|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dodatek za veliko družino za leto 2018

Uredništvo Ringaraja.net, 10.4.2018
Starši, ki imate tri otroke ali več in prejemate otroški dodatek, vloge ne rabite vlagati, saj morajo po uradni dolžnosti to urediti pristojni centri za socialno delo. Več o dodatku za veliko družino in drugih pogojih preveri v članku!

image
Velika družina je družina s tremi otroki ali več.
/11


Iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so sporočili točne zneske dodatka za veliko družino v letu 2018: 

  • Dodatek za družino s tremi otroki znaša 395 evrov.
  • Dodatek za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov.

 

Oba dodatka se izplačata v enkratnem znesku in sicer 12. aprila 2018, ko bo več kot 22 tisoč slovenskih družin prejelo dodatek za veliko družino.

 

Katera družina je velika družina?

Velika družina je družina, ki ima v koledarskem letu najmanj en dan tri ali več otrok do starosti 18 let. Če je kateri koli otrok starejši od 18. let, pa je družina še vedno velika, če ima otrok status učenca, dijaka, vajenca ali študenta, vendar najdlje do 26. leta starosti.

 

Kdo je upravičen do dodatka?

Pravico do dodatka za veliko družino ima eden od staršev, vendar le pod pogojem, da ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji in izpolnjuje premoženjski cenzus, ki v letu 2018 znaša 659,30 evra na družinskega člana.

 

Je treba oddati vlogo?

Za vse upravičence do otroškega dodatka, ki ne presegajo cenzusa za dodatek za veliko družino in za vse, ki so že v letu 2017 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, bodo pristojni centri za socialno delo po uradni dolžnosti odločili o pravici do dodatka za veliko družino, kar pomeni, da staršem ni treba vlagati posebne vloge.

Kaj pa v primeru, da boste pogoje za veliko družino izpolnjevali po 12. aprilu 2018, ko bodo izplačila dodatka za veliko družino za tekoče leto že mimo? Če ste upravičeni tudi do otroškega dodatka, vam vloge za dodatek za veliko družino ni treba oddati, saj bo to ponovno po uradni dolžnosti uredil center za socialno delo. Sicer jo morate najkasneje do konca tekočega leta vložiti sami, najdete pa jo tukaj:

 

V letu 2018 pričakujete četrtega otroka?

Če boste prejeli dodatek za družino s tremi otroki in boste v letu 2018 rodili četrtega otroka, ste po rojstvu otroka oz. ko izpolnjujete pogoje za dodatek za družine s štirimi ali več otroki upravičeni do izplačila razlike med prvim in drugim dodatkom - torej v znesku 85 evrov. Če prejemate otroški dodatek, vam vloge ponovno ni treba vlagati, bo tudi za razliko poskrbel center za socialno delo, v nasprotnem primeru morate vlogo za razliko med dodatkov za družine s tremi otroki in dodatkom za družine s štirimi ali več otroki vložiti najkasneje do konca tekočega leta.  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
10
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
10
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
5
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
5



Lepe misli o mami
Nič ni narobe, če si lepo misel sposodimo od drugih, lahko pa nam je navdih za lastne besede, zato smo zbrali nekaj čudo...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...