|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dobrodelni prispevki za Pediatrično kliniko

Uredništvo Ringaraja.net, 6.4.2016
Seznam potrebnih naprav, ki jih za lažje in boljše delo potrebujejo na Pediatrični kliniki, se k sreči s pomočjo donatorjev vztrajno krajša. Z akcijami zbiranja sredstev pa v Ustanovi za novo Pediatrično kliniko nadaljujejo.

image
Darujte za hitrejše okrevanje otrok!
/11


V Ustanovi za pediatrično kliniko so konec januarja s pomočjo dobrih ljudi več oddelkom Pediatrične klinike predali videobronhoskop za preglede in odvzeme vzorcev otroških pljuč, ki omogočajo sodobno diagnostiko otroških pljučnih bolezni, prenosni elektroencefalograf (EEG) za diagnostiko možganskih bolezni pri hudo bolnih otrocih v bolniški postelji in elektrokardiograf (EKG) za odčitavanje bolezni srca. Poleg tega so darovali še stetoskope, oftalmoskope, otoskope, prenosni aspirator, prenosne kisikove jeklenke, ki bodo omogočili kvalitetnejše delo zdravnikov.

 

Zbiranje sredstev se nadaljuje

Seznam potrebnih naprav se k sreči s pomočjo donatorjev vztrajno krajša in v Ustanovi z zbiranjem sredstev nadaljujejo tudi v prihodnje. 

 V pomladanski akciji zbirajo za napravo za uroterapijo za otroke z inkontinenco, ki je naprava za učenje uporabljanja pravilnih mišičnih skupin za nadzor uhajanja urina. Prilagojena je otrokom. Na kožo nalepljene elektrode prenašajo informacije o krčenju mišic v napravo, ki le-te prevedejo v animacijo, zanimivo za otroke. Z nadzorovanim krčenjem določenih mišic otrok usmerja ribice v morju, opice v džungli ali gozdne vile z metuljčki. S ponavljanjem in nadzorovanim krčenjem trebušnih mišic in mišic medeničnega dna se otrok nauči uporabe pravih mišičnih skupin, ki jih tudi okrepi. S tem se pomembno izboljša kontrola nad praznjenjem sečnega mehurja in sposobnost hotene kontrole zadrževanja urina. Zmanjšajo se težave s pogostim uriniranjem in uhajanjem urina, tako pri funkcionalnih motnjah kot nevroloških motnjah sečnega mehurja.

 

Poleg tega zbirajo še za dve napravi, s katerima bodo olajšali delo zdravnikom, skrajšali čakalne vrste in uspešno višali kakovost zdravljenja otrok na Pediatrični kliniki.

  • Prenosni monitor življenjskih funkcij
  • Tehtnica za novorojenčke

 

Doniraj zdaj!

Z prispevkom za omenjene naprave lahko h kakovostnejšem zdravljenju prispevate tudi vi. Ustanovo za novo Pediatrično kliniko lahko podprete s poljubno donacijo prek Paypala ali na TRR SI56 0510 0801 0447 959 (Abanka d.d.). Uporabite sklic: SI00 0405 ter kodo namena: CHAR. V namen lahko zapišete, za katero napravo donirate in sredstva bodo namenili za napravo po vaši izbiri.

V sklad Ustanove za novo Pediatrično kliniko lahko prispevate tudi:

  • z SMS donacijami na 1919 s ključno besedo OTROK5 ali OTROK ali tako da
  • glasujete za Ustanovo na portalu www.chariyo.com ali 
  • prostovoljno prispevate v restavracijah McDonald's, ki bo s tako zbranimi sredstvi omogočil nakup novega EKG za KO za neonatologijo. 

Hvala vam.

 

Kontakt: 031 420 200 ali ustanovapk@gmail.com.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je vaš otrok samostojen?
Že majhni dojenčki razvijajo sposobnost, da se lahko igrajo in zamotijo sami. Takšno samostojnost v igri je potrebno spo...
5
Zabavne aktivnosti z otroki
Obdobje toplejših, poletnih dni se hitro približuje in s tem tudi poletne počitnice. Namesto da otroci svoj prosti čas p...
5
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
4
Prespali smo v vrtcu
Vrtec Miškolin, enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tina Hrovatič
4



Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?