|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Desetletniki na Facebooku: da ali ne?

Helena Mlakar, 30.4.2015
Na spletnem socialnem omrežju Facebook je iz dneva v dan več uporabnikov. Med njimi pa so seveda tudi otroci. Je prav, da imajo svoj profil že desetletniki?

image
Kdaj je pravi čas za Facebook? (Freedigitalphoto.net)
/11


Večina uporabnikov Facebooka so zagotovo mladi ljudje, med njimi tudi otroci. Danes ni nič nenavadnega to, da spletna omrežja uporabljajo otroci v nižjih razredih osnovne šole. Mnenja staršev o tem so deljena. Nekateri so mnenja, da s tem ni nič narobe, spet drugi menijo, da so otroci še premladi za uporabo takšnega načina komuniciranja.

Predpisi na priljubljenem omrežju določajo, da se nanj lahko prijavi vsak, ki je starejši od 13 let. Pa vendar, brez težav tudi mlajši otroci ustvarjajo svoj profil ter sklepajo prijateljstva s svetom.

Starši se sprašujejo, kdaj je pravi čas, da otroku dovolijo uporabo Facebooka. Katera je tista starostna meja, ko bo otrok že dovolj zrel, da bo znal pravilno uporabljati svoj profil.

Z otrokom se pogovorite, vprašajte ga, zakaj si želi svoj profil. Povejte mu, kakšne nevarnosti pretijo nanj na Facebooku (in ostalih spletnih omrežjih) in kako narediti svojo stran varno. Starši lahko otroku pomagate tudi tako, da vsake toliko časa preverite zaščito otrokovega profila. Vedeti morate, da Facebook (prav tako ostala omrežja) stalno dodaja različne funkcije in se varnosti zid zaradi tega lahko spremeni.

Otroku povejte tudi, da fotografija, ki jo objavi, stavek, ki ga napiše, podatek, ki ga izda na socialnem omrežju, ostane za vedno. O tem, kako naj otrok varno uporablja spletna socialna omrežja, si preberite TUKAJ.

Na hrvaškem portalu so starše vprašali, koliko let naj bi imel otrok, ko odpre svoj profil na Facebooku. 75 odstotkov vprašanih je menilo, da morajo biti otroci starejši od 15 let, pet odstotkov jih meni, da otroci profila v nobeni starosti ne potrebujejo, 20 odstotkov je odgovorilo, da imajo svoj profil lahko že otroci, stari deset let.

 

Kaj pa menite vi? Zapišite svoje mnenje na forum.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
15
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
14
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
8



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?