|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preložimo na čas po porodu oziroma ko mamica preneha z dojenjem? Preverite, kaj pravijo strokovnjaki.

POŠKODBE IN NESREČE

Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko nevarni!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.5.2023
image

Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši morate vedeti, da je lahko takšna obutev tudi nevarna za otrokova stopala.

NEPLODNOST

Zakaj se rojeva vse manj fantkov?

Avtor: Ema Rotar | 27.3.2023
image

Zanimiv dokumentarec o razlogih, zakaj se populacija moških zmanjšuje in zakaj ima vedno več moških težave s plodnostjo.

ZDRAVJE IN NEGA

Kako izdelati naravna pustna ličila?

Avtor: Helena Primic | 21.2.2020
image

Večina trgovinskih pustnih ličil vsebuje nevarne kemikalije, je pokazal test ZPS. Preverite, kako jih lahko izdelate sami doma!

image

Vse več najstnikov že uporablja dezodorante. A ti so žal v večini primerov, polni kemikalij, ki negativno vplivajo na zdravje.

image

Okoljevarstvena organizacija Greenpeace je preverila, koliko nevarnih kemikalij vsebujejo otroška oblačila in obutev. Rezultati so bili zaskrbljujoči, na testu so padli vsi – od cenejših do luksuznih blagovnih znamk oblačil.

EKO NAMIGI

Kemikalije, ki nas dnevno obkrožajo

Avtor: Društvo Planet Zemlja | 1.2.2012
image

25. 1 je v prostorih Kulturnega inkubatorja v Mariboru potekalo predavanje na temo kemikalij, ki nas dnevno obkrožajo. Namenjeno je bilo širši javnosti, doživel pa je izjemen odziv s strani poslušalcev, saj so se le ti aktivno vključili v diskusijo.

AKTUALNO

Biomonitoring kemikalij v ljudeh

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.1.2012
image

Urad RS za kemikalije od leta 2007 izvaja biomonitoring kemikalij v ljudeh, da bi ugotovili dejansko izpostavljenost prebivalstva kemikalijam, določili vire kemikalij, ki pridejo v organizem, in spremljali trende v daljšem časovnem obdobju.

VI SPRAŠUJETE

Ljudje kot poskusni kunci

Avtor: Anton Komat | 20.6.2011
image

Človekov živčni sistem je najbolj občutljiva tarča toksinov. Predvsem so dovzetni otroci. aradi visokega metabolizma asimilirajo dojenčki in mlajši otroci več strupenih snovi kot odrasli.

VI SPRAŠUJETE

Kemično kastrirani mačo, 1. del

Avtor: Anton Komat | 24.5.2011
image

Bil je dan izmed mnogih, ko je Niels Skakkebaek nemo zrl skozi okular svojega mikroskopa in opazoval dogajanje v živem vzorcu sperme moškega obolelega za rakom na modih. Niels je videl množico deformiranih spermijev.

STRAN 1 OD 2

Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...
Krvavitev po seksu v nosečnosti
Ko po strastnem ljubljenju s partnerjem ugotoviš, da krvaviš, te vedno nekoliko zaskrbi, še bolj pa te to prestraši, če ...