|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MOTORIKA IN RAZVOJ

Kje starši grešimo, ko gre za gibalni razvoj otroka?

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 18.2.2024
image

Ste otroka posedli vi, ali se je usedel sam? Kaj pa hoja - ste bili pri otrokovem 1. letu že čisto nemirni, ker še ni sam hodil? Preverite, kje starši grešimo, ko pretirano spodbujamo ali zaviramo otrokov razvoj.

image

Čudežnega zdravila za utrujenost v nosečnosti ni – najbolj pomembno je, da poslušate svoje telo, si privoščite počitek, če je to mogoče. To je 7 nasvetov, kako utrujenost vsaj malo omiliti.

BOLEZNI IN STANJA

Nenadno šepanje otroka - moramo biti zaskrbljeni?

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 13.11.2023
image

Dva tedna po okužbi zgornjih dihal, na primer po prehladu, se lahko pojavi nenadno šepanje malčka ali otroka. Za kakšno težavo gre in ali moramo biti zaradi šepanja zaskrbljeni?

OTROKOV RAZVOJ

Zakaj moj otrok še ne hodi?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 4.8.2023
image

Kdaj naj bi otrok shodil, kateri so lahko razlogi, da zdrav otrok še ne hodi in kako ga pravilno spodbujati, da bo samostojno osvojil prve korake, smo spraševali strokovnjakinjo Špelo Gorenc Jazbec.

POŠKODBE IN NESREČE

Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko nevarni!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.5.2023
image

Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši morate vedeti, da je lahko takšna obutev tudi nevarna za otrokova stopala.

image

Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Gorenc Jazbec, strokovnjakinja razvojno-nevrološke obravnave svetuje, da tega ne počnete. Preberite, zakaj.

OTROKOV RAZVOJ

Prvi koraki: Kakšna je prava obutev za otroka?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 13.3.2023
image

Naša stopala se prvih letih življenja razvijajo zelo intenzivno, saj se s tem oblikujejo temelji našega gibalnega razvoja. Zato je zelo pomembno, da starši otroku izberemo obutev, ki vzpodbuja čim bolj kvaliteten in naraven razvoj stopala.

VZGOJA IN RAZVOJ

Izbira čeveljčkov za otroka

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 23.3.2021
image

Pomlad prihaja in mnogi starši se gotovo sprašujete, kako v poplavi izdelkov na trgu izbrati prve čeveljčke.

VZGOJA IN RAZVOJ

Hoja otroka in (ne)uporaba pripomočkov za hojo

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 9.3.2021
image

Za otroka je normalno, da shodi med 9-18 mesecem. Otrok gre skozi različne stopnje pri učenju hoje.

image

Kakovostna vzpodbuda staršev za boljši razvoj gibanja, stabilnosti, ravnotežja, mišične moči, … ne škodi nikomur, niti tistim ne, katerih gibalni razvoj poteka tako kot mora. Pri tem si lahko pomagate z videi s konkretnimi napotki fizioterapevtke.

STRAN 1 OD 4

Je duda res tako slaba razvada?
Se tudi vam zdi, da bi vaš dojenček potreboval dudo, pa mislite, da mu je ne bi bilo prav dati, saj jo strokovnjaki odsv...
Lahki vozički za družine na poti
Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da bo izbira otroškega vozička še enostavnejša.