|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu jo predstaviti kot živ in čuteč organizem, ki vključuje vsa živa in neživa bitja.

EKO DRUŽINA IN AKTIVNOSTI

Prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.4.2021
image

V petek, 23. aprila 2021, se oblecite v rabljena oblačila in tako pomagajte širiti glas o prvem slovenskem Dnevu v rabljenih oblačilih, ki je prvi tovrstni dan na svetu.

EKO NAMIGI

Kako vzgojiti česen v kuhinji?

Avtor: Helena Primic | 19.10.2020
image

Preverite, kako na kuhinjskem pultu vzgojiti naravni antibiotik, ki je znanstveno dokazano učinkovit tudi v boju proti virusom.

EKO VIDEO VSEBINE

Brezplačen ogled filma Zgodba o plastiki

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.6.2020
image

Do 4. junija 2020 se je nov film Zgodba o plastiki predvajal že več kot 700-krat v 70 državah sveta, med njimi tudi v Sloveniji, kjer se je za ogled filma prijavilo že več kot 200 posameznikov. Do 11. junija si ga lahko ogledate brezplačno!

ČUDOVITA SLOVENIJA

Prvi slovenski "zero waste" hotel!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.6.2018
image

V Hotelu Ribno na Bledu kar 92 odstotkov odpadkov ločeno zbirajo in ločujejo, živila pa ponujajo povsem brez embalaže. Dokaz, da je tudi v hotelu možno biti tako zelo ekološko osveščen!

VSE O VRTCIH

Stare plastenke za novo življenje

Avtor: Helena Primic | 14.3.2018
image

Od 22. marca do 22. aprila 2018 bo potekal projekt Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, s katerim bomo zbirali denar za sofinanciranje nakupa ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

image

Kadar sejemo semena naravnost v vrt se rado zgodi, da pozabimo kam smo kaj posejali. :)

EKO NAMIGI

Pomagajmo zbrati 35.000 plastenk

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.10.2011
image

Iris in Aleš Lavrič sta se na svojem posestvu V Pravljici v vasi Pleše nad Škofljico lotila zanimivega projekta – zgraditi nameravata rastlinjak iz plastenk.

EKO NAMIGI

poKLON

Avtor: Smetumet | 10.1.2011
image

Naredi kupček vseh nepotrebnih darov, naloži v cekar, prinesi v Zibko, položi med ostale eksponate in poišči kaj koristnega med njimi.

EKO NAMIGI

Ste odgovorni, zmerni, lokalno usmerjeni?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.8.2010
image

Devet načel trajnostne potrošnje temelji na poznavanju naših vplivov na okolje in na tem, da se zavedamo potrebe po takšnem razvoju, ki ne bo zmanjševal možnosti naslednjih generacij.

STRAN 1 OD 2

Gregorčki iz naravnih materialov
photo
Babica je vedno govorila, da se 12. marca ptički ženijo.
Zdravilna moč buč, bučnega olja in bučnih ...
photo
Buče so pred šestimi tisočletji gojili Indijanci. Stari Grki so jih bolj kot v kulinarične uporabljali v liturgične name...