|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

NEGA IN ZDRAVJE

Pozor: Široki trakovi so lahko dojenčkom nevarni!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.3.2024
image

Simpatični široki trakovi, ki jih starši pogosto uporabljajo za zaščito ušes oziroma kot okras na glavi dojenčka so lahko smrtno nevarni, opozarjajo prijatelji družine, katerim dojenček je zaradi takšnega traku umrl.

image

Določena hrana je za dojenčke in malčke nevarna. Grozdje, na primer. Otrok se lahko zaduši z eno samcato grozdno jagodo oziroma celo zgolj s polovičko le te, če ni pravilno narezana. Preverite, kako prerezati grozdje, da bo varno z otroka.

image

Bi znali ukrepati, če bi se vaš otrok začel dušiti, ker se mu je zataknil košček hrane ali je v usta dal majhne predmet? Večina staršev ne bi znala ustrezno pomagati otroku, zato je video več kot vreden ogleda.

image

Starši si življenjsko nevarnih situacij, ko bi morali otroka oživljati, ne želimo niti predstavljati, tako zelo jih želimo odgnati od otroka. Pa vendar je nujno, da smo tudi nanje pravilno pripravljeni.

PREHRANA OTROKA

Ta živila so nevarna za otroke, mlajše od pet let

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.12.2022
image

Pri nekaterih živilih velja biti previden, ko gre za mlajšega otroka, saj predstavlja tveganje za zadušitev. Preverite, katera hrana, ki jo otroci sicer obožujejo, je lahko nevarna.

image

Starši ne želimo niti pomisliti, da bi svojemu otroku morali kdaj reševati življenje. Lahko pa do tega pride in takrat je najbolj pomembno biti pripravljen ter točno vedeti, kaj moramo storiti. O tem smo se pogovarjali z zdravnico Simono Korenčan.

AKTUALNO

Pozor: Nevarni igrači in prenosna posteljica

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.6.2022
image

Dve otroški igrači sta bili s strani tržnega inšpektorata umaknjeni iz prodaje, prav tako tudi prenosna otroška posteljica. Preverite, če imate katerega od nevarnih izdelkov doma.

PREHRANA OTROKA

Pozor: Otrokom nevarna hrana!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 31.5.2022
image

Ste vedeli, da je zadušitev s hrano ena najpogostejših nevarnosti za otroka? Zadušitev je še posebej pogosta pri otrocih do četrtega leta starosti. Katera hrana pomeni največjo nevarnost za zadušitev otrok?

POŠKODBE IN NESREČE

Bi znali oživljati svojega otroka?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.9.2020
image

Bi znali reagirati, če se vašemu otroku v sapniku zatakne košček hrane ali igračka? Veste, kako pravilno oživljati dojenčka ali otroka? Kdaj ste nazadnje osvežili znanje prve pomoči? Vprašajte zdravnico in si zagotovite BREZPLAČEN TEČAJ oživljanja!

image

Uporaba zaščitne maske, bodisi kupljene ali narejene doma, je priporočljiva, celo obvezna v številnih državah po svetu. Vendar zdravniki opozarjajo, da je potrebno biti pri uporabi zaščitne maske na otroškem obrazu previdnejši.

STRAN 1 OD 2

Cepljenje proti noricam
Norice ali vodene koze je bolezen, ki je razširjena po vsem svetu. Bolezen je običajno mila in mine brez posledic. Če o...
Zastrupitve s čistili pri otroku
Pri nas je veliko število otrok, ki zaužijejo čistilo. Zastrašujoče je dejstvo, da toksikološka dežurna služba prejme vs...