|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Veliki duh je ustvaril cvetove, reke, borovce in cedre. Zanje skrbi. Skoznje piha njihov dih, da lahko dihajo. Daje jim vodo… meni dopušča živeti v sožitju z živalmi in rastlinami. (Lama Deer)

image

MERKUR s projektom o samooskrbi Za lepšo šolo prepričal kar 72 osnovnih šol, ki so jim ob zaključku razdelil 150 sadik jagod in 360 vrečk semen.

PRAVLJICE

Bilo je nekoč na deželi ...

Avtor: Helena Primic | 24.5.2021
image

S pomočjo knjige Bilo je nekoč na deželi smo preverili, kaj bi od življenja naših babic in dedkov vendarle lahko uporabili tudi v sodobnem družinskem življenju in se tako bolj pristno povezali tako s tradicijo kot naravnim življenjem.

O ŽIVILIH

Kako iz ostankov solate vzgojiti novo solato?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.5.2020
image

V tokratnem receptu tedna smo preverili, kako iz spodnjega dela glavnate solate, ki po navadi pristane v košu, vzgojiti novo glavo solate.

GOSPODINJSKI NASVET

Shranjevanje paradižnikovega semena

Avtor: Helena Primic | 18.5.2020
image

Pri shranjevanju paradižnikovega semena posnemamo naravo - fermentiramo ga, da odstranimo želatinasti ovoj. Postopek je enostaven, čeprav smrdljiv, vendar fermentacija tudi uniči številne bolezni, ki se prenašajo s semenom.

image

Jemljite varnostna opozorila tako v službi, kot v trgovinah in drugih javnih prostorih ter doma resno ter otroku z zgledom pokažite pravo družbeno odgovornost. In ne pozabite pomiriti otroka, ki je morda tudi prestrašen.

image

Za najboljši predlog trajnostnega projekta so s svojo idejo najbolj navdušili tretješolci Osnovne šole Artiče, ki so se pod mentorstvom učiteljice Natalije Vahčič na natečaj prijavili s šolskim projektom Kdor seje, ta žanje.

image

Vedno pogosteje spremljamo aktivnosti na področju ohranjanja starih sort semen in ozaveščanja o ohranitvi avtohtonih vrst. Semena, ki se prenašajo iz roda v rod so bogastvo naroda in njegova dediščina.

EKO VIDEO VSEBINE

Mestni vrtovi za vse

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.7.2012
image

Predstavljamo vam prispevek oo Mestnih vrtovih za vse, kjer je nabiranje zaželjeno

EKO NAMIGI

Zeleni kvadrat, zdravje iz organskega vrta

Avtor: Kornelija Benyovsky Šoštarić | 7.6.2012
image

Novinarka in vrtnarka Kornelija Benyovsky Šoštarić, avtorica priljubljene oddaje HRTV »Vrtnarka« (»Vrtlarica«), je na podlagi svojih bogatih praktičnih izkušenj napisala izredno in zelo navdihujoče besedilo.

STRAN 1 OD 3

Vložene bučke
Bučkam je letošnja vročina všeč, rastejo tako hitro, da jih sproti skoraj ne moremo pojest. Lahko pa jih vložimo in tako...
Mehki medenjaki
December je tisti mesec, ko dom diši po medu, cimetu in klinčkih.Specimo mehke medenjake, ki se kar sami topijo v ustih.