|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Družina na kolesu

Tina Južnič, 21.7.2010
Končno! Prišel je čas, ko se spet lahko s kolesom odpeljem do mesta. Trikrat hura za otroški sedež za na kolo!

image
/11


Je že res, da se je ob majhnem otroku potrebno odpovedovati nekaterim aktivnostim, ki smo jih imeli, preden smo postali družina. Ampak, Gaj raste in možnosti, da bo spet vse po starem, le z novim družinskim članom, je vedno več.


Kako osvežujoč občutek, da lahko končno spet začnem uporabljati svoje 'novo' kolo, ki sem ga od svojih najbližjih prejela za trideseti rojstni dan. Zaradi moje nosečnosti in malega dojenčka, ga je več uporabljal Matej kot jaz, te dni pa je končno napočil čas, ko se spet lahko usedem nanj in se odpeljem v mesto. Naš fantek je star že dobro leto in pol in prišel je čas, ko se lahko skupaj odpeljemo na potep.


Ko je Gaj videl, kaj se mu obeta, je bil navdušen. V pričakovanju se je usedel na svoj novi, malenkost višji sedežek in čakal, da se bomo premaknili. O ne, mali fantiček, preden se odpeljemo bo potrebno dati na glavo čelado. »Ne, ne, ne! Don, don!« (prevod: Ne, nočem čelade, dol z njo) je na vse grlo protestiral Gaj. A nič ni pomagalo. Tokrat sva bila midva z Matejem bolj vztrajna. »Čisto počasi pelji naprej, jaz pa mu bom medtem namestil in pripel čelado,« mi je svetoval.

Precej v dvomih, s skrbjo, da ne prestrašim malega fantka, sem poslušala njegovega očka. In glej ga zlomka. V naslednjih dveh metrih je bila čelada pripeta, Gaj pa se je že zadovoljno oziral okoli sebe. Pravzaprav je bil kar takoj za akcijo. Ko sva se pripeljala do glavne ceste, je že imel svoje zahteve: »Din don. Tam,« me je usmerjal, kam naj peljem.


Tako smo se dve leti po tem ko sem dobila v dar kolo, prav tako na moj rojstni dan, vsi skupaj odpeljali proti mestu, mimo cerkve, čez center, še malo naprej in nazaj proti domu. Vsi trije smo se navdušeno »izkrcali« s svojih koles in navdušeno ponovili vajo še naslednji dan.


Začelo se je novo poglavje. Ponovno smo postali za eno stopnjo bolj mobilni, kar mi je zelo všeč. Obožujem gibanje in kljub praktičnosti avtomobila bolj navijam za mestno vožnjo s kolesom … do nadaljnjega, ko se bomo tja odpravili kar peš.




Več o ostalih dogodivščinah mamice Tine in njenega malega navihanca Gaja,

lahko preberete v Mamičinem kotičku.


 

Preberi še:

Pomladno potepanje s kolesom

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
6
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
4
Čvekamo z dr. Marjeto Kladnik Jene
Klepetali smo z doktorico medicine, ki se v službo vozi z vlakom, je mama petih otrok in pravi, da se ljubezen z vsakim ...
4
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
4



BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?