|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tudi več škode kot koristi, pravi strokovnjakinja.

POČITNIŠKI NAMIGI

Varni zimski užitki na snegu

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.2.2024
image

Da se zimske radosti ne bodo končale s kakšnim prehladom, gripo ali drugo zdravstveno nevšečnostjo, si preberite nekaj nasvetov kako na snegu in ledu uživati ter se hkrati izogniti potencialnim poškodbam in boleznim.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Gripa v nosečnosti

Avtor: Metka Troha | 3.2.2024
image

Virus gripe lahko prizadene tudi žensko v obdobju nosečnosti in po navadi je potek gripe pri nosečnicah hujši, okrevanje pa daljše. O gripi v nosečnosti smo se pogovarjali z ginekologinjo, dr. Vesno Fabjan Vodušek.

BOLEZNI IN STANJA

Prehlad, gripa ali angina?

Avtor: Vesna Titan, mag. farm. | 18.1.2024
image

Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali se je vaš malček le prehladil ali se ga je lotilo nekaj bolj resnega, potrebnega zdravnikove pozornosti?

ZDRAVA PREHRANA

Kaj jesti ob prehladu?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.12.2023
image

Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatreti in blokirati. Prehlad je zato treba pravilno nahraniti. S katero hrano, preverite v članku.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Prehlad v nosečnosti - nasveti za zdravljenje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.11.2023
image

Pri zdravljenju prehlada v nosečnosti se je potrebno malce drugače lotiti zdravljenja kot sicer. Preberite, kaj lahko vzamete in kaj lahko škoduje otroku, ki ga nosite v trebuščku.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Gripa in prehlad v nosečnosti

Avtor: Helena Mlakar | 29.3.2023
image

Tudi med nosečnostjo se vas lahko lotita gripa ali prehlad. Bolezen pa je lahko še težja, saj mnogih zdravil zaradi nosečnosti ne smete jemati. Kako si pomagati?

ZDRAVA NOSEČNOST

Cepivo, ki naj bi povečalo možnosti za splav

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 6.12.2022
image

Študije nakazujejo, da lahko cepiva proti gripi povzročijo vnetni odziv v telesu nosečnice in tako lahko poškodujejo plodove možgane v najbolj občutljivem obdobju nevrološkega razvoja.

image

Najpogostejša virusna obolenja, ki naše otroke doletijo v jesenskem času ne potrebujejo posebnega zdravljenja in izzvenijo sama od sebe. Imamo pa starši pogosto napačna prepričanja o teh nadležnih jesenskih virusih. Preverite, kaj je res in kaj ne!

image

Invazivna meningokokna okužba velja za eno najbolj težavnih okužb, ki je večina od nas zaradi njene redkosti ne pozna, pediatri pa težko prepoznajo. Zanjo je značilen hiter in agresiven potek, ki lahko v 24 do 48 urah od prvih znakov privede do smrti

STRAN 1 OD 3

Zastrupitve s čistili pri otroku
Pri nas je veliko število otrok, ki zaužijejo čistilo. Zastrašujoče je dejstvo, da toksikološka dežurna služba prejme vs...
3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...