|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dražijo se ljubljanski vrtci

Uredništvo Ringaraja.net, 26.9.2023
V ponedeljek so ljubljanski mestni svetniki izglasovali podražitev vrtca. Hkrati se spreminja tudi igralna površina na posameznega otroka.
Ključne besede:

image
Dražijo se ljubljanski vrtci. (Foto: Freepik.com)
/11


V ponedeljek so v Ljubljani mestni svetniki glasovali o predlogu, da se podražijo cene vrtca. Cene programov bodo tako z oktobrom višje za 27 odstotkov, starši pa bodo zaradi uvedbe draginjske subvencije v povprečju plačevali 15 odstotkov več. Opozicija se s predlogom ni strinjala in opozarja na koalicijsko pogodbo, ki predvideva brezplačno šolsko in predšolsko vzgojo.

 

Kakšne bodo nove cene?

Nove cene bodo tako kot doslej močno odvisne od dohodninskega razreda staršev. Če starši v drugem dohodninskem razredu za najmlajše otroke v prvem starostnem obdobju zdaj mesečno plačujejo 44 evrov, bodo po podražitvi z vsemi subvencijami in popusti plačevali slabih 51 evrov. Starši v 5. dohodninskem razredu, ki zdaj plačujejo dobrih 166 evrov, naj bi po novem plačevali skoraj 191 evrov. Starši v najvišjem devetem dohodninskem razredu, ki danes za varstvo plačujejo skoraj 366 evrov, pa naj bi po novem z vsemi popusti plačevali slabih 420 evrov.

 

PREBERITE TUDI: Stiska staršev, ko otrok noče v vrtec ali šolo

 

Zakaj je prišlo do zvišanja cen?

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) pojasnjujejo, da je zvišanje cen programov vrtcev nujno zaradi bistveno višjih stroškov dela, materiala in storitev ter stroškov živil od leta 2019, ko so nazadnje zvišali cene vrtcev. Ocenjujejo, da bodo letos v vrtcih imeli 9,98 milijona evrov več dodatnih stroškov kot leta 2022.

 

Spreminja se tudi kvadratna površina na otroka

Potrdili so tudi predlog manjše notranje igralne površine na otroka. Ta se bo iz zdajšnih 4 metrov zmanjšala na 2 kvadratna metra, pri čemer se za izračun notranje igralne površine na otroka upošteva dejansko število vključenih otrok. V opoziciji so opozarjali na prenatlačenost vrtcev ter na to, da se na manjši površini hitreje širijo bolezni, medtem ko je župan Janković dejal, da je sklep treba sprejeti, saj hočejo v vrtce sprejeti vse otroke, ki zanje zaprosijo.

 

PREBERITE TUDI: Most med načinom bivanja doma in v vrtcu

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
11
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
6
Prvič v vrtec? Pri nas je zabavno!
Vrtec Šmarje pri Jelšah, vzgojiteljici Ksenija Šket in Irena Artnak
5
Uvajanje otroka v vrtec
Za otroka je vstop v vrtec zelo stresen dogodek. Pride v ustanovo, kjer je za njega vse novo in drugače - novi ljudje in...
4



Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Na dvorišču ni ograje
Pri založbi Didakta je pravkar izšla knjiga Ferija Lainščka: NA DVORIŠČU NI OGRAJE.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?