|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu jo predstaviti kot živ in čuteč organizem, ki vključuje vsa živa in neživa bitja.

image

Za to, da vzgojite eko-otroka in nekoč ekološko osveščenega odraslega, ne potrebujete niti posebnega znanja, niti dodatnih finančnih virov.

AKTUALNO

9 nasvetov za zmanjšanje zavržkov hrane

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.4.2022
image

Kaj lahko vsak od nas stori, da zmanjšamo količino zavržene hrane v lastnem domu?

image

Ko pripravljamo sladke pustne dobrote, ocvrte miške in krofe, nastane tudi veliko odpadnega jedilnega olja. Kam z njim? Nikakor ne v odtok ali na domači kompost! Preverite, kam in kako pravilno odvržemo odpadno jedilno olje.

PRAVLJICE

Kako (z)graditi planet brez odpadkov?

Avtor: Helena Primic | 16.4.2021
image

Knjigo Planet brez odpadkov, ki je izšla pri Mladinski knjigi, bi morala prebrati vsaka družina, ki želi svojim otrokom predati čim bolj čist in zdrav planet.

RINGARAJIN KLEPET

Božič je lahko tudi ekološki!

Avtor: Helena Primic | 13.12.2018
image

Ekologe brez meja smo povprašali, kateri so tisti ekološki ukrepi, s katerimi lahko družine božično-novoletne praznike naredimo bolj prijazne naravi in posledično tudi vsem živim bitjem.

image

Zadnja čistilna akcija Očistimo Slovenijo je združila več kot 280.000 Slovencev oziroma 14 % prebivalcev, kar je pomenilo rekordno udeležbo. Bomo letos dosegli nov rekord in tudi tako otrokom pokazali, da nam je mar za njihovo prihodnost?

image

Preden naslednjič gradbeni material, star hladilnik ali odpadke, za katere bi vam v komunalnem podjetju zaračunali nezanemarljiv znesek, odpeljete v bližnjo luknjo, gozd ali reko, pomislite tudi na tisto drugo ceno. Katero, preverite v članku!

image

Ali ste vedeli, da je turizem odgovoren za kar 14 % vseh nastalih komunalnih odpadkov na globalni ravni in da evropski dopustnik v povprečju proizvede kar en kilogram odpadkov? Kako lahko družine to spremenimo, preverite v članku!

ČUDOVITA SLOVENIJA

Prvi slovenski "zero waste" hotel!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.6.2018
image

V Hotelu Ribno na Bledu kar 92 odstotkov odpadkov ločeno zbirajo in ločujejo, živila pa ponujajo povsem brez embalaže. Dokaz, da je tudi v hotelu možno biti tako zelo ekološko osveščen!

STRAN 1 OD 4

Svetovni dan Zemlje
photo
Praznovanje tega prav posebnega praznika lahko približamo tudi našim otrokom. Skupaj lahko izdelamo zelo zanimive izdelk...
Eko pranje
photo
Proizvajalci pralnih praškov ne skrbijo le za to, da imamo oprano in dišeče perilo, temveč v prvi vrsti poskrbijo, da im...