|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

BOLEZNI IN TEŽAVE

Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo skupaj?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.10.2023
image

Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično boleznijo pa o nosečnosti razmišljajo s strahom.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Težave z dihanjem v nosečnosti

Avtor: Moj malček | 15.8.2023
image

Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu, za katere ni videti pravega razloga. Pa je res kaj narobe?

image

Bronhialna astma ali naduha je ena izmed najpogostejših kroničnih bolezni dihal, pri kateri se ponavljajo napadi težkega dihanja, spremljani z značilnim piskanjem, ki so si po jakosti različni.

image

Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se večkrat sprašujejo, kdaj je otroka potrebno odpeljati do zdravnika in kdaj zaradi kašlja naj ne obiskuje vrtca.

image

Pri ajurvedi smo preverili, s katero hrano in zelišči si lahko pomagamo okrepiti pljuča, da bomo bolje pripravljeni na morebitno okužbo s koronavirusom.

BOLEZNI IN STANJA

Astma pri otrocih

Avtor: Petra Logar | 30.5.2019
image

Astma pri otrocih narašča, prav tako narašča število alergikov. Študije so pokazale, da imajo otroci, ki živijo na podeželju, manj možnosti, da zbolijo za astmo ali alergije, od tistih, ki živijo v mestih.

VSE O DOJENJU

Črpalke za mleko naj bi povzročale astmo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 28.5.2019
image

Kanadska študija je pokazala, da materino mleko, ki si ga mamica načrpa s pomočjo prsne črpalke vsebuje veliko potencialno škodljivih mikroorganizmov.

HIGIENSKE NAVADE

Pomivalni stroj povzroča alergije pri otrocih!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.5.2019
image

Najnovejše raziskave so pokazale, da lahko z ročnim pranjem posode zmanjšate možnosti za razvoj alergijskih reakcij pri otroku, kot so na primer astma in ekcemi.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Atopijski dermatitis

Avtor: Petra Logar | 9.12.2010
image

Atopijski dermatitis je bolezen, ki se največkrat začne pred petim letom starosti. Z odraščanjem se postopoma umiri, včasih tudi popolnoma izzveni.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Alergije niso samo spomladanska nadloga

Avtor: Katarina Živec | 24.1.2010
image

Alergijske bolezni so danes ena največjih skupin bolezni razvitega sveta. Kaže, da bo čez 20 let imela eno od alergijskih bolezni že polovica prebivalstva.

STRAN 1 OD 1

Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
7 sprememb vagine med nosečnostjo
Ste vedeli, da se pogosto med nosečnostjo spremeni tudi vaša vagina? O teh spremembah se govori le redkokdaj, zato vam r...