|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MOTORIKA IN RAZVOJ

Kje starši grešimo, ko gre za gibalni razvoj otroka?

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 18.2.2024
image

Ste otroka posedli vi, ali se je usedel sam? Kaj pa hoja - ste bili pri otrokovem 1. letu že čisto nemirni, ker še ni sam hodil? Preverite, kje starši grešimo, ko pretirano spodbujamo ali zaviramo otrokov razvoj.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Nasvet pediatrov: Posedanje dojenčka odsvetujemo

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 4.9.2023
image

Otrok napreduje iz ene v drugo razvojno fazo z lastno hitrostjo in prav je, da sam odloča, kako dolgo bo ostal v posamezni fazi, glede na svojo pripravljenost in razvoj mišic.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Dojenčkovega gibanja ne smemo omejevati

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 7.2.2022
image

Obračanje, plazenje po vseh štirih, stoja, hoja, mentalni in socialni razvoj, učenje hranjenja, začetki govora … Vse to in še več so podvigi, ki nas čakajo že v prvem letu življenja.

image

Otroci se morajo gibati, biti aktivni in najboljši zgled zanje so starši. Če je aktivna vsa družina, se rekreira skupaj, spodbuja drug drugega, je veliko lažje. Telesna aktivnost otroka igra pomembno vlogo tudi pri pravilni drži.

KAJ STORIM KO ...

Ali v avtomobilu sedite pravilno?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.10.2010
image

Napotke inštruktorja v avtošoli o tem, kako naj bi pravilni sedeli za volanom, hitro pozabimo. In vendar je tudi pravilno sedenje za volanom ključno, da bo naša vožnja varna in naše udobje čim večje.

OPREMA IN PRIPOMOČKI

Hojica in skokec: da ali ne?

Avtor: Helena Mlakar | 15.10.2010
image

Fizioterapevtko Špelo Gorenc Jazbec smo vprašali, kaj meni o uporabi hojice in skokca.

OPREMA IN PRIPOMOČKI

Uporaba kengurujčka in nahrbtnika

Avtor: Helena Mlakar | 15.10.2010
image

Kengurujček in nahrbtnik sta pripomočka za nošenje otroka. Z njihovo uporabo pa ne smete hiteti. Bodite pozorni, da kupite kvaliteten izdelek.

STRAN 1 OD 1

Je duda res tako slaba razvada?
Se tudi vam zdi, da bi vaš dojenček potreboval dudo, pa mislite, da mu je ne bi bilo prav dati, saj jo strokovnjaki odsv...
Lahki vozički za družine na poti
Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da bo izbira otroškega vozička še enostavnejša.