|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Poletje je, dnevi so vroči in soparni, mnogo novopečenih staršev pa se sprašuje, kdaj lahko novorojenčka prvič peljejo na sonce in kako ga zaščititi, da ga sonce ne bo opeklo. Preberite nasvete strokovnjakinje.

POŠKODBE IN NESREČE

Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko nevarni!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.5.2023
image

Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši morate vedeti, da je lahko takšna obutev tudi nevarna za otrokova stopala.

ZDRAVJE IN GIBANJE

Naravna zaščita pred soncem

Avtor: www.aromadelavnice.si | 24.5.2023
image

Nekatera osnovna olja imajo lasten zaščitni UV faktor. Z uporabo izbranih eteričnih olj si lahko pripravite lastno mešanico z UV faktorjem. Dodajamo tudi recept za olje po sončenju.

NEGA IN ZDRAVJE

Pravilna zaščita otroka na soncu

Avtor: Helena Primic | 24.5.2023
image

Ste tudi vi zmedeni, kakšna je pravilna zaščita občutljive otroške kože na soncu? Ne eni strani izdelki z visokimi faktorji in nevarnimi sestavinami, na drugi sončne opekline in poškodbe kože. Obstaja še vmesna, preudarna in zdrava pot!

BOLEZNI IN STANJA

Alergija na sonce: Kako se je lotiti?

Avtor: Helena Primic | 24.5.2023
image

Alergijo na sonce pogosto zamenjujemo za poliformno reakcijo na sonce, ki jo doživlja več kot 25 odstotkov mladih žensk, ugotavljajo dermatologi. In kako si naravno pomagati?

ZDRAVJE IN NEGA

12 stvari v vašem domu, ki so otroku nevarne

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 16.9.2022
image

Predstavljamo seznam stvari, ki lahko predstavljajo nevarnost za vašega otroka in bi jih bilo najbolje odstraniti iz njihovega dosega ter nasvete, kako preprečiti nesrečo.

ZDRAVJE IN NEGA

Ko se otrok hudo opeče

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 21.6.2021
image

Ali ste vedeli, da se presenetljivo veliko otrok opeče z vrelo vodo, ko si starši po neprespanih nočeh kuhajo kavo?

ZDRAVJE IN NEGA

Varna uporaba eteričnih olj pri otrocih

Avtor: Nina Medved, www.magnolija.si | 11.4.2021
image

S pravilno uporabo eteričnih olj se lahko tudi pri otroku izognemo marsikateremu obisku pri zdravniku. Preverite, katera eterična olja so priporočljiva pri najpogostejših otroških zdravstvenih tegobah.

image

Padci iz postelje, opekline s kavo, dušenje s koščki hrane so pogoste teme pogovorov in izmenjevanja izkušenj mamic, zato je znanje prve pomoči še kako dobrodošlo. Preberite, kako pravilno pomagati dojenčku v takšnih primerih.

image

Zaščitno kremo za sončenje si lahko izdelate tudi sami doma in jo uporabljate za vso družino. Vendar pozor: pri uporabi domačih zaščitnih krem je treba biti posebej previden!

STRAN 1 OD 2

Sinovi kot mame, hčerke kot očetje
Genetika je zapletena. Vemo le, da smo vedno bolj navezani na enega od staršev, kar je spet odvisno od kombinacije genov...
Zgodbe malih junakov: Velika bojevnica Frejya
Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urin...