|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PRAVLJICE

Kako (z)graditi planet brez odpadkov?

Avtor: Helena Primic | 16.4.2021
image

Knjigo Planet brez odpadkov, ki je izšla pri Mladinski knjigi, bi morala prebrati vsaka družina, ki želi svojim otrokom predati čim bolj čist in zdrav planet.

KLEPETALI SMO

Klepet: Svetovni dan voda in Škrat Vodo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 20.3.2012
image

Svetovni dan voda, obeležujemo od leta 1993. Poznaš svoj vodni odtis? Kaj ti pomeni voda? Ali tekma za vodo narašča? Ali veš koliko ljudi nima dostopa do čiste pitne vode? Voda je življenje. O vodi smo na svetovni dan vode klepetali s Škratom Vodom.

image

Pozimi se pogosto povišajo koncentracije trdnih delcev v zraku. Trdni delci (prah) niso tako nedolžni, kot bi si mislili, predvsem tisti najmanjši, ki potujejo neposredno v pljuča. Predstavljamo nekaj nasvetov, kaj lahko storite sami.

EKO NAMIGI

Ali bi prižgali svečo manj?

Avtor: www.svecamanj.si | 29.10.2011
image

Predniki vam ne bodo zamerili, če boste letos prižgali svečo manj, potomci vam bodo za to hvaležni.

MALI IN VELIKI SKUPAJ RASTEMO

Plastične vrečke

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 4.1.2011
image

Plastične vrečke veljajo danes za enega najbolj izrazitih znakov potrošništva na svetu. Naučimo naše najmlajše, da je uporaba plastičnih vrečk za nas in naše okolje škodljiva! Bodimo jim vzorniki, uporabljajmo vrečke za večkratno uporabo!

MALI IN VELIKI SKUPAJ RASTEMO

Moj prispevek k trajnostni potrošnji

Avtor: www.ekologibrezmeja.si | 15.12.2010
image

Vsak od nas s svojim načinom življenja prispeva k podnebnim spremembam, toda vsakdo lahko sodeluje tudi pri njihovem zmanjšanju in odpravljanju

image

Avtomobili med vožnjo proizvajajo škodljive izpušne pline in spadajo med ene največjih onesnaževalcev našega ozračja. Poznamo pa že tudi takoimenovane “zelene avtomobile”, ki so veliko bolj naklonjeni našemu planetu. In kakšen je “zeleni avto”?

EKO NAMIGI

Voda je naše bogastvo

Avtor: www.ecoguerilla.si | 4.4.2010
image

Dezertifikacija je izraz za proces degradacije tal, ki je posledica različnih dejavnikov – od podnebnih sprememb do neposrednih človekovih dejavnosti – intenzivnega poljedelstva, prekomerne paše, neustreznih namakalnih praks in krčenja gozdov.

image

Eko vila je otroke povabila na izlet z vlakom. Zbrali so se na železniški postaji in se veselo podali novim dogodivščinam naproti. »Vila, kam nas pelješ?« so vprašali otroci.

STRAN 1 OD 1

Beremo: Moje najljubše pesmi o živalih
Najnovejša slikanica Ferija Lainščka bo otroka navdušila s svojimi zabavnimi rimami in prigodami o simpatičnih živalih. ...
Beremo: Svet je kakor ringaraja
photo
Izšel je ponatis čarobne, slikovite in debele knjige pravljic, pesmi in ugank, ki je na Ringarajini knjižni polici dobil...