|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dodatna sredstva za hrano najbolj ogroženim

Uredništvo Ringaraja.net, 7.3.2021
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v okviru blaženja posledic epidemije COVID-19 v letu 2020 za več kot 20 odstotkov povečalo prvotna sredstva namenjena nakupu prehranskim izdelkov.

image
Na ministrstvu so pripravili spremembo Operativnega programa za hrano (FOTO: Freepik.com)
/11


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v okviru blaženja posledic epidemije COVID-19 v letu 2020 za več kot 20 odstotkov povečalo prvotna sredstva namenjena nakupu prehranskim izdelkov. Ker v prihodnosti pričakujejo poslabšanje socialnega položaja prebivalstva, so pripravili spremembo Operativnega programa za hrano in/ali osnovno materialno pomoč iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim, s katero se bo zagotovilo dodatna EU sredstev v višini 8.915.788 evrov.

 

Pričakujejo poslabšanje položaja

V letu 2020 se je socialni položaj v Sloveniji poslabšal. višalo se je število prejemnikov denarne socialne pomoči, kar je povezano predvsem z izgubo zaposlitve in posledično vira dohodkov, saj so se zaradi omejitvenih ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19 številne gospodarske panoge zaprle. Na ministrstvu pričakujejo, da se bodo glede na napovedi vpliva epidemije COVID-19 na družbeno in gospodarsko situacijo v Sloveniji v prihodnje, letne potrebe po pomoči v hrani v naslednjih letih povečale. S tem se bo povečala osnovna potreba po pomoči v hrani za približno 25 odstotkov. To pomeni, da sredstva iz obstoječega programa ne zadostujejo za zagotavljanje minimalnega obsega pomoči najbolj ogroženim v naslednjih treh letih.

 

PREBERITE TUDI: Epidemija in otroci: Kako zmanjšati negativen vpliv?

 

Dodatna EU sredstva

Zato so na ministrstvu predlagali spremembo, katere ključni namen je zagotoviti dodatna EU sredstva v višini 8.915.788 evrov, s katerimi bo ministrstvo do konca leta 2023 zagotavljal dodatne količine hrane najbolj ogroženim, še zlasti tistim, ki jih je epidemija COVID-19 še posebej prizadela, financiral stroške humanitarnih organizacij za razdeljevanje dodatne hrane in izvajanje spremljevalnih ukrepov, ki so namenjeni izboljšanju socialne vključenosti prejemnikov hrane, ter zagotavljali tehnično pomoč za nemoteno izvajanja in upravljanje programa.

Ves čas sicer sproti rešujejo razmere, so zapisali na spletni strani govi.si: "Med drugim je ministrstvo z dobavitelji prehranskih izdelkov dogovorilo predčasno pomladno dobavo izdelkov. V mesecu maju 2020 je bilo tako v skladišča partnerskih organizacij dobavljenih okrog 1.214.000 kg hrane (pšenična moka, mleko, olje, riž, testenine, konzervirani pelati, konzerviran fižol). Prav tako je ministrstvo predlagalo, Vlada Republike Slovenije pa dne 12. 5. 2020 sprejela sklep o prerazporeditvi 600.000 EUR iz leta 2022 v leto 2020, kar je ministrstvu omogočilo, da je septembra 2020 v skladišča partnerskih organizacij dobavilo dodatnih 500.000 kg hrane. V skladišča obeh partnerskih organizacij je bilo tako v letu 2020 dobavljeno skupaj 4000 ton hrane."

 

PREBERITE TUDI: Pretresljive zgodbe, ki so jim ob epidemiji izpostavljene družine

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
5
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
5
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
4
Logopedske pravljice pri težavah z razvoje...
Sodobnim zvočnim pravljicam Lahkonočnice se je pridružila serija 12 logopedskih pravljic z vajami za razvoj poslušanja i...
4



Dobrodelna pustna nagradna igra Fala Slončka
Naj fotografija vaših pustnih dobrot osreči otroke v stiski, vam pa prinese čudovito nagrado.
Je prav, da so otroci na plaži nagi?
Če pogledamo nazaj, je bilo nekoč povsem normalno, da so otroci na plači tekali naokrog z nagimi ritkami, danes pa števi...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?