|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Lidlova donacija Deluxe letos za učne pripomočke slepih in slabovidnih otrok ter otrok z avtizmom

P.R., 16.11.2023
Ob izteku leta Lidl Slovenija v okviru prodaje izdelkov lastne premium blagovne znamke Deluxe tradicionalno del sredstev od prodaje teh izdelkov podari v dobrodelne namene.

image
/11


Tudi tokrat jih bodo namenili otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo pomoč in podporo pri zdravljenju ali razvoju. Letos bodo to otroci iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne (Center IRIS), kjer se šolajo slepi in slabovidni otroci od vrtca do srednje šole ter otroci z avtizmom. Z zbranimi sredstvi za nakup prilagojenih učnih in izobraževalnih pripomočkov jim bo Lidl Slovenija omogočil bolj kakovosten in prilagojen učni proces.

Izdelki Deluxe, ki so v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji že na voljo, bodo kupcem polepšali praznične trenutke z izvrstnimi gurmanskimi delikatesami, kot so siri, salame, izbrani morski sadeži, ribe ter bogat nabor sladic in drugih dobrot. V Lidlu Slovenija pa so ponosni, da bodo ti izdelki poleg odlične kakovosti že enajsto leto zapored imeli tudi dobrodelno noto. Letošnjo donacijo bo spremljal še prav poseben rakun, ki je glavna zvezda Lidlove mednarodne praznične kampanje. Rakun v okviru kampanje sporoča, da lahko že majhne geste naredijo veliko spremembo in pomagajo ustvarjati čarobno razpoloženje, pri tem pa ga vodi močan čut za pomoč skupnosti. Tako je sporočilo Lidlove mednarodne kampanje Deluxe letos še posebej povezano z donacijo, saj bo rakun v Lidlovih trgovinah po vsej Sloveniji na prodaj kot plišasta igrača, del sredstev od prodaje pa bo prav tako namenjen predstavljeni donaciji.

»Izdelki Deluxe niso namenjeni le prazničnemu razvajanju, ampak imajo že vrsto let tudi dobrodelni namen – z njimi pomagamo otrokom in mladostnikom pri premagovanju bolezni ali drugih izzivov. V tem času smo donacijo v okviru uresničevanja svoje strategije trajnosti in družbene odgovornosti ter tudi pobude Ustvarimo boljši svet izročili v roke številnim ustanovam in organizacijam po vsej Sloveniji, ki otrokom in mladostnikom ponujajo podporo pri zdravljenju bolezni, rehabilitaciji ali drugo potrebno pomoč. Tokrat smo se povezali s Centrom IRIS, kjer so našo donacijo res srčno sprejeli, zato se veselimo še ene dobrodelne zgodbe, ki bo prihajajoče praznične dni za marsikoga naredila še lepše,« je ob napovedi donacije dejal Peter Kebrič, direktor nabave v Lidlu Slovenija.


Z donacijo do boljših pogojev za otroke pod okriljem Centra IRIS

Center IRIS je ustanova državnega pomena in edini javni zavod v Sloveniji, katerega dejavnost je izvajanje prilagojenih vzgojno-izobraževalnih programov za slepe in slabovidne od vrtca do srednje šole. Pri svojem delu se na Centru IRIS srečujejo s potrebami po specifičnih pripomočkih. »Novice o donaciji Lidla Slovenija smo se zelo razveselili, saj bodo novi pripomočki pomembno pripomogli k izboljšanju življenja otrok s posebnimi potrebami tako v našem centru kot tistim v inkluziji, ki obiskujejo redne osnovne šole. Ta plemenita gesta ne pomeni le finančne podpore, temveč je tudi potrditev našega poslanstva, da skupaj z organizacijami, kot je Lidl Slovenija, gradimo boljšo skupnost, kjer ima vsak posameznik ne glede na svoje posebne potrebe enake možnosti za razvoj,« je dejala Romana Kolar, ravnateljica Centra IRIS.

Z zbranimi sredstvi donacije bodo lahko izvajali bolj kakovosten in prilagojen učni proces, učiteljem in otrokom pa zagotovili boljše pogoje za delo in razvoj. Na Centru IRIS se trenutno šola približno 42 slepih in slabovidnih otrok ter 44 otrok z avtizmom, poleg tega pa pomoč zagotavljajo še okoli 400 slepim in slabovidnim otrokom po vsej Sloveniji, ki se sicer šolajo v splošnih šolah.

 

Od pediatrične klinike do slovenskih porodnišnic

Z donacijo Deluxe, ki jo Lidl Slovenija podarja v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, so do danes sodelovali s Pediatrično kliniko v Ljubljani, URI Soča, Društvom Junaki 3. nadstropja ter z ljubljanskim, mariborskim in portoroškim zavodom oziroma centrom za gluhe in naglušne otroke in mladostnike. V lanskem letu, ob 10-letnici donacije Deluxe, so pripravili obširnejšo akcijo in v okviru donacije vsem slovenskim porodnišnicam podarili grelna gnezdeca za prezgodaj rojene otroke. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
8
Črevesna zapora
Ileus je motnja v prehodnosti črevesa. Vzrok za motnjo je lahko mehaničen ali pa funkcionalen. Simptomi in znaki so odvi...
5
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4



Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?