|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Reakcija po cepljenju otroka

Avtor: Helena Mlakar | 29.1.2024
image

Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko pride tudi do alergijske reakcije, a taki zapleti so zelo redki.

BOLEZNI IN STANJA

Nenadno šepanje otroka - moramo biti zaskrbljeni?

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 13.11.2023
image

Dva tedna po okužbi zgornjih dihal, na primer po prehladu, se lahko pojavi nenadno šepanje malčka ali otroka. Za kakšno težavo gre in ali moramo biti zaradi šepanja zaskrbljeni?

BOLEZNI IN TEŽAVE

Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča zaplete

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.10.2023
image

Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi splavi v zgodnjih fazah ali smrtjo ploda v poznejši nosečnosti in drugimi zapleti v nosečnosti.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo skupaj?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.10.2023
image

Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično boleznijo pa o nosečnosti razmišljajo s strahom.

image

Kako lahko priraščen jezik pri dojenčkih pripelje do različnih zdravstvenih težav ter kako to rešuje kranio-sakralna terapija, smo se pogovarjali z Nano Krošel.

ZDRAVJE IN NEGA

Ste že slišali za to okužbo kože pri otroku?

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 5.9.2023
image

Impetigo je najpogostejša bakterijska okužba kože pri otrocih. Kako ga prepoznate?

VSE O VRTCIH

Novorojenček: naj gre starejši sorojenec v vrtec?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.8.2023
image

Mame se ob prihodu novega družinskega člana večkrat sprašujemo, ali naj med našim materinskim dopustom starejši sorojenec še naprej hodi v vrtec ali naj ostane doma z nami.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Kako ukrepamo ob odstopu posteljice?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.7.2023
image

Odstop posteljice je sicer izjemno redka, vendar zelo nevarna težava, ki prizadene tako nosečnico, kot plod. Kako ga prepoznamo in kako ukrepamo?

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Med otroki se ponovno pojavljajo nekatere bolezni

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.12.2022
image

Po epidemiji koronavirusa se med otroki pojavlja vse več obolelih za boleznimi, na katere smo skoraj pozabili. To je pet bolezni, ki so v ponovnem porastu.

image

Pri jemanju zdravil v nosečnosti je potrebno biti previden, saj lahko nekatera negativno vplivajo na otroka. Kakšna zdravila lahko jemlje nosečnica in kje lahko dobi dodatne nasvete glede varne uporabe zdravil?

STRAN 1 OD 4

Kaj pomeni, če je vaš dojenček hipoton?
Hipotonija pri dojenčku pomeni, da ima nižji mišični tonus, kar se kaže s počasnejšim krčenjem mišic pri dražljaju. Kdaj...
Zamašen nosek pri dojenčkih
Nos je pomemben del dihalnega sistema in zato ni nenavadno, da nam in še posebej otrokom zamašen nos povzroča precej pre...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?