|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja

Uredništvo Ringaraja.net, 23.3.2024
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečnost, lahko uporabite preprosto domačo metodo s sladkorjem, ki nosečnost pokaže še pred zamujanjem menstruacije.

image
Ste noseči ali ne: ugotovite kar doma s pomočjo sladkorja. (Freepik.com)
/11


Za ugotavljanje nosečnosti obstaja več »domačih« testov nosečnosti, s katerimi lahko še pred prvim najbolj očitnim znakom nosečnosti, zamujanjem menstruacije, ugotovite ali ste noseči ali ne. Eden takšnih testov za nosečnost je sladkorni test, ki ga lahko kadarkoli izvedete kar doma.

 

Sladkorni test nosečnosti: ali res deluje?

Pri sladkornem testu nosečnosti gre za metodo ugotavljanja nosečnosti, s katero lahko s preprosto sestavino, ki jo ima vsakdo v kuhinji, sladkorjem, ugotovite ali ste noseči ali ne. Sladkor v urini pokaže prisotnost nosečniškega hormona, imenovanega hCG.

Kako lahko tako preprosta stvar, pokaže prave rezultate, se verjetno sprašujete. Čeprav ni nikakršnega znanstvenega dokaza, da naj bi metoda res delovala, mnoge ženske pravijo, da ta test nosečnosti res deluje. Enak, vendar bolj razvit sistem, uporabljajo tudi v klasičnih testih za nosečnost, kjer je sladkor prav tako pokazatelj pristnosti nosečniškega hormona. Ko hCG, prisoten v urinu, pride v stik s sladkorjem, ta prepreči razstapljanje sladkorja. Namesto tega se sladkor sprime v grudice.

 

PREBERITE TUDI: Starodavni test za ugotavljanje nosečnosti

 

Kako lahko sladkorni test za nosečnost izvedete doma?

Za domači test nosečnosti s sladkorjem potrebujete naslednje:

- sladkor v kristalih

- suho, sterilizirano posodo

- svež, prvi jutranji urin

 

Postopek za ugotavljanje nosečnosti s pomočjo sladkorja je povsem enostaven:

1. V suho, sterilizirano posodo dajte nekaj žlic sladkorja.

2. V drugo posodo (ki naj bo prav tako čista in neoporečna) zberite svoj prvi jutranji urin.

3. Urin zlijte v posodo, v katero ste dali sladkor.

4. Pustite nekaj minut.

5. Opazujte, kako urin reagira s sladkorjem.

 

Rezultat je, tako kot na »uradnem« testu za nosečnosti, lahko pozitiven ali negativen, in sicer:

Pozitiven: Če se sladkor v urinu ne bo razstopil, ampak sprijel v grudice, potem je zelo velika verjetnost, da ste noseči.

Negativen: Če se sladkor v urinu razstopi, kaže na to, da v urinu ni prisoten hCG hormon, kar pomeni, da ni prišlo do zanositve.

 

test nosečnosti

 

Kdaj je pravi čas, da opravite test nosečnosti s sladkorjem?

Hormon hCG je ključni pokazatelj nosečnosti. Približno dva tedna po zanositvi se stopnja tega hormona v ženskem telesu poveča. Koncentracija hormona je največja prav v prvem jutranjem urinu, saj se kasneje v njem pojavijo tudi druge sestavine, ki lahko vplivajo na rezultat testa. Zato je za najbolj zanesljiv rezultat najbolje, če ta test nosečnosti izvedete takoj zjutraj, ko ustanete.

 

Sladkorni nosečniški test ni stoodstoten

Domači test za nosečnost s sladkorjem ni stoodstotno zanesljiv, saj lahko na rezultat vplivajo različni dejavniki, na primer: pomanjkljiva higiena, okolje, čas opravljanja testa, nečistost uporabljenih pripomočkov pri testiranju. Priporočljivo je, da teden ali dva po zamujanju menstruacije uporabite še test nosečnosti, ki si ga kupite in je uradno potrjen kot zanesljiv test nosčenosti. Čeprav je sladkorni nosečniški test skorajda brezplačen, namreč ni nobenega znanstvenega dokaza, da je to res pravi pokazatelj nosečnosti oziroma nenosečnosti.

Kljub temu, če mislite, da ste noseči, je lahko sladkorni test za nosečnosti hitra potrditev vaših domnev in ga lahko izvedete kadarkoli doma, nikakor pa se nanj ne morete popolnoma zanesti, tako kot to velja pri kupljenih testih za nosečnost.

 

PREBERITE TUDI: Test nosečnosti - kako ga pravilno uporabiti?

 

VIR: momjunction.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
8
10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.
7
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
5
13 znakov, da pričakujete fantka
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dal...
4



Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?