|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ekofest v Galiciji

www.ekoci.si, 6.12.2011
Ekocivilna iniciativa Slovenije izvaja aktivnosti izmenjave znanj, dobrih in izkušenj ter prijetnega druženja kontinuirano enkrat mesečno v sodelovanju s strokovnjaki in domačini.

image
/11



Decembrskega Ekofejsta se je dne 3. in 4.12 na več lokacijah v KS udeležilo več kot več kot 300 ljudi iz cele Slovenije.

 

Udeležence so najbolj zanimale vsebine predavanj:

 

- o samooskrbi kjer je Anton Komat podal dejstva zakaj mora vsak posameznik razmišljati o samooskrbi s hrano,vodo, energenti,

- o permakulturi,kjer sta Domen Zupan in Tomislav Gjerkeš predstavljala sistem kako načrtovali sisteme samooskrbe s hrano, vode energenti in ostalimi dejavniki za popolno samozadostnost

 

- narava ponuja več kot 3000 užitnih rastlin, spoznajmo vsaj nekatere in si pomagajmo k prehranski samooskrbi je podal sklepne misli predavanj Dario Coortese, ki j e predstavljal divjo hrano,

 

- kako pridelati več hrane z manj goriva je predstavil Dejan ,

 

- prikaz dobre prakse energetska učinkovitost –kot prikaz dobre prakse pa je predstavil Martin Kozjek samo delujoča črpalka za vodo ter gregor Škerl delovanje avta na HHO.

 

Zanimive so bile tematike zdravja krepitev imunskega sistema Zeliščarja Beneta ter predstavitev  rumenega drena, vegetarijanski piknik in alternativne vsebine v Centru čez mavrico.

 

Prijazni domačini z veseljem pokažejo lepote kraja in aktivnosti,saj je v KS Galicija kar 10 dobro delujočih društev, ki dobro sodelujejo Klub Mladih je pripravil pohod na Aleksandrov Vrh, otroci in vzgojiteljice vrtca Trje smo pripravili čudovito razstavo Ekoglavci, domačini pa so lokalno pridelane dobrote, okusen, kruh, med, slastno pecivo in ostalo ponudile obiskovalcem.

 

Po predavanjih pa so delovna srečanja Eko civilne iniciative,kjer se zainteresirani udeleženci pogovarjamo o konkretnih korakih ki jih udejanjamo za dosego ciljev, saj je Eko civilna iniciativa  združevanje podobno mislečih ljudi, ki vsak na svojem področju v zasebnem, poklicnem ali javnem življenju delajo dobro in želijo znanje in izkušnje deliti z drugimi. Skupni cilj je : zdravo življenje, energetska neodvisnost, sonaravna pridelave hrane v povezavi z energijami in dobrim sodelovanjem med ljudmi, spoštovanje tradicije, ohranjanje naravnih in kulturnih danosti. Cilje uresničujemo v sodelovanjem z domačini v lokalnih okoljih, jih povezujemo in udejanjamo v sedanjosti za svetlo prihodnost! Več info na: www.ekoci.si;

 

Najpomembnejši projekte Ekocev- v naslednjem letu je Oskrbimo Slovenijo s hrano.

 

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nabiranje divje hrane
Video delavnica z Dariom Cortese.
3
Recikliraj plastenko
Plastenke, ki jih ne potrebujemo več koristno uporabimo pri shranjevanju odprtih vrečk z živili.
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2



Mladi so spoznavali ogrožene živalske vrste
Namen evropskih dni na poletnih taborih je bilo mlade seznaniti z Evropsko unijo in njenim delovanjem ter osvetliti priz...
Ustvarjanje z zvokom v Vrtcu Češmin
photo
Mehurčki iz Vrtca Češmin so imeli 9. februarja prav poseben dan. Tega dne se niso igrali, kot se igrajo sicer, ampak so ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?