sva jim ga privzgojili vzgojiteljici Slavka in Nuša.

 

Z veseljem pa si bodo zapeli pesem, ki smo si jo izmislili na dan zemlje.

 

RAD IMAM NARAVO

 

IN ŽIVIM JAZ ZDRAVO.

 

GIBAM SE V NARAVI,

 

KORENJAK SEM PRAVI.

 

LOČIM ZDAJ VSE SMETI,

 

ZEMLJA BODI BREZ SKRBI!

 

PRIDNO ZATE BOM SKRBEL

IN TE VEDNO RAD IMEL

 

VVZ Kekec- skupina Polžki

 

Vzg. Slavka Potokar in Nuša Košak

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Težave so, zelišča tudi – KAJ PA ZDAJ?
V torek, 10.4.2012, ob 16.30 uri vas v prostorih Waldorfskega vrtca Maribor – Mavrična dežela, Wilsonova 18, Maribor, va...
6
In rodila se je … ekotržnica!
Imate eko tržnico v bližini vašega kraja? Sreča! Če je v vašem kraju še nimate, zavihajte rokave in prišla bo.
3
Teden globalnega učenja
Teden bodo zaznamovali številni dogodki, ki se bodo odvijali po celi Sloveniji, sodelovalo pa bo mnogo organizacij, šol ...
3
Poznate Ghee (kuhano maslo)?
Ghee - najbolj univerzalna maščoba na Zemlji.
3



Na BIO kmetiji je lepo!
videophoto
Ringarajevci smo se s HiPP-om odpravili na potep na Bio kmetijo Ljubica. Preberite si in poglejte video, kako smo užival...
Dren – zdravilen za ljudi,tudi ptice ga im...
Ljudski rek ¨Zdrav kot dren¨ je še kako resničen, ko spoznamo zdravilne učinke, ki nam jih nudi ta rastlina.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?