|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Reakcija po cepljenju otroka

Avtor: Helena Mlakar | 29.1.2024
image

Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko pride tudi do alergijske reakcije, a taki zapleti so zelo redki.

image

Norice ali vodene koze je bolezen, ki je razširjena po vsem svetu. Bolezen je običajno mila in mine brez posledic. Če otrok noric še ni prebolel, se lahko odločite za cepljenje.

image

Invazivna meningokokna okužba velja za eno najbolj težavnih okužb, ki je večina od nas zaradi njene redkosti ne pozna, pediatri pa težko prepoznajo. Zanjo je značilen hiter in agresiven potek, ki lahko v 24 do 48 urah od prvih znakov privede do smrti

image

Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningitis pri dojenčkih in otrocih do 5. leta starosti. Čeprav je bolezen redka, so lahko njene posledice hude poškodbe in celo smrt.

ZDRAVJE IN NEGA

Necepljeni otroci ne bodo smeli v vrtec in šolo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.6.2020
image

Skupina 38 poslancev je v DZ vložila predlog novele Zakona o nalezljivih boleznih, s katero med drugim predlagajo, da necepljenih otrok starši ne bi mogli vpisati v javne oz. javnofinancirane vzgojno-izobraževalne ustanove.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Novorojenčke bodo cepili tudi proti hepatitisu B

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.12.2019
image

Od novega leta dalje bodo dojenčki cepljeni s šestvalentnim cepivom, kar pomeni, da bodo poleg zaščite proti davici, tetanusu, oslovskemu kašlju in ostalim otroškim boleznim, zaščiteni tudi proti hepatitisu B.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Povezava med cepljenjem in avtizmom ne obstaja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.10.2019
image

Kot piše spletni Dnevnik, so danski znanstveniki z obsežno raziskavo, ki je zajela 657.461 otrok ugotovili, da med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR) in avtizmom ni nobene povezave.

PREHRANA OTROKA

Nasveti: Prehrana pri cepljenju

Avtor: Klavdija Kosič, Boobee Foodee | 26.1.2017
image

Preverite nekaj nasvetov lahke prehrane, ki pomagajo in so v podporo pri in po cepljenju, ko so otroci bolj nemirni, pogosto sitni, včasih vročični in bolj zahtevni.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Cepljenje proti rotavirusom

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.9.2015
image

Najpogosteje za rotavirusnimi okužbami obolevajo otroci v starosti od 6 do 24 mesecev in pri njih lahko lahko te okužbe povzročijo hudo dehidracijo, ki je za otroka življenjsko ogrožujoča. Otroka lahko pred rotavirozo obvarujete s cepljenjem.

ZDRAVJE IN NEGA

Cepljenje – je res nujno?

Avtor: Petra Arula | 3.8.2015
image

O stopnji (ne)učinkovitosti cepiv je pravzaprav zelo težko govoriti. Cepiv na svetovnem trgu je ogromno, samo v Sloveniji imamo na voljo okoli 50 različnih cepiv za 22 različnih bolezni. Pa je cepivo res učinkovita zaščita, brez škodljivih posledic?

STRAN 1 OD 3

3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...
Pozor: Široki trakovi so lahko dojenčkom n...
Simpatični široki trakovi, ki jih starši pogosto uporabljajo za zaščito ušes oziroma kot okras na glavi dojenčka so lahk...