|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

UVAJANJE GOSTE HRANE

Kako uvajamo sezonsko sadje pri dojenčku?

Avtor: Petra Počkaj Rosa, univ. dipl. biologinja | 9.6.2023
image

Uvajanje, sezona, sadja na pretek...moj otrok je pa še premajhen?

BOLEZNI IN STANJA

Alergija na sonce: Kako se je lotiti?

Avtor: Helena Primic | 24.5.2023
image

Alergijo na sonce pogosto zamenjujemo za poliformno reakcijo na sonce, ki jo doživlja več kot 25 odstotkov mladih žensk, ugotavljajo dermatologi. In kako si naravno pomagati?

PREHRANA DOJENČKA IN MAMICE

Zakaj alergije na prehrano pri dojenčkih?

Avtor: Vesna Plevnik Vodušek, dr.med., specialistka pediatrije | 13.3.2023
image

Pri dojenčkih se najpogosteje pojavljata alergiji na kravje mleko in jajca, na srečo pa pri več kot treh četrtinah otrok izzvenita do 3. leta starosti. V tem prispevku odgovarjamo vprašanja, ki se porajajo mnogim novopečenim staršem.

O ŽIVILIH

Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri otrocih

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.4.2022
image

Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zmanjšamo možnost za pojav ekcemov in alergij v starejšem obdobju otrokovega življenja. Preverite, katero živilo je to!

image

Pomlad prinaša toplejše vreme, a z njo prihajajo tudi deževni in vetrovni dnevi, nastopijo pa še alergije. Kup obremenitev za otroški imunski sistem. Kako lahko poskrbimo, da otroci ne bodo spet manjkali v vrtcu in šoli?

image

Posledično je jemanje zdravila Ciklosporin zaradi slabše odpornosti popeljalo v vnetja kože, tako da je bila na koncu Timonova koža na dlaneh in stopalih že čisto odprta in so mu začeli odpadati nohtki ...

BLOGERJI

BLOG: Strah pred alergijsko reakcijo

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 29.5.2019
image

Kako se iztrgati iz tega primeža večnega strahu za otrokovo življenje? Če je alergija huda, gre namreč dobesedno za otrokovo življenje. Vsak dan. Vsak trenutek.

SPANJE

Blazine je treba prati pogosteje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.5.2019
image

Blazine so pogosto vzrok za pojav alergije, ker so polne mikroorganizmov, prahu in delcev, ki so močni alergeni. Bi bilo torej blazine potrebno prati pogosteje? Kako pogosto in kako? Poglejte si video nasvete, kako prati blazine.

HIGIENSKE NAVADE

Pomivalni stroj povzroča alergije pri otrocih!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.5.2019
image

Najnovejše raziskave so pokazale, da lahko z ročnim pranjem posode zmanjšate možnosti za razvoj alergijskih reakcij pri otroku, kot so na primer astma in ekcemi.

BREZSKRBNO NA POT

Alergija na strupe žuželk

Avtor: mag. Simona Eva Žitnik | 3.6.2015
image

Lažja oblika alergije na strup se kaže z intenzivno rdečino, oteklino in bolečino, ki nastane nekaj minut po piku na mestu, kjer je žuželka pičila.

STRAN 1 OD 2

Je uživanje medu res nevarno za dojenčka?
Med je poln antioksidantov in kot tak super hrana za ljudi, vendar smernice za prehrano dojenčkov navajajo, da je med za...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...